Ολυμπιακός: Τα στατιστικά του θετικού από κάθε άποψη Κούτρη στην επιστροφή του στους ερυθρόλευκους

Στις 15 Ιανουαρίου του 2020 ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Λεονάρντο Κούτρη με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έπειτα ακολούθησαν δανεισμοί σε Μαγιόρκα και Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο 27χρονος αριστερός μπακ επέστρεψε το καλοκαίρι και την Κυριακή (21/8) έπαιξε και το πρώτο του επίσημο ματς με τους ερυθρόλευκους έπειτα από περίπου δυόμιση χρόνια.

Ο Κούτρης ήταν από τους πιο θετικούς παίκτες της ομάδας του

Κάρλος Κορμπεράν στην πρώτη αγωνιστική της Super League κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ελληνοβραζιλιάνος έκανε αρκετά ανεβάσματα στην αριστερή πλευρά, συνεργαζόταν συνεχώς με τον Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε, αλλά και με τον Βαλμπουενά, ο οποίος ερχόταν για βοήθειες. Μάλιστα σ' ένα μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους, οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν κυρίως από την πλευρά του.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα της OPTA, ο Λεονάρντο Κούτρης ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, καθώς είχε 53 ολοκληρωμένες πάσες στις 57. Μάλιστα, προωθούσε συνεχώς το ερυθρόλευκο παιχνίδι με 34 πάσες πάνω από τη σέντρα και 13 εξ αυτών στην επίθεση. Ήταν από τους πολυτιμότερους δημιουργικά για τον Ολυμπιακό.

Ο Κούτρης κινήθηκε σε όλη την αριστερή πλευρά, είχε 78 ενέργειες με την μπάλα και ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Ολυμπιακού. Μάλιστα, είχε και έξι ενέργειες στην περιοχή των Ηπειρωτών, όπως και δύο τελικές.

Παράλληλα, έμεινε πιστός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ειδικά στις στιγμές που οι Ηπειρώτες επιχείρησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Έτσι, είχε πέντε ανακτήσεις κατοχής, αλλά και τρία κλεψίματα. Ο Κούτρης έκανε με λίγα λόγια μια μεστή εμφάνιση το βράδυ του Σαββάτου (21/8) και ήταν εκ των διακριθέντων του Ολυμπιακού στη νίκη με 2-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα