Ο φυσιοθεραπευτής Μανώλης Παπαμανώλης στο SPORT24 για τον Μιλουτίνοβ: "Με χειρουργείο επιστρέφει με ασφάλεια το αργότερο σε δύο μήνες"

Ο τραυματισμός του Νικόλα Μιλουτίνοβ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Δευτέρας (22/1) ήταν τελικά πολύ πιο σοβαρός από όσο εκτιμήθηκε αρχικά. Ο Σέρβος σέντερ υπέστη κάταγμα στον 5ο μετατάρσιο και όχι βαρύ διάστρεμμα, όπως είχαν δείξει οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, με τους ερυθρόλευκους να χτενίζουν πλέον την αγορά για την προσθήκη ενός σέντερ.

Τι μέλλει γενέσθαι όμως

με τον Μιλουτίνοβ; Το SPORT24 επικοινώνησε με τον φυσιοθεραπευτή Μανώλη Παπαμανώλη, προκειμένου να πάρει μια εμπεριστατωμένη άποψη για τον τραυματισμό του 29χρονου ψηλού. Ποιος είναι πιο ενδεδειγμένος τρόπος αποκατάστασης του προβλήματος και πόσο θα είναι το διάστημα απουσίας του από τα παρκέ;

"Το κάταγμα στον 5ο μετατάρσιο είναι ένας ύπουλος τραυματισμός, ο οποίος συμβαίνει συνήθως όταν γυρίζει το πόδι. Ανατομικά το 5ο μετατάρσιο έχει κλίση προς την έξω πλευρά, 'πετάει' λίγο στην επιφάνεια, για αυτό τον λόγο και σπάει.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να γυρίσει ένας αθλητής (σσ. μετά από αυτόν τον τραυματισμό) είναι το χειρουργείο. Ανάλογα πάντα και με το είδος του κατάγματος, εάν είναι αποσπαστικό ή όχι. Με τον χειρουργικό τρόπο, ο αθλητής επιστρέφει το αργότερο στους δύο μήνες και με πολύ μεγάλη ασφάλεια.

Bald Brothers: Ο νέος ψηλός του Ολυμπιακού κι ο MVP του Παναθηναϊκού

Αντιθέτως, χωρίς χειρουργείο, ο χρόνος αποκατάστασης μπορεί να πάει πολύ παραπάνω. Με συντηρητική αγωγή πολλοί αθλητές παθαίνουν υποτροπή. Εγώ τουλάχιστον είχα αρκετούς αθλητές που ήρθαν σε εμένα μετά την υποτροπή. Οπότε το έχω δει να συμβαίνει.

Θεωρώ ότι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αποκατάστασης για έναν επαγγελματία αθλητή στον συγκεκριμένο τραυματισμό είναι το χειρουργείο. Όμως όλα αυτά τα λέω χωρίς να έχω δει την ακτινογραφία του Μιλουτίνοβ. Σε όλα αυτά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το εάν έχει γίνει απόσπαση στο κάταγμα.

Για να αναφέρουν όμως κάταγμα οι γιατροί, θεωρώ πως υπάρχει μια μικρή απόσπαση, δηλαδή δεν είναι ρωγμώδες. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν είναι ρωγμώδες, η άποψή μου είναι ότι θέλει χειρουργείο", ανέφερε ενδεικτικά επί του θέματος ο κ. Παπαμανώλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα