Ολυμπιακός: Τα προφίλ των Ζρίνσκι και Τομπόλ, πιθανών αντιπάλων στα playoffs του Conference League

16:38 2/8/2022 - Πηγή: Sport 24

Ο Ολυμπιακός μπήκε και σε δεύτερη κληρωτίδα την Τρίτη (2/8). Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι έμαθαν τον πιθανό τους αντίπαλο για τα playoffs του Europa Conference League, εκεί που θα βρεθούν στο αποφευκτέο σενάριο του αποκλεισμού από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του τον

νικητή του ζευγαριού Ζρίνσκι Μόσταρ από τη Βοσνία και της Τομπόλ από το Καζακστάν. Ας δούμε τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων των ερυθρόλευκων.

Το προφίλ της Ζρίνσκι Μόσταρ

Την περσινή χρονιά η Ζρίνσκι Μόσταρ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και έτσι κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προκριματικά του Champions League. Οι Βόσνοι αποκλείστηκαν από τη Σέριφ με 1-0 συνολικό σκορ. Ακολούθησαν δύο ματς στο Conference League, στα οποία η Ζρίνσκι κατάφερε να προκριθεί επί της Τίρανα με 4-2 συνολικό σκορ. Πλέον είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα κόντρα στην Τόμπολ.

Προπονητής της Ζρίνσκι είναι ο Ζεργκέι Γιακίροβιτς. Ο 45χρονος τεχνικός, ο οποίος είναι γεννημένος στο Μόσταρ βρίσκεται στον πάγκο της πιθανής αντιπάλου του Ολυμπιακού από τις 28 Δεκεμβρίου του 2020. Στα 58 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει 38 νίκες, 10 ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σεσβέστε, ακολούθησε η Γκόριτσα και πριν να αναλάβει την Ζρίνσκι, καθόταν στον πάγκο της Μάριμπορ.

Το αστέρι της ομάδας της Βοσνίας είναι ο Νεμάνια Μπίλμπιγια. Ο 31χρονος κεντρικός επιθετικός έχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και η αξία του βάσει transfermarkt είναι 1.000.000 ευρώ. Αγωνίζεται στη Ζρίνσκι από το 2020 για δεύτερη φορά και σε δύο θητείες έχει μετρήσει 104 γκολ σε 173 συμμετοχές του.

Το προφίλ της Τομπόλ

Το πρωτάθλημα του Καζακστάν βρίσκεται εν εξελίξει. Η Τομπόλ αυτή την στιγμή παλεύει για μία νέα ευρωπαϊκή έξοδο. Είναι συγκεκριμένα στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 24 πόντους, στο -4 από την κορυφή. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποκλείστηκε από τη Φερεντσβάρος στο Champions League, ενώ στο Conference League πέρασε το εμπόδιο της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς.

Η Τομπόλ δεν είναι άγνωστη στο ελληνικό κοινό. Το 2007 είχε αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο Ιντερότο, τον οποίο μάλιστα απέκλεισε. Προπονητής της ομάδας από το Καζακστάν είναι ο Μίλαν Μιλοβάνοβιτς. Ο 45χρονος Σέρβος προπονητής βρίσκεται στον πάγκο της Τομπόλ για δέκα παιχνίδια με πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Στο παρελθόν έχει προπονήσει ομάδες όπως η Αλάσκερτ, η Σέριφ, η Νόβι Πάσαζ και η Ραντ Βελιγραδίου.

Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Τομπόλ είναι ο Ιγκόρ Σεργκέεβ. Ο 29χρονος Ουζμπέκος κεντρικός επιθετικός αποκτήθηκε από την Ακτόμπε τον Ιούλιου ου 2021. Με τη φανέλα της ομάδα από το Καζακστάν έχει πετύχει 17 γκολ στις 38 συμμετοχές σ' όλες τις διοργανώσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
το προφίλ της τομπολ
Τυχαία Θέματα