Ο Αλμέιδα πρέπει να εξαφανίσει τη μουντάδα κάποιων παικτών της ΑΕΚ

Υπάρχει μια κατηγορία παικτών της ΑΕΚ που έχουν ήδη "κοπεί" από τον Ματίας Αλμέιδα και το status τους στην ομάδα δεν προβλέπεται να αλλάξει. Ποδοσφαιριστές όπως ο Βράνιες, ο Λε Ταλέκ, ο Τάνκοβιτς, ο Ανσαριφάρντ, ο Μπακάκης, ίσως και ο Τσιντώντας -για τον συγκεκριμένο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο- δεν προβλέπεται να έχουν άλλες ευκαιρίες με την ομάδα. Ένα ξεκαθάρισμα

απαραίτητο, το οποίο ωστόσο ενδέχεται να έχει και συνέχεια μέσα από τη διαδικασία της θερινής προετοιμασίας.

Αναχωρώντας για την Ολλανδία στις 12 Ιουλίου, ο Αργεντινός τεχνικός θα έχει συμπεριλάβει στην αποστολή της ομάδας όλους εκείνους που υπολογίζει αλλά και κάποιους για τους οποίους θα έχει ζωντανά ερωτήματα για το αν είναι ικανοί να κάνουν τη δουλειά που θέλει. Μαζί και την αποστολή να κάνει όσους κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν έχασαν το ψυχικό δέσιμό τους με την ΑΕΚ, να αγαπήσουν και πάλι τη δουλειά τους σε αυτήν.

Ο Κλεμάν Μισελέν για παράδειγμα, είναι ένας από εκείνους που στα μισά της σεζόν, σκεφτόταν ήδη το πως θα φύγει για να επιστρέψει στη Γαλλία. Το δήλωσε και ο ίδιος προς το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς ότι θα ήθελε να βρεθεί ξανά στο 'Σαμπιονά'. Προφανώς αυτή η επιθυμία του γιγαντώθηκε από τα όσα βίωσε στην ΑΕΚ. Δεν εγκλιματίστηκε, δεν βρήκε αυτό που έψαχνε και κάποια στιγμή έδειχνε παραδομένος στη μάχη με τον Ρότα για τη θέση του δεξιού μπακ.

Ζητήματα κλίματος και νοοτροπίας

Είναι εύκολο να γυρίσουν τέτοιες περιπτώσεις; Αυτό εξαρτάται σε βάθος χρόνου από το club -το οποίο είναι σε φάση αναδιοργάνωσης ακόμα και στη νοοτροπία του- αλλά σε πρώτη φάση από τον ίδιο τον προπονητή. Εκείνος θα πάρει επάνω του την ευθύνη να παρουσιάσει στους ποδοσφαιριστές κάτι που θα τους πείθει και θα αποτελεί το κίνητρο για να βρουν ξανά τη χαμένη όρεξή τους. Αυτός θα επιχειρήσει να βγάλει από τον Γάλλο τον καλύτερο εαυτό του, ώστε να παρουσιάσει τα στοιχεία που έκαναν την ΑΕΚ να πιστέψει ότι είναι ιδανική λύση για το δεξί άκρο της άμυνας.

Δεν είναι μόνον ο Μισελέν, ασφαλώς... Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς είχε ξεσπάσματα κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, όχι λόγω των διαδοχικών πισωγυρισμάτων με το τραυματισμένο γόνατό του, αλλά και με καταστάσεις στην ομάδα πολύ διαφορετικές από αυτό που είχε συνηθίσει στη Ζάλτσμπουργκ. Το να μην προβλέπεται για παράδειγμα φαγητό μετά τις προπονήσεις, ήταν ένα από τα θέματα οργάνωσης που τον ενοχλούσαν.

Ο Αυστριακός δήλωσε αφοσίωση στην ΑΕΚ, αν και δεδομένα του πέρασε από το μυαλό αν θα ήταν καλό να ψαχτεί αλλού. Πείστηκε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Στο ίδιο ελπίζει και ο Μιλάντ Μοχαμάντι ο οποίος αν και ξεκίνησε ελπιδοφόρα τη σεζόν, στην πορεία άρχισε ολοένα και να φθίνει σε απόδοση. Ο ίδιος εξέφραζε παράπονα για θέματα νοοτροπίας στην ομάδα, τα οποία τον επηρέασαν σημαντικά. Σαν και αυτά για τα οποία μίλησαν εκτενώς στους ανθρώπους της ομάδας, αποχωρώντας από αυτήν, ο Σιμόες και ο Σάκχοφ.

Μεγάλο στοίχημα επίσης για τον προπονητή, είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Η προηγούμενη ήταν μία από τις πιο δύσκολες σεζόν στην καριέρα του. Είναι μόνιμα το 'πρόβατο επί σφαγή' και στην ΑΕΚ κάθε άλλο παρά δείχνει την ευχαρίστηση για το παιχνίδι που φανερώνει παίζοντας με την Εθνική. Αυτή η μουντάδα πρέπει να εξαφανιστεί για όλους. Μάλιστα δεν είναι λίγοι, είναι κάμποσοι ακόμα... Και τούτη ίσως να είναι η πιο δύσκολη αποστολή του Αλμέιδα, στην προσπάθειά του να χτίσει την ομάδα που έχει κατά νου.

Keywords
Τυχαία Θέματα