Ο Πίτερς προβλέπει περισσότερες από 20 ομάδες στην EuroLeague

Η ιδέα της επέκτασης της EuroLeague, σ' ένα διευρυμένο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει τουλάχιστον είκοσι ομάδες, δεν απέχει από την πραγματικότητα. Ιδίως σε περίπτωση που εισέλθει στη λίγκα ομάδα από τα Εμιράτα είναι δεδομένο πως θα επηρεαστεί ο σκελετός της διοργάνωσης.

Φαίνεται πως ένα τέτοιο σενάριο έχει συμμάχους τους επαγγελματίες παίκτες. Τουλάχιστον ένα μέρος αυτών. Σίγουρα τον Άλεκ Πίτερς, ο οποίος από τη θέση του μέλους στο συμβούλιο της Ένωσης των παικτών της EuroLeague,

τάχθηκε υπέρ της αύξησης των ομάδων.

"Πιστεύω ότι η EuroLeague θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να έχει περισσότερες από είκοσι ομάδες στις μεγαλύτερες και καλύτερες αγορές της Ευρώπης και τριγύρω", απάντησε ο Αμερικάνος φόργουορντ του Ολυμπιακού σε ερώτηση για το πώς βλέπει τη διοργάνωση σε 5 με 10 χρόνια από σήμερα.

Συμπλήρωσε επίσης πως "περιμένω ότι θα υπάρχουν 60-70 παιχνίδια κανονικής περιόδου και κατόπιν όλο playoffs. Όχι άλλες περίοδοι διακοπών. Θα αυξηθούν τα ταξίδια, τα παιχνίδια, οι υποδομές. Αν πιστεύεις πως είσαι το καλύτερο μπασκετικό προϊόν στην Ευρώπη, οφείλεις να το διοικείς. Πιστεύω ότι η EuroLeague μπορεί να φτάσει εκεί".

Σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική εμπειρία του από την εμπλοκή του στην EuroLeague, ο Πίτερς μίλησε για την ανάγκη ενότητας των παικτών, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν το γεγονός πως αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι αυτού του πρότζεκτ, υποστήριξε ότι έχει λατρέψει κάθε χώρα που έχει παίξει μπάσκετ (Ρωσία, Τουρκία, Ισπανία, Ελλάδα) και ξεχώρισε την έδρα της Μακάμπι ως την πιο "καυτή", καθώς "δεν σταματούν να φωνάζουν από την αρχή ως το τέλος", ενώ "όταν εκτελούσα βολές η μπασκέτα έτρεμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα