Ο Παναθηναϊκός θέλει να "ξορκίσει" και τον Αστέρα και να φτάσει το "7Χ7"

"Πληγωμένος"; Για πολλοστή φορά φέτος, δεν θα είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία την εφετινή σεζόν. Όπως κατέγραψε προ τριών ημερών και το SPORT24, απ’ το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς με τη Σλάβια στην Πράγα μέχρι και το αποψινό (Κυριακή 9/10, 19:30, COSMOTESPORTS 1HD, Live SPORT24) ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για την

7η αγωνιστική της Super League, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κλήθηκε να διαχειριστεί 17 διαφορετικές περιπτώσεις απουσιών.

Κάτι που είναι απόρροια ιώσεων, τιμωριών και τραυματισμών. Όμως πάντα (ειδικά στους αγώνες της Λίγκας) οι "πράσινοι" κατάφερναν να βγαίνουν πιο δυνατοί και να τα καταφέρνουν στο τέλος της ημέρας.

Απόψε δεν θα έχουν εύκολη αποστολή απέναντι στην ομάδα της Αρκαδίας, διότι πέραν απ’ τις απουσίες των πολύτιμων και πολύ επιδραστικών Σπόραρ, Τσέριν και Κώτσιρα, οι παίκτες του "τριφυλλιού" θα κληθούν μαζί με τον προπονητή τους να "ξορκίσουν" και το... φάντασμα μίας ομάδας η οποία τους βγάζει διαχρονικά το "λάδι". Από την 1η Δεκεμβρίου 2019 έχει να νικήσει ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα Τρίπολης. Ήτοι 1.044 μέρες! Σ’ αυτούς τους 34 μήνες και κάτι που ακολούθησαν από εκείνο το 1-0 στο ΟΑΚΑ με το πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 9’, ο Παναθηναϊκός μέτρησε 4 ισοπαλίες και 3 ήττες από τον Αστέρα. Κοινώς δεν τον έχει νικήσει σε 7 σερί ματς και καλείται αυτή τη φορά να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο, για να διακόψει αυτό το αρνητικό σερί και να συνεχίσει το δικό του, φτάνοντας το "7Χ7".

Προετοιμασία με λογική ντέρμπι

Η προετοιμασία όλης της εβδομάδας στο "Γ. Καλαφάτης" έγινε με λογική... ντέρμπι για τους "πράσινους" που γνωρίζουν πολύ καλά (με πρώτο τον Γιοβάνοβιτς) πως αυτού του είδους οι αγώνες είναι και οι πιο "πονηροί" κι επικίνδυνοι.

Και στο τέλος της ημέρας οι νίκες σε τέτοια ματς είναι εκείνες που θα μπορέσουν να διατηρήσουν τον Παναθηναϊκό εκεί που βρίσκεται απ’ τις 4 Σεπτεμβρίου, κοιτάζοντας τους υπόλοιπους απ’ την πιο υψηλή θέση της βαθμολογίας.

"Μετακομίζει" στον άξονα ο Μπερνάρ

Η απουσία του πολύ σημαντικού Άνταμ Τσέριν, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω σύσπασης στον ορθό μηριαίο μυ, φέρνει αλλαγές στη δομή της "πράσινης" ενδεκάδας. Με τον Μπερνάρ να... μετακομίζει στον άξονα (δίπλα στον Δημήτρη Κουρμπέλη και μπροστά απ’ τον "καθηγητή" Ρουμπέν Πέρεθ) και τον "Τούκου" Παλάσιος να επιστρέφει στο δεξιό άκρο της επίθεσης, έχοντας ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το διάστρεμμα που τον κράτησε εκτός απ’ το παιχνίδι της Τούμπας.

Στην επίθεση ο Φώτης Ιωαννίδης θα κληθεί να "γεμίσει" τα... παπούτσια του τραυματία Άντραζ Σπόραρ, στην πρώτη "ενδεκαδάτη" παρουσία του στο πρωτάθλημα την εφετινή σεζόν, ενώ ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα θα αναλάβει ξανά τον γνωστό ρόλο του, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα...

Ίδια αμυντική τετράδα και Μπιλάλ

Στη δε άμυνα, ο Γιοβάνοβιτς δεν θα αλλάξει τίποτα, με τους Σάντσες και Χουάνκαρ να παίρνουν θέση στα δύο άκρα και τους Μπαρτ Σένκεφελντ και Χόρντουρ Μάγκνουσον να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά απ’ τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Στην αποστολή ο 60χρονος τεχνικός συμπεριέλαβε για πρώτη φορά και τον 19χρονο Αιγύπτιο επιθετικό, Αμπντελραχμάν Μπιλάλ, ο οποίος έκανε... πράγματα και θαύματα πέρσι με την πρωταθλήτρια Κ19 του Παναθηναϊκού (21 γκολ), ενώ μόλις πριν από 3,5 εβδομάδες σημείωσε 5 γκολ στο εμφατικό 8-0 των Νέων του "τριφυλλιού" με τη Σλάβια Σόφιας στο UEFA Youth League. Είναι πολύ πιθανό δε, ο "μικρός" να πάρει θέση για πρώτη φορά και στην τελική 20άδα (με το Νο95 στην πλάτη), δεδομένου ότι απ’ τους δύο παίκτες που θα "κοπούν" απ’ την τελική 20άδα, ο ένας αναμένεται να είναι ο γκολκίπερ Βασίλης Ξενόπουλος κι άλλος ο Αντόνιο Σαβιέρ.

Οι 22 ποδοσφαιριστές της αποστολής

Την 22μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Γιοβάνοβιτς το μεσημέρι του Σαββάτου (8/10) για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Γκάνεα, Σάντσες, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Σαβιέρ, Μπιλάλ, Βέρμπιτς και Καμπετσής.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Τσέριν, Σπόραρ, Κώτσιρας και ο Τρουιγιέ που μόλις επέστρεψε από την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα