Ο Μεντιλίμπαρ τρελαίνει τους φίλους του Ολυμπιακού και υπόσχεται συναρπαστική συνέχεια

Τελικά όλα γίνονται και μάλιστα σε βαθμό που να μην μπορείς να το πιστέψεις. Μέσα σε 10 μέρες, ένα σύνολο ταλαιπωρημένο από τις αλλαγές, με τρανταχτές αδυναμίες(;), και πληγωμένο εγωισμό, κατάφερε να γίνει μια εντελώς κανονική ομάδα, η οποία πλέον... δαγκώνει. Με δόση υπερβολής, μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Και από την φύση του να ήταν κάποιος αισιόδοξος, τα όσα ακολούθησαν από την στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ξεπερνούν την φαντασία.

Η... αγωγή είχε ταχύτατα αποτελέσματα

Προφανώς και δεν είμαι ο μόνος που έβλεπε μια ανήμπορη ομάδα, παίκτες που σαν μονάδες είχαν να δώσουν, αλλά χάνονταν μέσα στην μετριότητα του συνόλου. Και όλα αυτά συνέβαιναν, επειδή το πλάνο, που πολλές φορές άλλαζε, χώλαινε από τις ρίζες του.

Δεν ταίριαζε, δεν κόλλαγε, δεν απέδιδε, πείτε ό,τι θέλετε, αλλά η εικόνα που έφθανε στον κόσμο του Ολυμπιακού, ήταν μιας άρρωστης ομάδας, η οποία δοκίμαζε διάφορες θεραπείες, αλλά δεν έπιανε καμιά.

Κι εκεί που λες ο ασθενής είναι τόσο βαριά και δεν θα την βγάλει, εμφανίζεται ο... γιατρός, ο επιστήμονας, ο έμπειρος, ο οποίος με την σοφία του, λέει... εγώ θα την κάνω την δουλειά. Και όχι μόνο θα ζήσει ο άρρωστος, αλλά σε μια βδομάδα θα τρέξει 100άρι και θα το κερδίσει.

Ο Μεντιλίμπαρ μπορεί να μην φοράει άσπρη στολή, αλλά με τις... χειρουργικές επεμβάσεις του, έχει βαλθεί να... τρελάνει τους Ολυμπιακούς. Τσιμπιούνται οι οπαδοί των ερυθρόλευκων, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. Έχουν προηγηθεί κοσμογονικές αλλαγές.

Από την κατάθλιψη που είχαν πέσει, τα ξέχασαν όλα και τραγουδούν συνθήματα για τελικούς. Ναι, αυτή είναι η ψυχολογία των φίλων των Πειραιωτών, τρομερά αισιόδοξη, στο όριο του αφύσικου, αναλογιζόμενοι τον Ολυμπιακό που βλέπαμε μέχρι πριν δύο εβδομάδες. Τους δίνω δίκιο όμως, υπεύθυνος γι' αυτόν τον ενθουσιασμό, είναι ο Ισπανός προπονητής.

Η μέθοδος Μεντιλίμπαρ

Αυτός μίλησε για μια κατάσταση που αρχίζει να του θυμίζει την Σεβίλλη. Αυτός σχεδίασε τις δύο νίκες σε βάρος της αήττητης στον όμιλο με Φιορεντίνα και Γκενκ, Φερεντβάρος. Αυτός παρουσίασε το πλάνο που σκόρπισε στους... τέσσερις ανέμους τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Αυτός ενέπνευσε τον Ποντένσε να βγάλει ξανά τον πραγματικό εαυτό του και να κάνει μέχρι και ραμπόνες.

Αυτός επέλεξε να επενδύσει στην τριάδα εγγύηση της μεσαίας γραμμής των Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, αυτός έχρισε νούμερο ένα στην άμυνα τον τρομερό Κάρμο, ο οποίος κάνει να φαίνονται... ογκόλιθοι δίπλα του, όλοι αυτοί που πριν λίγες μέρες έδειχναν ακατάλληλοι. Αυτός σοκάρει τους αντιπάλους του Ολυμπιακού ανεβάζοντας τόσο ψηλά την πίεση, τα ματς παίζονται στο αμυντικό τους τρίτο και αδυνατούν να βάλουν σε μπελάδες τον Πασχαλάκη.

