Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το "5Χ5" εναντίον του Βόλου και να συνεχίσει να οδηγεί την κούρσα

13:13 2/4/2023 - Πηγή: Sport 24

Το τελευταίο break της σεζόν για τις Εθνικές ομάδες πέρασε και πλέον ο Παναθηναϊκός, μαζί με όλο τον ανταγωνισμό του μπαίνει στην τελική ευθεία των playoffs και στις επόμενες έξι εβδομάδες, όπου θα κριθούν τα πάντα γύρω απ’ τον εφετινό τίτλο της Stoiximan Super League.

Πρώτη "αποστολή" για τους ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το σημερινό (2/4, 18:00, COSMOTESPORTS 1HD και LIVE

από το SPORT24) παιχνίδι με τον Βόλο στο κατάμεστο (ξανά) σε 8 sold out φέτος "Απόστολος Νικολαΐδης" για τη 2η αγωνιστική των αγώνων κατάταξης, όπου το "τριφύλλι" θέλει απλώς να κάνει τη... δουλειά του, φτάνοντας στο "5Χ5" φέτος απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας, προκειμένου να συνεχίσει να οδηγεί την κούρσα, ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι ανταγωνιστές του αργότερα σε Τούμπα και "Γ. Καραϊσκάκης".

Το ζητούμενο, άλλωστε, για τον Παναθηναϊκό είναι αυτό και μόνο: Κάθε αγωνιστική που περνάει στα playoffs να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, "σβήνοντας" ματς απ’ το πρόγραμμά του και μεταφέροντας επιπλέον πίεση στους αντιπάλους του.

Το απόλυτο νικών με 12-1 γκολ που έχει ως τώρα ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Βόλο δεν... ξεγελάει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας υπογράμμιζε προς τους ποδοσφαιριστές τους τη σημασία και την επικινδυνότητα του αγώνα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα κατέβει στη Λεωφόρο, χωρίς να έχει τίποτε να... χάσει.

Και ζητούσε συνεχώς τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και σοβαρότητα στην εκκίνηση της "διαβολοβδομάδας" πριν απ’ την επόμενη διακοπή για τις γιορτές του Πάσχα, καθότι ακολουθούν άλλες δύο πολύ μεγάλες μάχες, με τον Άρη την προσεχή Τετάρτη (5/4, 19:30) στο "Βικελίδης" και το clasico με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο την επόμενη Κυριακή (9/4, 21:00).

Επιστροφή Μπερνάρ στην ενδεκάδα

Το πιο σημαντικό για τον Σέρβο τεχνικό είναι το γεγονός πως σ’ αυτή την τελική διαδρομή ο Παναθηναϊκός έχει επανέλθει πλήρως αγωνιστικά και βελτιώνει συνεχώς την εικόνα του, ενώ δεν έχει πλέον απουσίες, μολονότι τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετώπισε αρκετά "θέματα" με τους Φώτη Ιωαννίδη, Δημήτρη Κουρμπέλη κι Άντραζ Σπόραρ.

Και οι τρεις, όμως, είναι πλέον έτοιμοι και διαθέσιμοι για το σημερινό παιχνίδι, όπου το "τριφύλλι" θα προσπαθήσει να επιβάλλει απ’ το ξεκίνημα το δικό του ρυθμό, παίρνοντας έξτρα ενέργεια κι απ’ την "αύρα" της Λεωφόρου.

Η "πράσινη" ενδεκάδα αναμένεται να έχει επί της ουσίας μόλις μία αλλαγή σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα του Παναθηναϊκού στην "OPAP Arena" κόντρα στην ΑΕΚ, με τον Μπερνάρ Ντουάρτε να επιστρέφει στο βασικό σχήμα παίρνοντας τη θέση του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος αν και ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του στον τετρακέφαλο, όπως όλα δείχνουν θα έρθει ως αλλαγή απ’ τον πάγκο.

Κι αυτό διότι ο Γιοβάνοβιτς δεν θέλει να ρισκάρει και θα τον προφυλάξει προκειμένου να τον έχει 100% έτοιμο κι "ενδεκαδάτο" στα ματς με Άρη κι Ολυμπιακό.

Στην κορυφή της επίθεσης, ο Φώτης Ιωαννίδης δείχνει να έχει προβάδισμα αντί του Σπόραρ, καθώς είχε λίγο περισσότερο ρυθμό στα πόδια του και περισσότερα ματς τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, με τον Σλοβένο στράικερ να μπαίνει στο ματς ως έξτρα επιλογή απ’ τον πάγκο.

Τις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να πάρουν και πάλι οι Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Τσέριν, Παλάσιος και Μαντσίνι.

Μοναδικός "απών" απ’ την αποστολή του "τριφυλλιού" είναι ο Ένις Τσόκαϊ που αποβλήθηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον σημερινό αγώνα με τον Βόλο συγκροτούν οι: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς και Καμπετσής.

Keywords
Τυχαία Θέματα