Ολυμπιακός: Αυτά έκανε ο Σκάρπα στο πρώτο 45λεπτο του με τη φανέλα των ερυθρόλευκων

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στην Stoiximan Super League. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 του Πανσερραϊκού, ο οποίος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 4ο λεπτό. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται δημιουργικά στο πρώτο μέρος προχώρησε σε τρεις αλλαγές μετά το ημίχρονο.

Μία από αυτές ήταν ο Γκουστάβο Σκάρπα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι βρίσκεται

από την Πέμπτη (17/8) στη χώρα μας, έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα. Μάλιστα, ο Ισπανός προπονητής δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση του 29χρονου Βραζιλιάνου στα πρώτα του 45 λεπτά με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι 56 ενέργειες και ο χώρος δράσης του

Ο Γκουστάβο Σκάρπα πέρασε στη θέση του Ζοάο Καρβάλιο και τοποθετήθηκε στο "10". Κινήθηκε κυρίως λίγο έξω από την περιοχή και προσπάθησε να συνεργαστεί πότε με τον Μπιέλ και πότε με τον Φορτούνη, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες και σύγκλιναν προς τα μέσα.

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικού με την μπάλα.

Στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε ο Σκάρπα είχε 56 ενέργειες, φανερώνοντας πόσο δραστήριος ήταν. Μάλιστα, πέντε από αυτές ήταν μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με πέντε ανακτήσεις κατοχής, συμβάλλοντας στο υψηλό πρέσινγκ, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του στην αναμέτρηση ήταν τα σουτ.

Επτά τελικές και ακρίβεια στις μεταβιβάσεις

Ο Σκάρπα είχε συγκεκριμένα επτά τελικές τις περισσότερες από τον καθένα στον αγωνιστικό χώρο, παρά το γεγονός ότι έπαιξε ένα ημίχρονο. Μπορείτε να δείτε όλα του τα σουτ στην αναμέτρηση.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός σούταρε από παντού. Είχε προσπάθειες και μέσα και έξω από την περιοχή, ωστόσο σε καμία από αυτές δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Οι επτά τελικές του στο παιχνίδι είχαν συνολική αξία 0.19xG.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να κυκλοφορήσει και να πιέσει ακόμη περισσότερο τον Πανσερραϊκό, ο οποίος είχε και το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Σκάρπα προσέφερε ακρίβεια με τις μεταβιβάσεις.

Συγκεκριμένα, είχε 39 πετυχημένες στις 43 πάσες που δοκίμασε (90,7% ακρίβεια) στα 45 λεπτά που έπαιξε. Έκανε 35 μεταβιβάσεις συνολικά πάνω από τη σέντρα, με τις 31 να βρίσκουν συμπαίκτη του, ενώ είχε 22 πετυχημένες στις 26 πάσες του στην επίθεση. Τέλος, καταγράφηκαν και δύο key passes, δηλαδή μεταβιβάσεις, οι οποίες έφτιαξαν ευκαιρία.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός βρίσκεται λίγα 24ωρα στην Ελλάδα και το ματς με τον Πανσερραϊκό ήταν ένα σημαντικό βήμα για την γρήγορη ενσωμάτωσή του στην ομάδα. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι από εδώ και πέρα τον περιμένει σκληρή δουλειά, για να ικανοποιήσει τους στόχους της ομάδας του.

Δείτε την Game Night:
Keywords
Τυχαία Θέματα