Μίλαν και Ίντερ κάνουν στροφή και ψάχνουν το νέο τους γήπεδο μακριά από το Σαν Σίρο

Μίλαν και Ίντερ προσπαθούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχοντας συστρατευτεί, να βρουν το νέο ποδοσφαιρικό τους παλάτι που θα πάρει τη σκυτάλη από το "Σαν Σίρο" (ή Τζουζέπε Μεάτσα αν προτιμάτε), όμως όλες οι κινήσεις τους μέχρι στιγμής έχουν στεφθεί από παταγωγή απιτυχία.

Το τελευταίο "χαστούκι" στους ροσονέρι και νερατζούρι τιφόζι ήρθε μέσω του σχεδίου Cattedrale, με τις δύο ομάδες να έχουν δώσει τον περασμένο Δεκέμβριο τα χέρια με τον δήμαρχο του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, προκειμένου να μπουν στο νέο τους γήπεδο το 2027.

Βάσει του συγκεκριμένου πλάνου, το νέο γήπεδο

θα χτιζόταν στην περιοχή του Σαν Σαν Σίρο, κοντά στο "Τζουζέπε Μεάτσα", ενώ την κατασκευή του θα ανάλαμβανε η Populous, ίδια εταιρία που σχεδίασε το επιβλητικό Tottenham Hotspur Stadium.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η Gazzetta dello Sport, το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο εγκαταλείφθηκε. Αιτία οι διαμαρτυρίες από περιβαλλοντολόγους και κατοίκους που έπεισαν τον δήμαρχο του Μιλάνου να προκαλέσει δημόσια συζήτηση για το θέμα, γεγονός που θα ανάγκαζε τους συλλόγους να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα πάνω στο έργο, κάνοντας τη διαδικασία αναμονής μέχρι την ανέγερσή του ακόμα μεγαλυτερη.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, οι δύο ομάδες αλλάζουν στρατηγική και πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο κατασκευής του νέου σταδίου τους στην περιοχή Sesto San Giovanni, που βρίσκεται έξω από την πρωτεύουσα της Λομπαρδίας, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται το πόσο πίσω θα πάει το αρχικό τους πλάνο αναφορικά με την ημερομηνία που θα μπουν στο νέο τους γήπεδο.

Από την πλευρά του πάντως, ο δήμαρχος Μιλάνου δημοσίευσε ένα έγγραφο που του έστειλαν εκπρόσωποι των δύο ομάδων την περασμένη εβδομάδα, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει αλλάξει η στάση τους αναφορικά με την επιθυμία να κάνουν το νέο γήπεδο στην περιοχή του Σαν Σίρο.

"Από τότε που έλαβα αυτή την επιστολή, δεν έχει αλλάξει κάτι. Σήμερα, η Gazzetta dello Sport δημοσίευσε κάτι για την πρόθεση των Μίλαν και Ίντερ να χτίσουν αλλού το γήπεδο.

Είτε λοιπόν η εφημερίδα ψάχνει για έναν καλό τίτλο για να πουλήσει ή οι ομάδες μού λένε κάτι διαφορετικό (και το γράφουν επίσης).

Έχοντας στα χέρια μου επίσημο έγγραφο, επιλέγω την πρώτη εκδοχή", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπέπε Σάλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα