Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2: Οι Άγγλοι έκλεψαν την πρωτιά στο 90+5' κι άφησαν τους Γάλλους εκτός Ευρώπης

Η Μαρσέιγ κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της στο 1ο ημίχρονο, μέχρι η Τότεναμ να φέρει τα πάνω κάτω και με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα να κάνει το 2-1, να πάρει την 1η θέση του 4ου ομίλου του Champions League και να αφήσει εκτός Ευρώπης του Μασσαλούς.

Η Μαρσέιγ τα έπαιζε όλα για όλα, αφού η σέντρα την έβρισκε στην τελευταία θέση και την Τότεναμ στην κορυφή. Με νίκη οι Μασσαλοί κρατούσαν την τύχη στα χέρια

τους και το "Βελοντρόμ" γέμισε περιμένοντας ακριβώς αυτό.

Μαρσέιγ - Τότεναμ: Η βολίδα του Χοΐμπιεργκ στο 90+5' που χάρισε την πρωτιά στους Λονδρέζους

Οι παίκτες του Ίγκορ Τούντορ είχαν την μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Τότεναμ, η οποία μπήκε με αρκετά άγχος στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ουγκό Λορίς εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή του 1ου μέρους, μέχρι να αναλάβει... δράση ο Σανσέλ Μπεμπά.

Ο Κονγκολέζος στόπερ αρχικά συγκρούστηκε με τον Χέουνγκ Μιν Σον, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι και αποχώρησε υποβασταζόμενος και ζαλισμένος. Στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου, έπιασε την κεφαλιά και έδωσε προβάδισμα στη Μαρσέιγ.

Στο 2ο μέρος, οι Άγγλοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι, με τον Έμερσον να περνάει στον αγωνιστικό χώρο και να δίνει πιο επιθετική πνοή στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται αισθητοί στον Πάου Λόπεθ και στο 54' ο Κλεμάν Λενγκλέ ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά.

Το σκορ αυτό έστειλε τους Άγγλους στην επόμενη φάση κι άφηνε τους Γάλλους στην 3η, αφού η Άιντραχτ δεν είχε πάρει κεφάλι ακόμα στη Λισαβόνα. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Τότεναμ, η οποία έμοιαζε ευχαριστημένη έστω με την πρόκριση. Παραλίγο να το πληρώσει όταν ο Τσενγκίζ Ουντέρ και ο Σέαντ Κολάσινατς είχαν ευκαιρίες για να ανακτήσουν το προβάδισμα της Μαρσέιγ.

Με τους Γάλλους ανεβασμένους στην περιοχή των φιλοξενουμένων, μία απώλεια της μπάλας στάθηκε μοιραία στις καθυστερήσεις. Ο Χάρι Κέιν (ο οποίος είχε και δοκάρι νωρίτερα) έφυγε στην κόντρα, έδωσε στον Χέιμπιεργκ την κατάλληλη στιγμή και ο Δανός μέσος έκανε την ανατροπή, φέρνοντας τα πάνω κάτω στον όμιλο.

ΜΑΡΣΕΙΓ: Λόπεθ, Μπεμπά, Μπεγί (10' Ζιγκό, 74' Κολάσινατς), Μπαλέρντι, Κλος (74' Καμπορέ), Ρονζιέ (83' Σουάρες), Βερτού (74' Ουντέρ), Ταβάρες, Γκεντουζί, Σάντσες, Χαρίτ

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Λενγκλέ, Ντάιερ, Ντέιβις, Σέσενιον (46' Έμερσον), Μπεντανκούρ (84' Σκιπ), Χέιμπιεργκ, Πέρισιτς, Μόουρα (90+3' Χιλ), Κέιν, Σον (29' Μπισουμά)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής Σπόρτινγκ - Άιντραχτ 1-2 (39' Γκόμες / 64' πέν. Καμάντα, 73' Κολό Μουανί)
Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2 (45+2' Μπεμπά / 54' Λενγκλέ, 90+5' Χέιμπιεργκ)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2, Άγγλοι, 90+4, Γάλλους, Ευρώπης,marseig - totenam 1-2, angloi, 90+4, gallous, evropis