Ολυμπιακός: Χάμες και Χουάνγκ ζωγράφισαν, ο Μπιέλ υπέγραψε το διπλό

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύτιμο αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου (22/10). Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν έπειτα από την ήττα από τον ΠΑΟΚ την περασμένη Δευτέρα.

Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ συνδύασαν το τρίποντο με μία γεμάτη εμφάνιση, είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, μεγάλο αριθμό

τελικών και έφτασαν το 1xG.

Το αποτέλεσμα είναι ικανό να φέρει την ηρεμία, αλλά και αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχεια στην Ευρώπη (ακολουθεί το ματς με την Φράιμπουργκ) και την Ελλάδα.

Ο Μπιέλ εκτέλεσε και ξεκλείδωσε τον Παναιτωλικό

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, ζορίστηκε να ξεκλειδώσει την άμυνα του Παναιτωλικού, με τις ευκαιρίες του να είναι λίγες και κυρίως ακίνδυνες. Ωστόσο, νωρίς στο δεύτερο 45λεπτό ο Πεπ Μπιέλ έδωσε τη λύση.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος είχε βρεθεί εκτός 20άδας απέναντι στον ΠΑΟΚ, επέστρεψε, τοποθετήθηκε στην δεξιά πλευρά της επίθεσης και έδειξε πως είναι αναγκαίος. Το εκπληκτικό του πλασέ, μετά τη συνεργασία Μπακαμπού-Χάμες, έλυσε τον γόρδιο δεσμό.

Ο Μπιέλ ήταν ιδιαίτερα ενεργός στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, όπως μπορείτε να δείτε και στο γράφημα της OPTA/Stats Perform.

Σημαντικό στατιστικό οι έξι ενέργειες του μέσα στην περιοχή, όσες είχε ο Αραμπί και μία περισσότερη από τον Μπακαμπού, δηλαδή τους δύο φορ που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι. Σε μία εξ αυτών φυσικά πέτυχε και το γκολ.

Συνολικά είχε 51 ενέργειες στην περιοχή, τις περισσότερες στην δεξιά πλευρά, αν και λίγε φορές συνέκλινε προς τον άξονα, κάτι το οποίο του αρέσει να κάνει. Επίσης είχε 25/33 μεταβιβάσεις, ενώ 11/17 πάσες στην επίθεση, συνεισφέροντας και δημιουργικά.

Με Χάμες οργανωτή πίσω από τον επιθετικό

Ο Χάμες Ροντρίγκες γι' ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του και πόσο πολύτιμος είναι για τον Ολυμπιακό, κάτι που φάνηκε από την ασίστ του στο δεύτερο γκολ, όσο και από την ανάμειξή του στο πρώτο.

Ο Κολομβιανός αγωνίστηκε πίσω από τον Μπακαμπού και έπειτα από τον Αραμπί, είχε κέφια γι' ακόμη ένα ματς, αλλά εν αντιθέσει με το ματς με τον ΠΑΟΚ, η ενέργειά του δεν διοχετεύτηκε σε μία πλευρά.

Ο Χάμες (10) κινήθηκε αρκετά κοντά στον Χουάνγκ (33) στον άξονα του γηπέδου, ενώ είχε συνεργασία με 11 από τους συνολικά 15 συμπαίκτες του που αγωνίστηκαν στο ματς, με κινήσεις σε όλο τον χώρο γύρω από την περιοχή του Παναιτωλικού.

Κάπως έτσι, εκτός από την ασίστ του είχε, τέσσερις φάσεις που έφτιαξαν ευκαιρία, 67/79 μεταβιβάσεις, 32/43 πάσες στην επίθεση, όπως και 58 ενέργειες.

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ έσπασε τα ρεκόρ

Ο αγώνας κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν ματς-ρεκόρ για τον Ίνμπομ Χουάνγκ. Ο Κορεάτης μέσος ήταν ο πυρήνας της ερυθρόλευκης κυκλοφορίας και σχεδόν κάθε επίθεση περνούσε από τα πόδια του.

Με τις πάσες του μοίραζε το παιχνίδι πότε δεξιά και πότε αριστερά, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγμα στην άμυνα των Αγρινιωτών.

Έτσι, είχε 128/141 πάσες, 104/116 μεταβιβάσεις πάνω από το κέντρο και 54/64 πάσες στην επίθεση. Επιπλέον, είχε και 152 ενέργειες με την μπάλα. Οι παραπάνω αριθμοί είναι ρεκόρ για τον Ολυμπιακό φέτος.

Ο Μίτσελ φαίνεται πως έχει καταλήξει στον "αγαπημένο" του άξονα. Το δίδυμο Εμβιλά-Ίνμπομ Χουάνγκ δημιουργεί την απαραίτητη σταθερότητα στο κέντρο και ο Χάμες Ροντρίγκες στη θέση "10" συμπληρώνει στην δημιουργικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα