Ο Γιώργος Κυριακόπουλος στο SPORT24: "Μπορούμε να αποκλείσουμε τη Γιουβέντους"

Η Σασουόλο στις 19 Ιανουαρίου έγραψε ιστορία. Για πρώτη φορά από την ημέρα που ιδρύθηκε πανηγύρισε την πρόκρισή της στους 16 του Coppa Italia, επικρατώντας της Κάλιαρι με 1-0.

Το επόμενο "εμπόδιο" που καλείται να ξεπεράσει η ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου είναι η Γιουβέντους, την οποία θα αντιμετωπίσει στο Τορίνο απόψε (10/2, 22:00, Novasports 1HD και Live από το SPORT24) με στόχο το εισιτήριο

που οδηγεί στους 4.

Ο Έλληνας διεθνής μίλησε ενόψει του "τελικού" με τη Γηραιά Κυρία στο SPORT24 για τη δυνατότητα της Σασουόλο να κάνει την έκπληξη, τις συζητήσεις που έχει με τον ιταλικό σύλλογο για την επέκταση του συμβολαίου του, καθώς και την καθιέρωση τους τελευταίους 2-3 μήνες, όπου μετράει και τρεις ασίστ.

Η Σασουόλο δεν φοβάται ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Μίλαν. Ζει γι' αυτά τα παιχνίδια

"Η ομάδα δεν είχε περάσει ποτέ στους 8 του κυπέλλου. Είπαμε πριν το παιχνίδι ότι ήταν πολύ σημαντικό για μας να νικήσουμε την Κάλιαρι και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ευτυχώς τα καταφέραμε και σκοράραμε νωρίς. Η ομάδα έπαιξε αρκετά καλά, κράτησε το αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο. Οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε με τη Γιουβέντους.

Δεν μας τρομάζει που την έχουμε αντίπαλο. Έχουμε μάθει να παίζουμε κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Ειδικά τα 2-3 τελευταία χρόνια τις αντιμετωπίζουμε στα ίσια. Η ομάδα έχει πάρει πολύ μεγάλες νίκες κόντρα στη Γιουβέντους και τη Μίλαν. Είναι ομάδες που δεν τις φοβάται, τις έχει κερδίσει. Ζει γι’ αυτά τα παιχνίδια. Τα προβλήματα τα δικά μας είναι περισσότερο κόντρα σε ομάδες που είμαστε κοντά στην ίδια βαθμολογική θέση.

Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη και να περάσουμε στους 4 του κυπέλλου

Σίγουρα πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ποιον αντιμετωπίζουμε. Θα έχουμε απέναντί μας τη Γιουβέντους, που τα τελευταία χρόνια κατακτά κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Γνωρίζουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Από εκεί και πέρα όμως, εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη και να περάσουμε στους 4 του κυπέλλου. Όλα έχουν συμβεί στο ποδόσφαιρο. Όπως τα καταφέραμε στο πρωτάθλημα γιατί όχι και στο κύπελλο;".

Πρέπει να προσέξουμε το πώς θα μπούμε στην αναμέτρηση, γιατί η Γιουβέντους θα παίζει στην έδρα της και θα έχει τη στήριξη των οπαδών της. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και παίζουμε πάντα, να έχουμε την κατοχή της μπάλας όσο μπορούμε περισσότερο, να δημιουργήσουμε κάποιες ευκαιρίες και από εκεί και πέρα να αμυνθούμε καλά γιατί παίζουμε κόντρα σε πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Η Γιουβέντους έχει αρκετά επικίνδυνους παίκτες, τον Κουαδράδο, τον Ντιμπάλα, τώρα πήρε και τον Βλάχοβιτς από τη Φιορεντίνα, που είναι μία πολύ μεγάλη προσθήκη γιατί είναι ο πρώτος σκόρερ στη Serie A. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να σταθεί πολύ καλά".

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος διανύει την τρίτη σεζόν στη Σασουόλο και έχει καταφέρει να καθιερωθεί πλέον σε ένα απαιτητικό και δύσκολο πρωτάθλημα. Ο Αλέσιο Ντιονίζι δείχνει να τον εμπιστεύεται, με τον 26χρονο να τον βγάζει "ασπροπρόσωπο".

"Αισθάνομαι πλέον πολύ πιο σίγουρος. Έχω καθιερωθεί στην ομάδα, μου αρέσει πολύ ο τρόπος παιχνιδιού που παίζουμε και γενικότερα ο σύλλογος. Είμαι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος εδώ. Έχω βρει τον ρόλο μου στην ομάδα, ο προπονητής δείχνει ότι με εμπιστεύεται και το εκτιμώ πάρα πολύ και εγώ προσπαθώ να βελτιώνομαι όσο μπορώ.

Μέχρι τα τέλη Νοέμβρη ο Κυριακόπουλος είχε αγωνιστεί σε οκτώ παιχνίδια, εκ των οποίων ξεκίνησε βασικός μόνο στα τρία. Η επιμονή, η δουλειά και οι καλές εμφανίσεις όμως, έκαναν τον Ιταλό κόουτς να τον καθιερώσει στην ομάδα. Κάπως έτσι, από τον Δεκέμβρη και έπειτα πήρε φανέλα βασικού στα οκτώ από τα 10 ματς, σημειώνοντας μάλιστα και τρεις ασίστ.

Παίζω πιο ελεύθερα από όσο έπαιζα πριν δύο χρόνια, το αποδεικνύουν και οι τρεις ασίστ που έχω

"Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά στην αρχή, γιατί είχα και την κόκκινη από την περσινή σεζόν, οπότε δεν έπαιξα στο πρώτο παιχνίδι. Ο προπονητής ήθελε να δοκιμάσει κάποια πράγματα γιατί ήταν καινούριος. Ήθελε να δει κάποιους παίκτες, οι οποίοι μπορεί να μην έπαιζαν πέρυσι. Εγώ το σεβάστηκα. Έκανα τη δουλειά μου και πήρα την ευκαιρία μου, που ήρθε τους τελευταίους 2-3 μήνες και είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στα παιχνίδια και βοηθάω την ομάδα να παίρνει αποτελέσματα.

Ο προπονητής με έχει βοηθήσει σε πολλά κομμάτια: στο αμυντικό, στο επιθετικό. Μου έχει δώσει την ελευθερία κινήσεων. Πλέον παίζω πιο ελεύθερα από όσο έπαιζα πριν δύο χρόνια. Το γεγονός ότι έχω τρεις ασίστ το δείχνει ξεκάθαρα. Μου έδωσε κι έναν άλλον ρόλο, αυτόν του εξτρέμ. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα και νομίζω το έκανα αρκετά καλά σε αυτά τα 3-4 παιχνίδια που έπαιξα σε αυτή τη θέση".

Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για ανανέωση με την ομάδα

Ο Κυριακόπουλος είναι ένας παίκτης που η Σασουόλο θέλει κρατήσει στο δυναμικό της για χρόνια ακόμα. Τον περασμένο Δεκέμβρη, το SPORT24 είχε αποκαλύψει ότι ο Έλληνας διεθνής βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα για επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο ολοκληρώνεται το 2024, με καλύτερες αποδοχές. Τις πληροφορίες του SPORT24 επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο παίκτης: "Υπάρχουν συζητήσεις, είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την ομάδα".

Θέλω να αγωνίζομαι με την Εθνική, όχι μόνο να βρίσκομαι στις κλήσεις

Οι πολύ καλές εμφανίσεις με την ιταλική ομάδα είναι το μέσο για την επιστροφή στα παιχνίδια με τη γαλανόλευκη. Η τελευταία φορά που ο 26χρονος αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδος ήταν στις 28 Μαρτίου του 2021 κόντρα στην Ονδούρα στη φάση των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

"Θέλω να αγωνίζομαι με την Εθνική, όχι μόνο να βρίσκομαι στις κλήσεις. Είναι τιμή για τον καθένα να βρίσκεται στην Εθνική. Μακάρι, ο νέος προπονητής να με καλέσει. Εγώ το περιμένω και από εκεί και πέρα εκείνος αποφασίζει για το τι θα κάνει.

Είμαστε τρεις αξιόλογοι ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση. Εγώ είμαι πάντα διαθέσιμος. Οι εμφανίσεις μου μπορεί και να βοηθήσουν, γιατί τα έχω πάει αρκετά καλά τον τελευταίο καιρό".

Keywords
Τυχαία Θέματα