Ο Χάμιλτον εμφανίστηκε για να ανακοινώσει μια πρωτοβουλία εξάλειψης των διακρίσεων στα σχολεία

Ο Mission 44 είναι ο φιλανθρωπικός οργανισμός που έχει ιδρύσει ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, με κύριο στόχο να εξαλείψει τις ανισότητες στην εκπαίδευση και να προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης σε ανθρώπους κοινωνικών χώρων που έχουν ελλιπή πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων.

Η συγκεκριμένη δράση, για την οποία ο οργανισμός Mission 44 του Χάμιλτον συνεργάζεται με το βρετανικό

τηλεοπτικό δίκτυο Sky, αφορά στα παιδιά που για λόγους κοινωνικών διακρίσεων και άλλους δεν έχουν ή τους αρνείται η πρόσβαση στη βασική εκπαίδευση.

Ο Χάμιλτον είπε σχετικά: "Η κατανόηση και η επίλυση προβλημάτων που οδηγούν τους νέους ανθρώπους να αποκλείονται από το σχολείο είναι πολύ σημαντικές για μένα. Έχοντας βιώσει και εγώ άδικους αποκλεισμούς στα σχολικά μου χρόνια, καταλαβαίνω πόσο ανησυχητικό και αγχωτικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο.

Όταν ιδρύσαμε τη Mission 44 πέρσι, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ήταν ανάμεσα στις βασικές μου προτεραιότητες, και είμαι ευγνώμων που έχω την υποστήριξη του Sky ώστε η Mission 44 να αναλάβει δράση. Μέσω αυτής της συνεργασίας, ελπίζω να επιφέρουμε ουσιώδεις αλλαγές εξοπλίζοντας τα σχολεία με τις σωστές στρατηγικές για να υποστηρίζουν και να ενισχύουν νεαρούς μαύρους μαθητές, αντί να τους εγκαταλείπουν στην τύχη τους".

Σύμφωνα με τον Τζέισον Άρθουρ, διευθύνοντα σύμβουλο της Mission 44, οι μαθητές που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό "συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ευρύ φάσμα περίπλοκων κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων που προκύπτουν από τη φτώχεια, το ρατσισμό και την προβληματική ψυχική υγεία. Αυτό τους φέρνει αντιμέτωπους με σημαντικά μειονεκτήματα και διακρίσεις στο εκπαιδευτικό μας σύστημα".

Keywords
Τυχαία Θέματα