Ολυμπιακός: Το διαφορετικό καλοκαίρι των ερυθρόλευκων

Με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το περασμένο Σάββατο (22/5) ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν του. Μία σεζόν που χαρακτηρίζεται επιτυχημένη αφού συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League Interwetten, αλλά και με ευρωπαϊκή πορεία μέχρι τη

φάση των 16 του Europa League.

Η επιτυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες της φετινής σεζόν. Η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε πλήρως το ποδοσφαιρικό καλεντάρι, οι προετοιμασίες των ομάδων σχεδόν "μηδένισαν", ενώ τα παιχνίδια ήταν συνεχόμενα με τη σεζόν 2019/2020 να δίνει την σκυτάλη στη σεζόν 2020/2021 χωρίς μεγάλο διάλειμμα ξεκούρασης.

Φέτος το καλοκαίρι είναι διαφορετικό

Το φετινό το καλοκαίρι του Ολυμπιακού θα είναι διαφορετικό, ή για να είμαστε ακόμη πιο ακριβείς, κανονικό. Οι ερυθρόλευκοι θα πραγματοποιήσουν μία κανονική προετοιμασία, όπως συνήθιζαν όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή, η ομάδα δεν θα μείνει στο Ρέντη, αλλά θα βάλει πλώρη για κάποιο προπονητικό κέντρο του εξωτερικού, με την επικρατέστερη επιλογή να είναι αυτή της Ολλανδίας.

Η Τσέλσι έκανε το πρώτο πολύτιμο δώρο στον Ολυμπιακό, δίνοντάς του περισσότερες μέρες ξεκούρασης οι οποίες φέτος είναι πιο αναγκαίες από ποτέ. Οι μπλε πήραν το εισιτήριο για το Champions League μέσω του πρωταθλήματος και έτσι οι ερυθρόλευκοι θα μπουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση απ' τον β' προκριματικό γύρο.

Οι πρώτες αναμετρήσεις του β' προκριματικού γύρου θα πραγματοποιηθούν στις 20-21 Ιουλίου, ενώ οι ρεβάνς στις 27-28 του ίδιου μήνα, με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 16 Ιουνίου. Οι ερυθρόλευκοι θα εκκινήσουν την προετοιμασία τους στις 14-16 Ιουνίου και έτσι θα έχουν αρκετό χρόνο ξεκούρασης, αλλά και προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν. Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα σε φάση υλοποίησης θα έχει μπει και ο σχεδιασμός του Πέδρο Μαρτίνς και του επιτελείου του.

Ελάχιστη ξεκούραση πέρυσι

Η λέξη προετοιμασία την περσινή χρονιά ήταν σχεδόν άγνωστη. Παρόλ' αυτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανταποκριθεί σε όλες του τις υποχρεώσεις τη φετινή σεζόν. Το πρωτάθλημα για τους ερυθρόλευκους το 2019/2020 ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου με την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ.

Στη συνέχεια προετοιμάστηκε για τον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος ήταν αρχικά προγραμματισμένος για τις 26 του ίδιου μήνα και εν τέλει αναβλήθηκε. Οι ερυθρόλευκοι είχαν στο μυαλό τους και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, καθώς αντιμετώπιζαν στο Μολινό τη Γουλβς στις 6 Αυγούστου στη ρεβάνς της φάσης των 16 του Europa League, απ' την οποία και εν τέλει αποκλείστηκαν.

Ο Ολυμπιακός μετά από μικρές διακοπές επέστρεψε στο Ρέντη στις 18 Αυγούστου, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα για ταξίδι στο εξωτερικό, για μία μίνι προετοιμασία ενόψει και του τελικού του Κυπέλλου, ο οποίος πριν να αναβληθεί για δεύτερη φορά θα διεξαγόταν στις 30 του μήνα. Τελικά, ο πολύπαθος τελικός πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό στις 12 Σεπτεμβρίου "ανοίγοντας" κατά κάποιον τρόπο τη φετινή σεζόν για την ομάδα του Μαρτίνς.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι πέρσι δεν υπήρξε ούτε περιθώριο για κανονική προετοιμασία, αλλά ούτε και δυνατότητα ξεκούρασης. Επομένως, φέτος η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ξανά το καλοκαίρι προβλέπεται "καυτό" με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε πρώτο πλάνο, αλλά υπάρχει εκ νέου η κανονικότητα και ό,τι είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια οι ερυθρόλευκοι.

Photo credits: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα