Η νέα Ducati Monster στις πύλες του Borgo Panigale
Το ορόσημο της εταιρείας της Μπολόνια, το πλέον διαχρονικό και εμπορικό της μοντέλο με περισσότερες από 350 χιλιάδες πωλήσεις, άλλαξε ριζικά στη νέα του φετινή γενιά - αλλά μένοντας πιστό στην αρχική του φιλοσοφία από το 1993: μιας ελαφριάς, συμπαγούς σπορ μοτοσυκλέτας, εύκολης και διασκεδαστικής στο χειρισμό με τίποτα περιττό, με πλαίσιο από τα Superbikes και ισχυρό κινητήρα ρυθμισμένο για το δρόμο.
Η βασική αλλαγή του Monster του 2021 είναι το καινούριο πλαίσιο
Μαζί με τη μείωση του βάρους του κινητήρα κατά 2,6 κιλά, τώρα το νέο Monster δεν ξεπερνά τα 166 κιλά (στεγνό), κι έτσι είναι σχεδόν 20 κιλά πιο ελαφρύ από το Monster 821.
Παράλληλα, σημαντική είναι η αύξηση της χωρητικότητα του κινητήρα, του L-twin Testastretta 11° με δεσμοδρομικές βαλβίδες, στα 937 κ.εκ. Αυτή επέφερε αύξηση και της ισχύος στους 111 ίππους (στις 9.250 σ.α.λ.) και της ροπής στα 9,5 κιλά στις μόλις 6.500 στροφές.
Με τη μεγέθυνση του κινητήρα βελτιώθηκε η ροπή στις χαμηλές και μέσες στροφές, στο φάσμα των οποίων κινείται κανείς πιο συχνά στην πόλη αλλά και στις στροφές. Παράλληλα, τρία Smart Power Modes ρυθμίζουν τη καμπύλη ροπής στις πρώτες δύο σχέσεις του κιβωτίου (Urban και Touring) είτε μόνο στην πρώτη σχέση (Sport) για ομαλότερη απόδοση της ισχύος του κινητήρα. Και συνδυάζονται με το Quick Shift Up/Down κιβώτιο, που είναι στάνταρ στο νέο Monster.
Επίσης, το ιταλικό sport naked έχει τρία Riding Modes (Sport, Urban, Touring), και τα ηλεκτρονικά του περιλαμβάνουν Cornering ABS, Traction Control και Wheelie Control, ρυθμιζόμενα σε διάφορα επίπεδα, καθώς και Launch Control.
Ο σχεδιασμός της νέας γενιάς του Monster δίνει μια νέα, πιο σύγχρονη ερμηνεία σε κλασικά στοιχεία όπως το ρεζερβουάρ, ο κυκλικός προβολέας και η λιτή ουρά. Το πλάτος των πλαϊνών παραμένει μικρό για ευελιξία στην πόλη, ενώ η μεταφορά της σέλας πιο κοντά στο τιμόνι κάνει πιο όρθια τη θέση οδήγησης.
Η σέλα έχει κανονικά ύψος 820 χιλ., αλλά μπορεί να χαμηλώσει ως τα 775 χιλ. προαιρετικά, μαζί με το χαμήλωμα της ανάρτησης. Κάτω από τη σέλα διατίθεται και θύρα φόρτισης USB.
Στον πίνακα οργάνων, τα ψηφιακά γραφικά της έγχρωμης οθόνης TFT των 4.3" προβάλλουν ένα μεγάλο στροφόμετρο με την ένδειξη ταχύτητας στο κέντρο, καθώς και το συνδεδεμένο smartphone του αναβάτη μέσω του Ducati Multimedia System (DMS).
Το πρώτο από τα Monster του 2021, λοιπόν, υποδέχθηκαν στο εργοστάσιο της Μπολόνια ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati στο MotoGP, Πέκο Μπανάια, καθώς και οι Ένεα Μπαστανίνι και Λούκα Μαρίνι της Esponsorama Racing, έχοντας νωρίτερα περάσει το πρωί με τους εργαζόμενους στο Borgo Panigale.
To νέο Monster αναμένεται να βγει στην ευρωπαϊκή αγορά τον Απρίλιο του 2021, φυσικά με απεριόριστες επιλογές εξατομίκευσης (customization) - και επίσης και σε λιγότερο ισχυρή έκδοση, για τους κατόχους διπλώματος Α2.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Η αναγκαία θυσία των Μπακς για να παραμείνουν στη συντροφιά του δαχτυλιδιού
- Παναθηναϊκός: Τα δύο "SOS" του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Η πρόταση 10 εκ. ευρώ από τα Εμιράτα για τον Ζίφκοβιτς!
- Ελληνοτουρκικά: «Μόνο ανόητοι πιστεύουν ότι η Τουρκία έχει προβλήματα!»
- Lockdown : Προσοχή στη μετακίνηση σε σουπερμάρκετ και άθληση σήμερα
- Σούπερ έκπληξη εντελώς δωρεάν* για όλους στο “Hell’s Kitchen” στη Stoiximan!
- Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γουόκερ πλήρωσε 46.000 ευρώ για να πάρει σκύλο φύλακα
- Ελένη Μενεγάκη: Ετοιμάζει την επιστροφή της - Με ποιο κανάλι μιλάει;
- Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ LIVE Η Ώρα των πρωταθλητών, Α' μέρος
- Οπαδοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο επεισόδιο στην Κρήτη: «Σχεδόν θανατηφόρο το χτύπημα» (vid)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sport 24
- Παναθηναϊκός: Τα δύο "SOS" του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γουόκερ πλήρωσε 46.000 ευρώ για να πάρει σκύλο φύλακα
- Μεντβέντεφ: "Έτσι όπως παίζει ο Νόλε θα φτάσει τις 400 εβδομάδες στο Νο1"
- Όλγα Κάλεντσουκ, η ρεπόρτερ που μάγεψε το "Ολίμπικο"
- Οι Θάντερ έστειλαν τον Ντιαλό στους Πίστονς για χάρη του Μίχαλιουκ
- Η νέα Ducati Monster στις πύλες του Borgo Panigale
- Αστέρας Τρίπολης: Ανακοίνωσε δύο κρούσματα κορονοϊού
- Dana White: "Στοιχηματίζω ένα εκατομμύριο δολάρια στην ήττα του Jake Paul"
- Με Εμπίντ στην κορυφή το Top-10 του ΝