Οι σκληροί Μιλγουόκι Μπακς έγιναν ακόμη πιο σκληροί και αυτό είναι το ανανεωμένο Depth Chart τους

22:24 9/2/2023 - Πηγή: Sport 24

Από τη στιγμή που ο Τζέι Κράουντερ ενημέρωσε τους Σανς ότι δεν θέλει να φορέσει ξανά τη φανέλα τους, από τη στιγμή που στο Φοίνιξ τον έθεσαν εκτός ομάδας, οι Μπακς τον ξεχώρισαν ως έναν από τους σημαντικότερους μεταγραφικούς τους στόχους. Τον ήθελαν, ήξεραν πως θα τον χρησιμοποιήσουν, απλώς περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσουν". Κι αυτή η κατάλληλη στιγμή ήρθε το πρωί της Πέμπτης (9/2), όταν οι Ήλιοι έστειλαν τον έμπειρο περιφερειακό στους Νετς μαζί με τον Καμ Τζόνσον και τον Μάικαλ Μπρίτζες για να πάρουν τον Κέβιν Ντουράντ και τον Τι Τζέι Γουόρεν.

Στο Μπρούκλιν δεν υπολόγιζαν

τον Κράουντερ μιας και μπαίνουν σε φάση ανοικοδόμησης και κάπως έτσι οι Μπακς μπήκαν στη μέση, έστειλαν τον Τζόρνταν Νουόρα στους Πέισερς που βοήθησαν για να ολοκληρωθεί το trade και πέτυχαν τον στόχο που είχαν θέση. Να γίνουν ακόμη πιο σκληροί και να βρουν τον παίκτη που τους έλειπε από τη στιγμή που αποχώρησε από το Μιλγουόκι ο Πι Τζέι Τάκερ.

Τι θα δώσει ο Κράουντερ στους Μπακς

Στα 32 του, βαδίζοντας προς τα 33, ο Κράουντερ βρίσκεται ακόμη σε παραγωγική φάση. Έχει παίξει σε Ντάλας Μάβερικς, Μπόστον Σέλτικς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Γιούτα Τζαζ, Μέμφις Γκρίζλις, Μαϊάμι Χιτ και Φοίνιξ Σανς, έχει βρεθεί εννέα φορές στα playoffs (107 αγώνες με 29.9 λεπτά μέσο όρο) και είναι ένας καταπληκτικά ανταγωνιστικός χαρακτήρας που ταιριάζει άψογα με αυτό που έχουν χτίσει στο Μιλγουόκι ο GM Τζον Χορστ κι ο head coach Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Κράουντερ θα πάρει τη θέση του Γκρέισον Άλεν στην αρχική πεντάδα ή αν θα μείνει σε έναν ρόλο έβδομου-όγδοου παίκτη πίσω από τον Μπόμπι Πόρτις και τον Πατ Κόνατον, όταν ο δεύτερος εξοστρακιστεί από τον Κρις Μίντλετον. Το σίγουρο είναι ότι οι Μπακς έχουν ένα κορμί που μπορεί να ματσάρει με συγκεκριμένους αντιπάλους στα playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας όπως οι Τζέιλεν Μπράουν - Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς, ο Τζέιμς Χάρντεν των Σίξερς, ο Ντόνοβαν Μίτσελ των Καβαλίερς, ο Τζίμι Μπάτλερ των Χιτ.

Πέρα από την ενέργεια και τη σκληράδα που θα δώσει στην άμυνα, ο Κράουντερ θα έχει σημαντικό ρόλο και στο κομμάτι της επίθεσης. Δεν είναι Τάκερ, που δεν έχει πρόβλημα να βγάλει τριαντάλεπτο χωρίς σουτ, θα βρει χώρους και θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός, κάτι που δεν έχει κάνει με συνέπεια στην καριέρα του στο NBA. Αν μπορεί να εκτελέσει με ποσοστό 38-39% από την περιφέρεια, τότε θα έχει κάνει τη δουλειά του στον υπερθετικό βαθμό.

Το ανανεωμένο Depth Chart των Μιλγουόκι Μπακς:

PG: Τζρου Χόλιντεϊ, Τζεβόν Κάρτερ
SG: Γκρέισον Άλεν, Πατ Κόνατον, Γουέσλι Μάθιους, Έι Τζέι Γκριν
SF: Κρις Μίντλετον, Τζέι Κράουντερ, Τζο Ινγκλς, ΜαρΤζόν Μπότσαμπ
PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Σάντρο Μαμουκελασβίλι
C: Μπρουκ Λόπεζ, Μπόμπι Πόρτις

Με τον Κράουντερ να μπαίνει στο ρόστερ, από αυτό αποχώρησαν ο Τζορτζ Χιλ, ο Τζόρνταν Νουόρα κι ο Σερτζ Ιμπάκα που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονταν.

Πλέον οι Χορστ - Μπουντενχόλζερ έχουν δύο ανοιχτά roster spots για να καλύψουν, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά από τις αποδεσμεύσεις παικτών και το γέμισμα της δεξαμενής των free agents. Η ανάγκη που υπάρχει είναι για έναν συμπληρωματικό πόιντ γκαρντ και για έναν ψηλό, με τον Ντέρικ Ρόουζ των Νιου Γιορκ Νικς να θεωρείται στόχος και εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ελεύθεροι είναι αυτή τη στιγμή οι Ντι Τζέι Όγκουστιν, Μπεν ΜάκΛιμορ, Μπριν Φορμπς, Καρμέλο Άντονι, Χασάν Γουάιτσαϊντ, Γκόγκα Μπιτάτζε, ενώ είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν δεκαήμερα συμβόλαια πριν παρθεί απόφαση γι' αυτόν ή γι' αυτούς που θα ολοκληρώσουν το ρόστερ εν όψει playoffs. Εκτός αν οι Γκριν - Μαμουκελασβίλι δουν τα συμβόλαιά τους να μετατρέπονται σε εγγυημένα, κάτι που είναι αρκετά πιθανό ειδικά για τον πρώτο χάρη στο μακρινό του σουτ.

Τέλος, οι Μπακς κυνηγούν την πρώτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτή τη στιγμή, βράδυ Πέμπτης (9/2) είναι δεύτεροι με 37-17, πίσω από τους Μπόστον Σέλτικς που βρίσκονται στο 39-16.

Keywords
Τυχαία Θέματα