Ο Μπεναβίδες που θέλει η ΑΕΚ είναι ακόμα ένα ξεκάθαρο ρίσκο

Η διευθυντική σύνθεση που 'τρέχει' το μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, έχει κατά καιρούς προχωρήσει σε προσθήκες ποδοσφαιριστών που δημιούργησαν εύλογες απορίες. Ο Ουκρανός Όλεγκ Νταντσένσκο ήταν ο πρώτος που επελέγη δίχως να προκύπτει λογική στόχευση, ενώ ανεξήγητη παραμένει η συμφωνία με τον Αλεξάντερ Φράνσον, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και δυόμιση μήνες αλλά δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο.

Αυτά τα "πειράματα" που απέτυχαν, θα έπρεπε

να είναι διδαχτικά για την Ένωση, ένα manual για το πως να αποφεύγονται οι κακοτοπιές. Μολαταύτα, η ΑΕΚ μοιάζει εθισμένη στο να μπλέξει με περίεργες υποθέσεις, όπως αυτή του Κάρλος Μπεναβίδες από την Ουρουγουάη, ο οποίος αγωνίζεται στην Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής. Ενός παίκτη με πολύ προβληματικό προφίλ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ξεπερνώντας το πολύ χαμηλό market value (250.000 ευρώ) του 24χρονου αμυντικού μέσου, διότι αυτό δεν είναι το πρόβλημα, ας εστιάσουμε στο τι έχει συμβεί στην καριέρα του Μπεναβίδες από το 2018 κι εντεύθεν. Στις 15 Οκτωβρίου 2018, υπέστη ρήξη χιαστού και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για παραπάνω από 10 μήνες (315 ημέρες), καθώς έπαιξε ξανά ποδόσφαιρο στις 26 Αυγούστου 2019.

Η δεύτερη φορά και το αδιαμφισβήτητο ρίσκο

Στις 29 Δεκεμβρίου 2020, είχε τον ίδιο τραυματισμό στο άλλο γόνατό του και αναγκάστηκε να μείνει εκτός δράσης για επιπλέον 303 ημέρες, παίζοντας ξανά στις 28 Οκτωβρίου 2021. Έκτοτε έχει αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια, μετρώντας 484 αγωνιστικά λεπτά, δηλαδή λίγο περισσότερα από τα μισά που θα μπορούσε να είχε παίξει, αν δεν γινόταν ή δεν έμπαινε ως αλλαγή.

Από το 2018 κι εντεύθεν, από τότε δηλαδή που ο Μπεναβίδες άρχισε να έχει διαδοχικά ραντεβού με άτυχες στιγμές, έχει παίξει συνολικά σε μόλις 33 επίσημα ματς. Μιλάμε για 4 σεζόν, στη διάρκεια των οποίων μπαινόβγαινε στο χειρουργείο, ακολουθούσε θεραπείες και γενικότερα αδυνατούσε να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Κάμποσα από αυτά τα 33 παιχνίδια, ήταν ολιγόλεπτες συμμετοχές γεμάτες άγχος και φόβο για το πως θα ανταποκριθεί μετά από δύο τόσο σοβαρούς τραυματισμούς.

Κοντολογίς, η ΑΕΚ ασχολείται σοβαρά, έχοντας ήδη καταθέσει την πρότασή της όπως επιμένουν στην Αργεντινή (και δεν διαψεύδεται από την ΠΑΕ), με έναν παίκτη που έχει περάσει πολλά, έχει δύσκολο ιατρικό ιστορικό και συνιστά ένα αδιαμφισβήτητο ρίσκο. Μοιάζει με ακόμα μια γροθιά στο μαχαίρι, με μια εναντίωση σε κάθε τι που μπορεί να αφορά ένα νορμάλ ποδοσφαιρικό πλαίσιο. Ακόμα κι αν ο παίκτης έρθει και αποδώσει καλά, το ρίσκο της επιλογής σηκώνει πολλή συζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπεναβίδες, ΑΕΚ,benavides, aek