Ολυμπιακός: Η υποχρέωση των παικτών και το πλάνο του Ανιγκό για τον αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο έργο στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την Μεγάλη Τετάρτη (12/4, 19:30, COSMOTE SPORT 4HD, LIVE στο SPORT24).

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από την ήττα από τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή (9/4), αλλά κι από εκείνη από την ΑΕΚ πριν από δύο μήνες με τρία γκολ διαφορά στο ματς της OPAP Arena, ωστόσο, κάθε παιχνίδι αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία. Άλλωστε, καμία ομάδα δεν προκρίθηκε ή αποκλείστηκε πριν μπει στο γήπεδο για ν' αγωνιστεί εξαντλώντας τις πιθανότητές της.

Αυτό θα επιδιώξει κι ο Ολυμπιακός, δηλαδή, να κυνηγήσει τις πιθανότητές του, ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στόχος είναι ένα γρήγορο γκολ, όπως τονίζουν στον Ρέντη, κι η αύξηση της πίεσης της αντιπάλου, παίρνοντας δύναμη από τους ερυθρόλευκους οπαδούς στις εξέδρες.

Ο Ολυμπιακός έχει τόσα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του στη σεζόν που δεν γνωρίζει κανείς τι πρόσωπο θα εμφανίσει στο ματς με τους κιτρινόμαυρους.

Στις προπονητικές εγκαταστάσεις θέλουν να πιστεύουν ότι η πειραϊκή ομάδα θα παρουσιάσει ανάλογο με εκείνο κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Φάληρο πριν από λίγες ημέρες.

Όπως το έκανε στην OPAP Arena και με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο

Οι ερυθρόλευκοι αν θέλουν να έχουν τύχη στο παιχνίδι θα πρέπει να αγωνιστούν όπως στη νίκη 3-1 επί της ΑΕΚ στην OPAP Arena για το πρωτάθλημα, αλλά και τη νίκη 3-1 εις βάρος του ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Και με την ίδια νοοτροπία, κι όχι σαν αυτή που έδειξαν στη Λεωφόρο. Θα πει κάποιος ότι άλλα ήταν τα δεδομένα στα ματς του πρωταθλήματος και άλλα σε αυτά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet όταν έχει προηγηθεί μία ήττα με τρία γκολ διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση, οι ποδοσφαιριστές έχουν την υποχρέωση να παλέψουν, να πιέσουν, να δώσουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου ο Ολυμπιακός να φτάσει στη νίκη εναντίον της ΑΕΚ.

Είναι σημαντικό για την πειραϊκή ομάδα να βγάλει αντίδραση, να δείξει χαρακτήρα, να κερδίσει, καθώς σε 11 ημέρες θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τους κιτρινόμαυρους στο Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα.

Κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ο Ανιγκό

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, ο Ζοζέ Ανιγκό απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του στον Ρέντη, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά. Το ίδιο είχε πράξει πριν από τα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, ενημερώνοντας τους παίκτες για τις προθέσεις του λίγες ώρες πριν από την έναρξη των παιχνιδιών.

Όλα δείχνουν, πάντως, πως θα υπάρξει διαφοροποίηση στην επίθεση και στο κέντρο της άμυνας, χωρίς να αποκλείεται να δούμε καινούργιο πρόσωπο και στα χαφ.

Σχετικά με το κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Μπα αναμένεται να αγωνιστεί ο Σισέ ή ο Ντόη. Στο αριστερό άκρο, δεν αποκλείεται να δούμε τον Ραμόν, αν και εδώ οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες με τον Ρέαμπτσιουκ.

Στα χαφ, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Σαμασέκου. Στην επίθεση αναμένεται να επιστρέψουν στην ενδεκάδα ο Μπιέλ και ο Μπακαμπού. Και, λογικά, ο Φορτούνης θα είναι στη θέση "10", εκτός κι αν ο Ανιγκό επιστρατεύσει πάλι τον συμπατριώτη του Βαλμπουενά.

Το πρόβλημα που προέκυψε εσχάτως με τον άρρωστο Ροντινέι θα καλυφθεί είτε από τον Βρουσάι είτε από τον Ανδρούτσο.

Πιθανή ενδεκάδα

Μία πιθανή σύνθεση, είναι με τους Πασχαλάκη, Βρουσάι, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου (Εμβιλά), Χουάνγκ, Μπιέλ, Φορτούνη, Μασούρα και Μπακαμπού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανιγκό άφησε εκτός αποστολής τον Χάμες, τον Ρέτσο, τον Μπουτούτσι και τον τραυματία Κανός, ενώ συμπεριλήφθηκαν στην 24άδα, ο Σαμασέκου, ο Γκάρι Ροντρίγκες και ο 18χρονος στόπερ Κουτσίδης.

Διαθέσιμοι είναι και οι Αραμπί, Βαλμπουενά, Κασάμι, Βρουσάι, Ραμόν, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Τζολάκης και Κρίστινσον.

Ο Γάλλος τεχνικός θα πρέπει να "κόψει" τέσσερις παίκτες δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα -για τον καταρτισμό της 20άδας- εκ των οποίων ο ένας θα είναι μη κοινοτικός ποδοσφαιριστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα