Ο Χάμιλτον διαψεύδει τα σενάρια για τη Ferrari

Στο μύλο της φημολογίας αυτής, βεβαίως, ρίχνει νερό και ο ίδιος ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, καθώς δήλωσε πρόσφατα πως η Mercedes με τη φτωχή απόδοση (και) της W14 ρισκάρει να χάσει τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο μοναδικός κορυφαίος οδηγός της Formula 1 που δεν έχει συμβόλαιο για το 2024 - όλοι οι άλλοι έχουν, με τις τωρινές ομάδες

τους. Μεταξύ αυτών και ο Σαρλ Λεκλέρ έχει συμβόλαιο με τη Ferrari, ως το τέλος του 2024.

Ωστόσο, ήδη ακούγεται και για τον Μονεγάσκο ότι σκέφτεται να αναζητήσει μακριά από το Μαρανέλο την ευκαιρία του να γίνει πρωταθλητής - παρότι πριν το GP της Σαουδικής Αραβίας ο ίδιος ο 25χρονος αστέρας της Scuderia επανέλαβε πως το όνειρό του είναι να κατακτήσει τον τίτλο της F1 με τη Ferrari.

Θυμίζουμε ότι στο τέλος του -εντέλει απογοητευτικού για τη Ferrari- 2022 υπήρξαν δημοσιεύματα μέχρι και ότι ο Λεκλέρ έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Mercedes. Τώρα, η απρόσμενα φτωχή απόδοση της νέας SF-23 στο Μπαχρέιν και στη Τζέντα, αναθερμαίνει τις φήμες.

Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά μετά το GP του Μπαχρέιν φάνηκε το πρώτο ράγισμα στη σχέση του Χάμιλτον με την ομάδα του Μπράκλεϊ μετά από πολλά χρόνια, πίσω από τις δηλώσεις του ίδιου ότι οι σχεδιαστές της ομάδας "δεν τον άκουσαν" κάνοντας τις επιλογές τους για τη W14. Το αποτέλεσμα είναι δύο επίσης φτωχές 5ες θέσεις στα δύο πρώτα GP του 2023.

Όλα αυτά, υποδαυλίζουν τη φημολογία περί του ενδεχομένου ανταλλαγής Χάμιλτον-Λεκλέρ στις Ferrari και Mercedes, το 2024. Και ένας από εκείνους που κρατούν τον πυρσό είναι και ο Έντι Τζόρνταν, ιδιοκτήτης της ομόνυμης ομάδας (που πέρασε από αμέτρητα διαφορετικά χέρια πριν καταλήξει να ονομάζεται σήμερα Aston Martin F1).

Formula 1 χρειάζεται τον Λιούις Χάμιλτον μέσα σε μία Ferrari, και η Ferrari χρειάζεται τον Λιούις Χάμιλτον. Πρέπει να ψάξει μια άλλη ομάδα ικανή για το πρωτάθλημα, αλλά ποιος θα κάνει στην άκρη για εκείνον;", αναρωτήθηκε ο Ιρλανδός.

Και συνέχισε: "Η Red Bull δεν θα άφηνε τον Σέρτζιο Πέρεζ να φύγει για χάρη του Χάμιλτον, διότι προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους οδηγούς στις ομάδες τους να προσπαθήσουν να φτάσουν στην κορυφή, όπως ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Χάμιλτον είναι παιδί της McLaren, αλλά δεν τον βλέπω να επιστρέφει εκεί λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται η ομάδα.

Οι μόνοι προοορισμοί που βλέπω για τον Χάμιλτον είναι η Ferrari, είτε η παραμονή στη Mercedes. Προς το παρόν δεν έχει υπογραφεί κανένα συμβόλαιο, και ο Τότο Βολφ είπε πως αν ήταν ο ίδιος στη θέση του Χάμιλτον θα σκεφτόταν να φύγει. Τι ακριβώς συμβαίνει στη Mercedes; Δεν ξέρω την άποψη του Βολφ για το θέμα, αλλά τον πιστεύω όταν λέει πως θέλει να μείνει ο Χάμιλτον - αλλά η Mercedes δεν είναι αρκετά καλή για τον Χάμιλτον".

Ο Τζόρνταν συμπλήρωσε, για το σενάριο Χάμιλτον-Λεκλέρ: "Ο Σαρλ Λεκλέρ είναι ο τύπος του οδηγού της Mercedes, και θα είναι σπουδαίο να βλέπαμε μια μάχη του με τον Τζορτζ Ράσελ. Ξέρω τον Λεκλέρ καλά ως άνθρωπο και είναι εξαιρετικός, αλλά το ίδιο είναι και ο Χάμιλτον. Οπότε ποιός μπορεί να πει αν θα αλλάξει κάτι;

Είμαι βέβαιος πως όλοι στη F1 θα λάτρευαν να δουν μια ανταλλαγή μεταξύ Χάμιλτον και Λεκλέρ, αυτό θα ήταν υπέροχο. Όμως, το όνειρο αυτό είναι μόνο μία σκέψη μου, διότι έχει κερδίσει επτά παγκόσμιους τίτλους (σ.σ.: έξι, βασικά) με τη Mercedes κι έτσι ίσως θελήσει να μείνει. Από την άλλη, όλοι οι μεγάλοι οδηγοί νιώθουν την έλξη μιας σπουδαίας ομάδας όπως η Ferrari, οπότε εκεί είναι που θα ήθελα να καταλήξει ο Χάμιλτον", κατέληξε ο Τζόρταν.

Μέσα σε όλο αυτό το νεφέλωμα, όπου η αλήθεια και οι ψευδαισθήσεις είναι δυσδιάκριτα, ο Χάμιλτον θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μετά το GP της Τζέντα. "Να φύγω από τη Mercedes; Δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο", είπε ο Βρετανός. "Αγαπώ αυτή την ομάδα. Είμαι ευγνώμων σε όλους ήταν μαζί μου όλον αυτό τον καιρό στην ομάδα.

Δεν βλέπω τον εαυτό μου σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο, δεν βλέπω τον εαυτό μου ούτε να τα παρατάει. Δεν θα έλεγα ότι απολαμβάνω και τόσο αυτή την κατάσταση, αυτό είναι αλήθεια, αλλά προσπαθώ να κάνω υπομονή και να δουλεύω μαζί με την ομάδα για να φτάσουμε σε ένα καλό σημείο, οπότε δεν έχω και πολλά παραπάνω να πω. Δεν πάω πουθενά", κατέληξε ο Λιούις.

Πάντως, στην Red Bull Racing ο διευθυντής Κρίστιαν Χόρνερ -πιθανώς μετά από σχετική ερώτηση- έκλεισε κάθε πόρτα για τον Άγγλο, λέγοντας:

"Αυτά που έχει πετύχει ο Λιούις στη Formula 1 δεν έχουν όμοια, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι με τους οδηγούς που έχουμε. Είναι αφοσιωμένοι ως οδηγικό δίδυμο όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για την επόμενη, οπότε δεν βλέπω που θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε τον Λιούις", τόνισε ο Χόρνερ - δηλώνοντας επίσης ότι "είμαι σίγουρος ότι [στη Mercedes] θα επιλύσουν τα θέματά τους και είναι σίγουρο ότι δεν τον ξεγράφουμε ακόμη".

Keywords
Τυχαία Θέματα