Ολυμπιακός μεταγραφές: Ερυθρόλευκη κρούση για τον 28χρονο αμυντικό της Χετάφε, Ντομίνγκος Ντουάρτε

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να κλείσει την υπόθεση του κεντρικού αμυντικού και το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα, όπως του Μπάρτρα και του Μπάμπιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, οι ερυθρόλευκοι κινούνται για την περίπτωση του Ντομίνγκος Ντουάρτε.

O 28χρονος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός ανήκει στη Χετάφε με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2026. Ξεχωρίζει για τα σωματικά του χαρακτηριστικά, καθώς έχει ύψος 1,92, ενώ το βιογραφικό του είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς πρόκειται

για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον γνωρίζει πολύ καλά. Ο Ντουάρτε με τον Ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού συνεργάστηκαν μαζί τις σεζόν 2019/20 και 20/21 στη Γρανάδα. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των ερυθρόλευκων καθοδήγησε τον Πορτογάλο στόπερ σε 80 παιχνίδια.

Ο Ντουάρτε είναι προϊόν των τμημάτων υποδομής της Εστορίλ, ενώ το 2012 πέρασε στην Σπόρτινγκ. Από τα λιοντάρια της Λισαβόνας δόθηκε δανεικός στη Μπελενένσες, την Τσάβες και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Με την πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ δεν είχε κάποια συμμετοχή, ωστόσο τον πούλησε στη Γρανάδα για 3,49 εκατομμύρια ευρώ.

Η Χετάφε τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2022 για 750.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως ο Ντουάρτε είναι και διεθνής, έχοντας αγωνιστεί τρεις φορές βασικός με την εθνική Πορτογαλίας. Τον Νοέμβριο του 2020 σε φιλικό με την Ανδόρα, τον Μάρτιου του 2021 κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν για τα προκριματικά του Μουντιάλ και τον Σεπτέμβριο του 2021 σε φιλικό απέναντι στο Κατάρ.

Φέτος, είχε μία γεμάτη σεζόν, καθώς έπαιξε σε 34 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που μεταφράζεται σε 2.957' αγωνιστικά λεπτά. Μάλιστα, προσέφερε και δύο ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα