Ολυμπιακός: Ο Μασούρας και η "απάντηση" του Μαρτίνς στο ερωτηματικό της πεντάδας των 20 εκατ. ευρώ

Οι δύο από τις τρεις θέσεις πίσω από τον κεντρικό επιθετικό στον Ολυμπιακό έχουν βρει κατόχους: τον Γιώργο Μασούρα και τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο πρώτος έχει καπαρώσει δικαιωματικά εκείνη στη μία πλευρά της επίθεσης και ο δεύτερος αυτή πίσω από τον σέντερ φορ (στο 4-2-3-1). Έτσι, μένει ορθάνοιχτη η άλλη θέση στα εξτρέμ την οποία διεκδικούν πέντε παίκτες, ο καθένας με διαφορετικές πιθανότητες.

Ο Γιώργος Μασούρας είναι εκτός συναγωνισμού

για τη μία από τις δύο θέσεις των εξτρέμ, καθώς είναι ο πιο φορμαρισμένος και παραγωγικός πλάγιος επιθετικός των ερυθρόλευκων. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, που πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στο Κόσοβο, είναι δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού μέσα στην περίοδο με έξι τέρματα, ένα λιγότερο από τον Ελ Αραμπί.

Όσο για την απέναντι μεριά της επίθεσης, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει βρει ακόμη την απάντηση, με το βελάκι πάντως να δείχνει τον Γκάρι Ροντρίγκες για το πρωτάθλημα και τον Χένρι Ονιεκούρου για την Ευρώπη. Και αυτό, διότι ο πρώτος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Europa League. Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι τρεις παίκτες, ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο Ρόνι Λόπες και ο Μάριος Βρουσάι που είναι έτοιμοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να διεκδικήσουν τη θέση αξιοποιώντας τις δικές τους πιθανότητες.

Η αξία των πέντε παραπάνω παικτών στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέρχεται αυτή τη στιγμή συνολικά σχεδόν στα 20 εκατομμύρια ευρώ (πηγή: transfermarkt). Και όμως ο Μαρτίνς δεν έχει βρει ακόμη μία σταθερά. Ούτε ο Ροντρίγκες ούτε ο Ονιεκούρου έχουν βγάλει ενενηντάλεπτο μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα ή στην Ευρώπη. Το ίδιο και ο Λόπες, ο Βαλμπουενά και ο Βρουσάι. Ο λόγος δεν είναι ότι θέλει να τους μοιράσει τον χρόνο και τους χρησιμοποιεί από λίγο. Είναι η έλλειψη αντοχών, ρυθμού και ότι, με εξαίρεση τους δύο τελευταίους, οι άλλοι τρεις που είναι και μεταγραφές δεν έχουν δώσει μέχρι τώρα αυτά που περιμένουν στο τεχνικό επιτελείο.

Ο Ροντρίγκες έχει το ελαφρυντικό πως ήρθε πιο αργά στη χώρα μας (αποκτήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου) και για το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό έχει δείξει περισσότερα πράγματα από τον Ονιεκούρου και τον Λόπες. Οι τρεις τους, όμως, θα πρέπει να δείξουν μέσα στον επόμενο ένα μήνα, όπου η πειραϊκή ομάδα θα δώσει οκτώ αγώνες στη Super League Interwetten και στο Europa League, την πραγματική τους αξία. Θα έχουν την ευκαιρία και από τους ίδιους εξαρτάται να την εκμεταλλευτούν. Ο Μαρτίνς αναζητάει την “απάντηση” και θα την έχει το προσεχές διάστημα, ξεκαθαρίζοντας την ιεραρχία στη μία πλευρά της επίθεσης.

Επιστρέφουν οι μισοί διεθνείς και οι... τραυματίες

Από εκεί και πέρα, επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις οι ερυθρόλευκοι και ξεκινούν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, έπειτα από το τριήμερο ρεπό που τους είχε δώσει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Επίσης, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις με την Εθνική Ελλάδας ο Μασούρας, ο Μπουχαλάκης, ο Ανδρούτσος, ο Βρουσάι και με την Εθνική Σενεγάλης ο Σισέ και γυρίζουν στο Ρέντη. Μάλιστα, ο Μασούρας σκόραρε, ενώ ο Μπουχαλάκης και ο Σισέ είχαν από ένα δοκάρι.

Παράλληλα, ο Μαρτίνς αναμένει άλλους πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές, αλλά από την προπόνηση της Πέμπτης (18/11), καθώς έχουν υποχρεώσεις την Τρίτη (16/11), ο Βατσλίκ (Τσεχία – Εσθονία), ο Αγκιμπού Καμαρά (Μαρόκο – Γουινέα), ο Μάρκοβιτς (Ουκρανία – Σερβία για την Κ21) και ο Τζολάκης με τον Σουρλή (Ελλάδα – Ισλανδία για την Ελπίδων).

Όσο για τους τραυματίες, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα έχει καλύτερη εικόνα την Τρίτη (16/11). Ο Ρέαμπτσιουκ και ο Μαντί Καμαρά, πάντως, αναμένεται να είναι διαθέσιμοι, ενώ ο Ροντρίγκες και ο Ονιεκούρου αισιοδοξούν πως θα προλάβουν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Εξαιρετικά αμφίβολος για την ώρα παραμένει ο Κούντε.

Λιντς και Άστον Βίλα για Ρέαμπτσιουκ, Λάτσιο για Λαλά

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με αναφορές στην Αγγλία και στην Ιταλία, οι δύο βασικοί πλάγιοι μπακ του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων της Premier League και της Serie A. Ο Ρέαμπτσιουκ εμφανίζεται να απασχολεί την Λιντς και την Άστον Βίλα και ο Λαλά την Λάτσιο. Βέβαια, από το ενδιαφέρον και το τσεκάρισμα, μέχρι την κρούση ή την κατάθεση επίσημης πρότασης υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Σχετικά, με το αγγλικό ενδιαφέρον για τον Ρέαμπτσιουκ, αξίζει να τονιστεί ότι η Λιντς το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε τον Ζούνιορ Φίρπο από την Μπαρτσελόνα αντί 15 εκατομμυρίων (τον τελευταίο ένα μήνα χρησιμοποιείται κυρίως ο Στούαρτ Ντάλας). Στην Άστον Βίλα βασικός είναι ο Ματ Τάργκετ, τον οποίο πήρε πριν από δύο χρόνια από την Σαουθάμπτον με το ποσό των 15,5 εκατ. ευρώ, ενώ δεύτερη λύση είναι ο 36χρονος Άσλεϊ Γιανγκ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα