Ο Ολυμπιακός κυνηγά το "τρία στα τρία" για την πρωτιά σε πρωτάθλημα και Europa League

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν “κυκλώσει” τον αγώνα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον πίνακα που υπάρχει στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Δικαιολογημένα, καθώς το αποτέλεσμα του ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου του Europa League στο Καραϊσκάκης την προσεχή Πέμπτη (4/11, 19:45) είναι πιθανό να κρίνει τον κάτοχο του εισιτηρίου που προσφέρει την απευθείας πρόκριση στους 16

της διοργάνωσης.

Παράλληλα, πριν από το παιχνίδι με την γερμανική ομάδα, οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (30/10, 19:30, Cosmote Sport 2) για το Πρωτάθλημα και μετά τον αγώνα με την Άιντραχτ, θα υποδεχτούν τον Ιωνικό στο Νέο Φάληρο (7/11, 19:30).

Στόχος, λοιπόν, του Πορτογάλου τεχνικού είναι το 3Χ3 = 9 βαθμοί μέσα σε εννέα ημέρες, που θα δώσουν τη δυνατότητα στην πειραϊκή ομάδα να βρεθεί στην πρώτη θέση, τόσο του ομίλου της στο Europa League όσο και στον βαθμολογικό πίνακα της Super League Interwetten. Δεν αποκλείεται δε, ο Ολυμπιακός να ανοίξει τη διαφορά από τους ανταγωνιστές του, καθώς τούτη την Κυριακή (31/10) η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη και την επόμενη Κυριακή (7/11) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Κατά συνέπεια, η προσεχή τριάδα αγώνων είναι άκρως σημαντική και κρίσιμη για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι ικανή να τον διατηρήσει δυνατά μέσα στους στόχους του σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ταυτόχρονα, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία να πορευτούν ήρεμοι και να δουλέψουν πιο άνετα για τη βελτίωση τους στη διακοπή του πρωταθλήματος στα μέσα Νοεμβρίου.

Οι 4 λόγοι που ο αγώνας με την Άιντραχτ έχει χαρακτήρα “τελικού”

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Άιντραχτ αποκτά χαρακτήρα “τελικού” για την πειραϊκή ομάδα για τέσσερις λόγους:

- Πρώτον, οι ερυθρόλευκοι με νίκη θα σκαρφαλώσουν πάλι στην κορυφή του ομίλου και θα κρατούν τις τύχες στα χέρια τους στα δύο εναπομείναντα ματς με αντιπάλους τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκης και την Αντβέρπ στο Βέλγιο.

- Δεύτερον, η πρωτιά στον όμιλο, όπως αναφέραμε παραπάνω, προσφέρει την απευθείας πρόκριση στους 16 του Europa League. Αυτό σημαίνει, ότι η ομάδα που θα τερματίσει στην κορυφή στις 9 Δεκεμβρίου, θα παίξει πάλι στα νοκ άουτ παιχνίδια τον Μάρτιο, αποφεύγοντας τα play-offs (των 32) τον Φεβρουάριο.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι στην κλήρωση για τους αγώνες των play-offs, θα μπουν και οι ομάδες που (θα τερματίσουν στην τρίτη θέση και) θα προέρχονται από το Champions League. Οπότε, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως, είναι διαφορετικό για μία ομάδα να έρθει πρώτη στον όμιλό της και να αγωνιστεί πάλι την άνοιξη και άλλο να τερματίσει δεύτερη και να παίξει τον Φεβρουάριο, βάζοντας σε κίνδυνο την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Επίσης, θα έχει δύο δύσκολα έξτρα παιχνίδια τον τελευταίο μήνα του χειμώνα, που θα επιβαρύνουν το πρόγραμμά της εν μέσω Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

- Τρίτον, υπάρχει και το οικονομικό όφελος. Ο Ολυμπιακός με νίκη επί της ομάδας της Φρανκφούρτης θα βάλει άλλες 630.000 ευρώ στο ταμείο του ως μπόνους από την UEFA, ενώ η πρώτη θέση και η πρόκριση πριμοδοτείται με 1.100.000. Δηλαδή, το ματς της Πέμπτης μπορεί να τον φέρει κοντά σε έσοδα 1730.000 ευρώ. Αντίθετα, το πριμ για την ισοπαλία είναι στις 210.000 και η δεύτερη θέση του ομίλου προσφέρει 550.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά έσοδα 760.000 ευρώ. Και στο ενδεχόμενο ήττας, όχι μόνο δεν θα υπάρξει εισροή χρημάτων, αλλά θα μπει σε κίνδυνο και η δεύτερη θέση.

- Τέταρτον, υπάρχει και το βαθμολογικό κίνητρο, για τη βελτίωση της θέσης του Ολυμπιακού στο ranking της UEFA. Αν οι ερυθρόλευκοι τερματίσουν στην κορυφή στον όμιλό τους, θα πάρουν 5.000 βαθμούς (4.000 για την πρώτη θέση και άλλους 1.000 για τη συμμετοχή τους στους 16 του Europa League). Επιπλέον, θα προσφέρουν 1.250 βαθμούς στην Ελλάδα. Όμως, αν η πειραϊκή ομάδα πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο της, θα έχει συγκομιδή 2.000 βαθμούς και επίσης θα δώσει 500 πόντους στην Ελλάδα. Η διαφορά αν μη τι άλλο είναι σημαντική.

Το πλάνο του Μαρτίνς

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, ο Μαρτίνς δεν άνοιξε τα χαρτιά του στις τελευταίες προπονήσεις, αλλά σύμφωνα με κάποιες δοκιμές φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ουσεϊνού Μπα ενόψει του αγώνα με αντίπαλο την Άιντραχτ, καθώς ο Σισέ θα απουσιάσει στο ματς με την ομάδα της Φρανκφούρτης.

Επίσης, ο 51χρονος προπονητής σκέφτεται να χρησιμοποιήσει (είτε από την αρχή είτε κατά τη διάρκεια του αγώνα) τον Λόπες, τον Βρουσάι, τον Κούντε, τον Τικίνιο και τον Καρμπόβνικ.

Μία πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους Βατσλίκ, Λαλά (ή Καρμπόβνικ), Σισέ, Παπασταθόπουλο (ή Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Μασούρα, Λόπες (ή Βρουσάι), Α. Καμαρά, Ελ Αραμπί (ή Τικίνιο).

Keywords
Τυχαία Θέματα