Ολυμπιακός: Οι παίκτες που θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία στην Αυστρία και να αλλάξουν τα δεδομένα

09:34 6/7/2023 - Πηγή: Sport 24

Ο Ολυμπιακός το πρωί της Πέμπτης (6/7) πιάνει δουλειά. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι ποδοσφαιριστές του σηκώνουν τα μανίκια και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ξεκινάει επίσημα στην Αυστρία με την πρώτη προπόνηση (στις 11:00 Ελλάδας). Ο Ισπανός προπονητής αναμένεται να... πουσάρει τους παίκτες του, ώστε να χτίσουν φυσική κατάσταση, αλλά και να περάσει τα πρώτα του θέλω.

Στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης ο Ολυμπιακός

έχει ταξιδέψει με 23 ποδοσφαιριστές, οι τρεις τερματοφύλακες, ενώ υπάρχει μονάχα ένα καθαρό 9άρι, ο Γιουσέφ ελ Αραμπί. Ανέκαθεν, μία προετοιμασία είναι μία ευκαιρία για κάποιους παίκτες. Εάν την αδράξουν, τότε μπορεί να διαμορφώσουν νέα δεδομένα στο ρόστερ, καθώς θα έχουν μπει περισσότερο στο... μάτι του προπονητή τους.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλοί είναι οι παίκτες που έχουν την ευκαιρία να ανέβουν level, αρκεί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ανδρούτσος που έχει ανανεώσει και ο Ρέτσος

Το συμβόλαιο του Θανάση Ανδρούτσου έληγε στις 30 Ιουνίου, όμως ο Ολυμπιακός και ο 26χρονος δεξιός μπακ θα συνεχίσουν μαζί, καθώς η συνεργασία τους ανανεώθηκε.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 11 συμμετοχές που μεταφράζονται σε 789', χωρίς να είναι στα βασικά πλάνα των προπονητών του. Ο 26χρονος έχει ξανά την ευκαιρία να δείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί και ότι μπορεί να αποτελέσει μία πολύτιμη λύση στην δεξιά πλευρά, όπου τη δεδομένη στιγμή υπάρχει μονάχα ο Ροντινέι.

Ένας επίσης ποδοσφαιριστής που αναζητά την ευκαιρία είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο 24χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός αντιμετώπισε προβλήματα την περσινή σεζόν και δεν μπόρεσε να βοηθήσει, όσο χρειαζόταν. Όμως, στην Αυστρία μπορεί να βρεθεί στο μάτι του προπονητή του και να συνεισφέρει σε μία θέση που ο Ολυμπιακός πονάει και έχει βγει στη μεταγραφική αγορά, για να καλύψει τα κενά.

Οι επιστροφές από τον δανεισμό και ο Μπουτούτσι

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πήρε μαζί του στην Αυστρία και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι επέστρεψαν από τον δανεισμό τους. Ο Πέπε γύρισε στους ερυθρόλευκους έχοντας αγωνιστεί σε δύο διαφορετικές ομάδες. Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν ήταν στην Καραγκιουμρούκ και έπειτα συνέχισε στη La Liga 2 με την Καρταχένα.

Ο Πορτογάλος κεντρικός μέσος θα περάσει από το κόσκινο του Μαρτίνεθ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ζοάο Καρβάλιο. Ο 26χρονος επίσης Πορτογάλος έπαιξε δανεικός στην Εστορίλ, έχοντας μία γεμάτη σεζόν με 25 συμμετοχές, τρία γκολ και δύο ασίστ. Επίσης, θέλει να δείξει στον Ισπανό τεχνικό, πως μπορεί να αποκτήσει ρόλο φέτος.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν έφυγε δανεικός και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος έπεσε στο ροτέισιον σε μία δύσκολη χρονιά. Στην Κόνιασπορ πήρε χρόνο συμμετοχής και τώρα επέστρεψε, με την Αλ Καλίτζ της Σαουδικής Αραβίας να κάνει μάλιστα πρόταση για την απόκτησή του.

Στην Αυστρία βρίσκεται και ο Ζίμερ Μπουτούτσι. Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, ωστόσο έπαιξε μόλις σε τρία παιχνίδια (78 λεπτά συμμετοχής). Τώρα, στο Βάτενς θα παλέψει και εκείνος και για μία θέση στον... ήλιο.

Οι μικροί της προετοιμασίας

Στο αεροπλάνο για την Αυστρία μπήκαν και νεαροί ποδοσφαιριστές. Επίσης, θα δουλέψουν σκληρά με στόχο να αποδείξουν στον Μαρτίνεθ πως μπορούν να αντεπεξέλθουν και ότι έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ενεργό ρόλο στον φετινό Ολυμπιακό. Πρόκειται για τον 19χρονο τερματοφύλακα, Θανάση Παπαδούδη, τον 20χρονο στόπερ, Πέτρο Μπαγκαλιάνη και τον 19χρονο μέσο, Χρήστο Λιάτσο.

Οι τρεις τους αγωνίστηκαν κυρίως με τη β' ομάδα (ο Παπαδούδης έπαιζε και στην Κ19, ενώ ο Μπαγκαλιάνης έφυγε και δανεικός στον ΠΑΣ) και επιβραβεύτηκαν με την κλήση τους στην αποστολή. Τώρα, μένει να αρπάξουν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα βοηθήσει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τον καταρτισμό του φετινού ρόστερ, σε συνδυασμό βέβαια με την παράλληλη δουλειά που γίνεται στο κομμάτι των μεταγραφών.

Οι παίκτες που βρίσκονται στην Αυστρία: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ρόντινεϊ, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Ραμόν, Μπα, Ντόη, Ρέτσος, Μπαγκαλιάνης, Χουάνγκ, Πέπε, Μπουχαλάκης, Λιάτσος, Φορτούνης, Μπιέλ, Καρβάλιο, Μασούρας, Ζίνκερναγκελ, Βρουσάι, Μπουτούτσι, Ελ Αράμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα