Ο Καμπελά, ο Ολυμπιακός και η προοπτική του Champions League

Μετά την παραδοχή –πριν από λίγες ημέρες- για επαφές με τον Ολυμπιακό, ο Ρεμί Καμπελά επανήλθε και σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιόφωνο υποστήριξε ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα που θα συμμετέχει τη νέα περίοδο στο Champions League.

"Θέλω να πάω σε έναν σύλλογο που να είναι σταθερός, με

παίκτες με τους οποίους μπορώ να τα πάω καλά, με τους οποίους μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο. Αν πρέπει να μειώσω τον μισθό μου, θα το κάνω. Ακόμη, κι αν είναι στα μισά χρήματα" δήλωσε ο πρώην άσος των Κράσνονταρ, Μονπελιέ, Σεντ Ετιέν, Μαρσέιγ και Νιούκαστλ στον ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu Herault.

"Όπως είπα και στην οικογένειά μου, αν μπορώ να παίξω καλά άλλα δύο ή τρία χρόνια, τότε δεν έχουν σημασία τα χρήματα. Προτιμώ να παίζω ποδόσφαιρο και να βρίσκομαι σε ένα μέρος που μου αρέσει" πρόσθεσε ο 32χρονος επιθετικός και συνέχισε:

"Είναι αλήθεια ότι το να παίζω σε έναν σύλλογο που παίζει στο Champions League όπως στην Ελλάδα (σ.σ. ο Ολυμπιακός) ή όπως ήξερα στη Ρωσία, μου ακούγεται καλό, γιατί είναι το κορυφαίο επίπεδο. Αυτό ψάχνω και εγώ. Αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα κάνω τα πάντα για να το παίξω. Μου αρέσει το υψηλό επίπεδο, μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, μου αρέσει ο ανταγωνισμός".

Ο Καμπελά άφησε ανοιχτή την πόρτα για τις γαλλικές ομάδες, ενώ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πως θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη. "Αναρρώνω από τον τραυματισμό μου, είμαι σε περίοδο αποκατάστασης και σύντομα θα μπορώ πάλι να αγωνιστώ.

Μίλησα με την οικογένειά μου και αποφασίσαμε ότι δεν θα αγωνιστώ σε ομάδα εκτός Ευρώπης, ακόμα κι αν υπάρχουν καλές προσφορές. Θέλω να μείνω στην Ευρώπη, θέλω να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο και θέλω να έρθει η οικογένειά μου να με δει να παίζω. Αυτό είναι σημαντικό για μένα. Συζητώ με συλλόγους και θα πάρω την απόφασή μου.

Συνεχίζουν να έρχονται προτάσεις από ομάδες εκτός Ευρώπης (σ.σ. από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία), αλλά προτιμώ να μείνω και να παίξω σε μία ομάδα με λιγότερα χρήματα. Αν χρειαστεί να απορρίψω μεγάλες προσφορές, δεν με πειράζει. Θέλω να είναι κοντά η οικογένειά μου, να έρθουν να με δουν να παίζω, γιατί τώρα δεν είμαι πολύ μικρός, δεν είμαι πια 20 ετών και θέλω να έρθουν να με δουν και να νιώσουν το συναίσθημα".

Ο Γάλλος επιθετικός είχε ετήσιες αποδοχές 3.000.000 ευρώ τον χρόνο στην Κράσνονταρ, αλλά κατανοεί και ο ίδιος ότι αυτά τα χρήματα δεν είναι εύκολο να τα βρει πια. Μάλιστα, όπως εξήγησε είναι διατεθειμένος να δεχθεί συμβόλαιο που είναι να ακόμη και στα μισά χρήματα, αρκεί να νιώθει καλά στη νέα του ομάδα, να παίζει στην Ευρώπη και αν είναι δυνατόν στο Champions League και να ευχαριστηθεί το ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο Ρεμί Καμπελά μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του και, όπως έχει δηλώσει, υπάρχουν συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Συζητήσεις που φέρεται να αφορούν διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Άλλωστε, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής διατηρεί επικοινωνία και έχει ενημερωθεί για τα πάντα για τους ερυθρόλευκους, μέσω του φίλου του, Γιαν Εμβιλά και του γεννημένου στην Κορσική –όπως και ο ίδιος- Φρανσουά Μοντεστό.

Η γαλλική παροικία στον Ρέντη, με την παρουσία επίσης του Κριστιάν Καρεμπέ και του Ματιέ Βαλμπουενά, είναι κάτι που εξιτάρει τον Καμπελά, όπως και η προοπτική της παρουσίας του Ολυμπιακού στο Champions League της προσεχούς περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμπελά, Ολυμπιακός, Champions League,kabela, olybiakos, Champions League