Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Ιστορική πρόκριση για τις αλεπούδες

Μία από τις σημαντικότερες βραδιές της επί εποχής Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο της έζησε την Κυριακή (21/3) η Λέστερ, καθώς πραγματοποιώντας μία έξοχη εμφάνιση επιβλήθηκε 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup (αντίπαλός της η Σαουθάμπτον στις 17 Απριλίου, Τσέλσι - Σίτι το έτερο ζευγάρι στις 18 Απριλίου) για πρώτη φορά μετά από το 1982.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη επιτυχία των αλεπούδων απέναντι

στους κόκκινους διαβόλους στα 26 τελευταία ματς μεταξύ των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, με το σύνολο του Σόλσκιερ να γνωρίζει την πρώτη εκτός έδρας ήττα σε εγχώρια διοργάνωση μετά από 14 μήνες και συγκεκριμένα το 0-2 από την Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" για την Premier League τον Ιανουάριο του 2020.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ματς ήταν ισορροπημένο στο πρώτο 20λεπτο, με την Λέστερ να έχει πάντως την ευτυχία να προηγηθεί στο 24' μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της Γιουνάιτεντ: ο Φρεντ γύρισε ανέμελα τη μπάλα προς τον Χέντερσον χωρίς να κοιτάξει γύρω του και ο Ιεανάτσο πετάχτηκε και έκλεψε τη μπάλα για να αποφύγει τον Άγγλο κίπερ και να κάνει το 1-0 σε κενή εστία

Η απάντηση ήρθε ωστόσο γρήγορα από τους φιλοξενούμενους μέσα από οργανωμένη προσπάθεια στο 38'. Ο Τέλος βρήκε τον Πογκμπά, ο Γάλλος έκανε κίνηση από τα αριστερά και γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Φαν ντε Μπέεκ την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του κάνοντας προσποίηση και ο Γκρίνγουντ εκτέλεσε με δυνατό σουτ τον Σμάιχελ για το 1-1.

Δεν έμεινε όμως για πολύ το ματς στην ισορροπία, με τον Τίλεμανς να τιμωρεί νέο λάθος των παικτών του Σόλσκιερ στο 52' Τότε που ουδείς πήγε πάνω του για να τον σταματήσει στην κατά μέτωπο εφόρμησή του, με τον Βέλγο να κουβαλάει για πάνω από 20 μέτρα τη μπάλα χωρίς παρενόχληση μέχρι που την έστειλε στα δίχτυα με δεξί συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (2-1).

Στο 64ο λεπτό ο Σόλσκιερ έκανε τέσσερις αλλαγές μαζεμένες για να φρεσκάρει την ομάδα του, όμως ελάχιστα μπόρεσαν οι παίκτες του να απειλήσουν τον Σμάιχελ, ενώ αντίθετα εκείνοι του Ρότζερς που μάρκαραν και πρέσαραν υποδειγματικά, βρήκαν και τρίτο γκολ.

Ο Πρατ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά στο 78' φέρνοντας τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, οι Μαγκουάιρ και Χέντερσον έμειναν ακινητοποιημένοι, ο ΜακΤόμινεϊ πήδηξε σε λάθος χρόνο και ο Ιεανάτσο με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έγραψε το τελικό 3-1, για να σφραγίσει μία πανάξια πρόκριση της Λέστερ φτάνοντας τα 11 γκολ στο Κύπελλο Αγγλίας σε ισάριθμα ματς που έχει αρχίσει βασικός στο θεσμό.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σογιουντσού, Έβανς, Φοφανά, Καστάν, Τίλεμανς, Εντιντί, Ολμπράιτον, Πέρεθ (73' Πρατ), Ιεανάτσο, Βάρντι (83' Τσουντούρι)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χέντερσον, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τέλες (64' Σο), Φρεντ (84' Ντιαλό), Μάτιτς (64' Φερνάντες), Γκρίνγουντ, Πογκμπά (64' ΜακΤόμινεϊ), Φαν ντε Μπέεκ (64' Καβάνι), Μαρσιάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

FA Cup: Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Τσέλσι - Σέφιλντ 2-0: Στους "4" του Κυπέλλου οι αήττητοι του Τούχελ

Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Ασταμάτητη στο δρόμο για τις τέσσερις κούπες

Photo Credits: @ 2021 Ian Walton/Associated Press

Keywords
Τυχαία Θέματα