Λειψία - Μπάγερν: Προγνωστικά και Ανάλυση - Με το 2.45 του Μανέ

Στη Γερμανία, παράλληλα με τον πρώτο γύρο του κυπέλλου, όπου δίνουν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για τη φετινή σεζόν οι ομάδες της Bundesliga, έχουμε απόψε και το Σουπερ Καπ ανάμεσα στη Λειψία και την Μπάγερν (21:30 Novasports Prime HD, Live από το SPORT24).

Ο αγώνας παραδοσιακά διεξάγεται στην έδρα της κυπελλούχου, έτσι η πρωτάρα

σε Σούπερ Καπ Λειψία θα υποδεχθεί την Μπάγερν σε μία νοκ άουτ αναμέτρηση, όπου δεν προβλέπεται παράταση σε περίπτωση πέναλτι, αλλά απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Γερμανία Προγνωστικά

Η Μπάγερν, όπως αναμενόταν, έκανε πέρυσι για ακόμη μία χρονιά περίπατο στην Bundesliga, κατακτώντας το πρωτάθλημα για 10η διαδοχική φορά. Συνολικά πάντως, η σεζόν των Βαυαρών κρίνεται αποτυχημένη, διότι γνώρισαν οδυνηρό αποκλεισμό στους "8" του Champions League από τη Βιγιαρεάλ. Επίσης αποκλείστηκαν πρόωρα στο κύπελλο, γνωρίζοντας τη συντριβή με 5-0 από την Γκλάντμπαχ.

Γενικά, η πρώτη σεζόν του Γιούλιαν Νάγκελζμαν στον βαυαρικό πάγκο δεν ήταν εντυπωσιακή. Φέτος, ο νεαρός τεχνικός θα έχει να διαχειριστεί και την απώλεια του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια στο Μόναχο, άφησε τη Βαυαρία για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας απάντησαν ξοδεύοντας πάνω από 135 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τους Μανέ (Λίβερπουλ), Ντε Λιχτ (Γιουβέντους), Χράφενμπερχ (Άγιαξ), Μαζραουί (Άγιαξ) και τον 17χρονο φορ Τελ (Ρεν). Φυσικά, η Μπάγερν θα ψάξει την πιθανότητα να αποκτήσει κι έναν στράικερ τοπ κλάσης, καθώς ο Μανέ δεν ήρθε για αντικαταστάτης του Λέβα.

Στον αντίποδα, η Λειψία προέρχεται από μία επιτυχημένη σεζόν έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο φινάλε. Στο πρώτο κομμάτι όλα πήγαιναν στραβά και οι "ταύροι" ήταν αβέβαιο αν θα μπορέσουν να προλάβουν την τετράδα. Τελικά, με την έλευση του Ντομένικο Τεντέσκο βρήκαν την υγεία τους στο δεύτερο μισό.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά και Ανάλυση για το Community Shield

Κατ' αρχάς, η Λειψία εξασφάλισε την είσοδό της στους ομίλους του Champions League και εν συνεχεία κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, κερδίζοντας στα πέναλτι τη Φράιμπουργκ, στον τελικό κυπέλλου.

Προς το παρόν, η Λειψία έχει αποκτήσει τον καλό χαφ Σλάγκερ (Βόλφσμπουργκ) και μένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του διεθνούς Γερμανού μπακ Ράουμ (Χοφενχάιμ). Η μεγαλύτερή της επιτυχία πάντως, είναι ότι επέκτεινε το συμβόλαιο του MVP της περσινής σεζόν, Κρίστοφερ Ενκουνκού, ο οποίος είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Αντίθετα, θέλει να αποχωρήσει ο καλός χαφ Λάιμερ, για τον οποίο ασκεί έντονο πρέσινγκ η Μπάγερν.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι η Μπάγερν πήρε από τη Λειψία τους Ζάμπιτσερ, Ουπαμεκανό και τον τεχνικό Νάγκελζμαν, αποδυναμώνοντας αισθητά τους "ταύρους". Οι Βαυαροί θέλουν να κάνουν και φέτος ψώνια από την Red Bull Arena, ωστόσο προς το παρόν η Λειψία αντιστέκεται.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να αντισταθεί κι εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς οι "ταύροι" απογοήτευσαν στο τελευταίο φιλικό τους, γνωρίζοντας την ήττα με 5-0 από τη Λίβερπουλ.

Επίσης, η Λειψία έχει ρεκόρ 1-5-8 απέναντι στην Μπάγερν ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η Μπάγερν είναι η πολυνίκης του θεσμού με εννιά κατακτήσεις, κερδίζοντας πέρυσι και πρόπερσι την Ντόρτμουντ με 3-1 και 3-2 αντίστοιχα.

Προφανώς, δεν θα είναι εύκολο για την Μπάγερν να προσαρμόσει άμεσα το παιχνίδι της χωρίς την καταλυτική παρουσία του Λεβαντόβσκι. Ο Μανέ πάντως είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου και την προηγούμενη εξαετία είχε σταθερά διψήφιο αριθμό τερμάτων στην Premier League με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Συνήθως παίκτες, που βάζουν πάνω από 10 γκολ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, μπορούν στην Bundesliga να γράψουν τουλάχιστον 20. Απόψε, ο Σενεγαλέζος άσος θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του με τους πρωταθλητές Γερμανίας και το ενδεχόμενο να το συνδυάσει με ένα γκολ προσφέρεται στο 2.45. Επιλογή με καλές πιθανότητες επαλήθευσης, διότι συνήθως οι τελικοί του Σούπερ Καπ προσφέρουν σκορ και θέαμα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Λειψία – Μπάγερν: Μανέ Να Σκοράρει (απόδοση 2.45), 21:30
Keywords
Τυχαία Θέματα