Η ερυθρόλευκη μετάλλαξη, η μέθοδος Μεντιλίμπαρ καλύτερα, έστειλε τον Ολυμπιακό σχεδόν σβηστά στην κληρωτίδα των “16” του Conference League. Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς πιάστηκε... όμηρος, δεν κατάλαβε τι του συνέβη, δεν πήρε ανάσα η ομάδα του, παρασύρθηκε από το κόκκινο τσουνάμι.

Έμοιαζε αποκαμωμένος στις δηλώσεις του, χαμογελούσε αμήχανα, αλλιώς το περίμενε. Στην ίδια ψυχολογία με το κοινό των Ούγγρων, το οποίο είχε υποσχεθεί κόλαση στους Πειραιώτες, αλλά από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ φρόντισαν να ρίξουν τα ντεσιμπέλ και τις απαιτήσεις.

Μεγάλο πράγμα η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση, αλλά θέλουν τρόπο για να βγουν στην επιφάνεια. Όταν πιστεύεις πραγματικά στην επιτυχία ενός εγχειρήματος, τίποτα δεν μοιάζει ακατόρθωτο, όλα φαίνονται εύκολα και αν δεν είναι, γίνονται. Προφανώς θα το έχετε παρατηρήσει, γιατί και αυτή η διαφορά είναι τεράστια. Αναφέρομαι στην όψη που έχει ο Μεντιλίμπαρ όταν κοουτσάρει στον πάγκο.

Ήρεμος, σίγουρος, παρεμβατικός όταν κρίνει πως πρέπει να διορθώσει ή να προτρέψει τους παίκτες του και αυτό περνάει αμέσως στο εσωτερικό της ομάδας. Και όταν έχεις τα κατάλληλα... εργαλεία μπορείς να κατακτήσεις κορυφές. Ο Μεντιλίμπαρ πιστεύει στο ρόστερ που έχει στα χέρια του, το λέει δημόσια από την πρώτη στιγμή, το αποδεικνύει και με την διαχείριση που κάνει, τους εμπιστεύεται όλους, τους χρησιμοποιεί όλους, φθάνει να είναι υγιείς και έτοιμοι να πέσουν στη μάχη.

Όλο και καλύτερος με βάση το νέο σχέδιο

Ο Ολυμπιακός πήρε άριστα στα τρια πολύ απαιτητικά τεστ με Φερεντσβάρος και ΠΑΟΚ. Ήταν πολύ μικρό το χρονικό διάστημα κι όμως η πρόοδος από ματς σε ματς ιδιαίτερα αισθητή. Ξεκίνησε σχεδόν υποτονικά υποδεχόμενος τους Ούγγρους στην διάρκεια της βραδιάς έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του. Ανέβασε πολύ τους τόνους στην Τούμπα, κυριάρχησε του ΠΑΟΚ με τις ιδέες του, δέχτηκε πίεση μεμονωμένα, πήγε στην Βουδαπέστη και το έκανε πολύ πιο εύκολο απ' όσο φανερώνει το τελικό 0-1.

Τώρα όλοι περιμένουν την κλήρωση για να δουν αν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι ακόμη καλύτερο. Ο... αθεόφοβος Μεντιλίμπαρ, ζήτησε μεγάλο αντίπαλο, αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος σύμφωνα με τον προπονητή των ερυθρόλευκων, για να έχουν μεγάλο κίνητρο οι ποδοσφαιριστές του.

Σαν να ακούω τον Βαλβέρδε, αυτά έλεγε και ο Ερνέστο που τόσο αγαπήθηκε στον Πειραιά. Θα είναι συναρπαστική η συνέχεια, δεν θα πλήξουμε με τον Βάσκο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δείτε την εκπομπή του SPORT24

Keywords
Τυχαία Θέματα