Ολυμπιακός: Προβάδισμα οι Τικίνιο και Μαντί Καμαρά για τη ρεβάνς με την Αταλάντα

Ορισμένα από τα αγωνιστικά ζητήματα τα οποία θα επιλύσει ο Πέδρο Μαρτίνς τις επόμενες ώρες είναι, αν ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί απέναντι στην Αταλάντα την Πέμπτη (24/2, 19:45, COSMOTE SPORT 3 HD, Live από το SPORT24), με τριάδα ή τετράδα στην άμυνα, με δύο ή τρεις κεντρικούς χαφ,

με τον Αγκιμπού Καμαρά στον άξονα ή στα πλάγια της επίθεσης και αν θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης ο Τικίνιο Σοάρες ή ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ φαίνεται να έχει το προβάδισμα αυτή τη στιγμή έναντι του Μαροκινού ποδοσφαιριστή. Ο Τικίνιο σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, βρήκε δίχτυα στα τρία (με ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ και Ιωνικό) από τα έξι τελευταία ματς στο πρωτάθλημα και, γενικά, δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Ο Αραμπί σκόραρε στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου των ερυθρόλευκων με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο πριν από ένα μήνα (19/1) και το αμέσως προηγούμενο τέρμα του ήταν εναντίον της Λαμίας στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα πριν από δύο μήνες (19/2).

Βέβαια, ο Μαροκινός επιθετικός είχε την ασίστ στο γκολ του Βαλμπουενά την περασμένη Κυριακή στον Βόλο και είναι ένας παίκτης που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Το έχει αποδείξει με τα 16 τέρματα που έχει πετύχει με την ερυθρόλευκη φανέλα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, την Τότεναμ, την Άρσεναλ (3), την Γουλβς, την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2), τον Ερυθρό Αστέρα, την Αϊντχόφεν, την Αντβέρπ, την Κράσνονταρ (2), την Ομόνοια, την Σλόβαν Μπρατισλάβας και την Λουντογκόρετς.

Ο Αραμπί έχει 15 γκολ και 1 ασίστ σε 35 αγώνες (σε 1.945 λεπτά συμμετοχής) την τρέχουσα περίοδο και ο Τικίνιο μετράει 12 τέρματα σε 34 παιχνίδια (σε 1.803 λεπτά). Όμως, ο πρώτος έχει έξι γκολ με πέναλτι, ενώ ο δεύτερος μόλις ένα από την άσπρη βούλα.

Όπως και να έχει, ο Μαρτίνς θα χρειαστεί τις υπηρεσίες και των δύο ποδοσφαιριστών στον κρίσιμο αγώνα με αντίπαλο την Αταλάντα. Ανεξάρτητα, από τον ποιος θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα, θα δοθεί η ευκαιρία και σε εκείνον που θα έρθει από τον πάγκο για να κάνει τη διαφορά και να συνεισφέρει την προσπάθεια του Ολυμπιακού για πρόκριση στους 16 του Europa League.

Σχετικά, με τους κεντρικούς χαφ, ο Μαντί Καμαρά φέρεται να έχει προβάδισμα έναντι του Μπουχαλάκη, για να αγωνιστεί δίπλα στον Εμβιλά. Αυτό, βέβαια, σε περίπτωση που ο Μαρτίνς επιλέξει σύστημα 3-4-3, 3-5-2 ή 4-2-3-1. Διότι, αν ο Πορτογάλος τεχνικός προτιμήσει σχήμα 4-3-3, τότε θα είναι στην ενδεκάδα και ο Μαντί και ο Μπουχαλάκης.

Έτοιμος ο Ροντρίγκες

Η Αταλάντα θα παραταχθεί χωρίς κλασικό σέντερ φορ, καθώς τόσο ο Ζαπάτα όσο και ο Μουριέλ είναι τραυματίες και, σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι σκέφτεται τις λύσεις των Μπογκά και Μαλινόβσκι στην κορυφή της επίθεσης, με εναλλακτική τον Πάσαλιτς. Ενδεχομένως, οι απουσίες της ιταλικής ομάδας να οδηγήσουν σε δεύτερες σκέψεις τον Μαρτίνς για το σύστημα και τα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Τέλος, ο Γκάρι Ροντρίγκες προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα την Τρίτη (22/2) και τέθηκε στη διάθεση του ερυθρόλευκου τεχνικού για το παιχνίδι με τους μπεργκαμάσκι. Λογικά, θα είναι στον πάγκο και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πλέον, ο Πορτογάλος κόουτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και είναι πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει στην πρόκριση εις βάρος της Αταλάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα