Μάντσεστερ Σίτι: Οι οπαδοί "απάντησαν" στις κατηγορίες της Premier League με υβριστικά συνθήματα και άσεμνα πανό

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε 3-1 της Άστον Βίλα το βράδυ της Κυριακής (12/02) και πλησίασε σε απόσταση βολής την Άρσεναλ λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι κορυφής των δύο ομάδων στο "Έμιρεϊτς", ωστόσο πέρα από το αγωνιστικό, υπήρχαν και άλλα πράγματα που έκαναν το συγκεκριμένο ζευγάρι να μαγνητίσει το ενδιαφέρον.

Ο λόγος φυσικά ήταν πως επρόκειτο για το πρώτο ματς στο "Έτιχαντ" και πρώτο γενικά για τους πρωταθλητές Αγγλίας έπειτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου της Premier League,

που αποκάλυψε πως έγιναν 115 οικονομικές παραβάσεις από τους γαλάζιους του Μάντσεστερ μεταξύ 2009 και 2018, με άπαντες να αδημονούν για τον τρόπο αντίδρασης των φιλάθλων.

Βόμβα στην Premier League: Η Σίτι στο σκαμνί για δεκάδες οικονομικές παραβάσεις από το 2009 έως το 2018

Από πλευράς της ομάδας, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδειξε το δρόμο, υπερασπιζόμενος τη διοίκηση και επιτιθέμενος στις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος για τη στάση τους απέναντι στους πολίτες, με τους οπαδούς της Σίτι να είναι συντονισμένοι στο ίδιο μήκος κύματος με τον Καταλανό.

Η ειρωνεία του Γκουαρδιόλα: "Μήπως φταίμε και που γλίστρησε ο Τζέραρντ;"

Αυτό φάνηκε πριν καν αρχίσει το ματς με την Άστον Βίλα, με χιλιάδες κόσμου να περιμένουν το πούλμαν με την ομάδα για να το υποδεχτούν με ενθουσιασμό, την ώρα που ακουγόταν το εξής σύνθημα: "Θα υποβιβαστούμε και θα έχουμε ένα δισεκατομμύριο στην τράπεζα".

Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, με τις αντιδράσεις τους εις βάρος της διοργανώτριας αρχής να κορυφώνονται εντός γηπέδου, εκεί που κατά την ανάκρουση του ύμνου της Premier League ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες όπως και υβριστικά συνθήματα.

Ανάλογα συνθήματα με τους ίδιους αποδέκτες ακούστηκαν και κατά τη διάρκεια του ματς (μέχρι και ο Στίβεν Τζέραρντ τα... άκουσε για το ιστορικό γλίστρημά του που χάρισε τον τίτλο στην Σίτι το 2014), ενώ οι οπαδοί θέλησαν να δείξουν τα εχθρικά τους αισθήματα προς την Λίγκα με πανό που ύψωσαν και τα οποία περιελάμβαναν άσεμνες χειρονομίες.

Μάλιστα, μεταξύ των πανό υπήρχε και ένα που αποθέωνε τον νομικό εκπρόσωπο της Σίτι στη διαμάχη της με την Premier League, τον Λόρδο Πάνικ, με ένα πανό να γράφει "Pannick on the streets of London" (Πανικός στους δρόμους του Λονδίνου).

Keywords
Τυχαία Θέματα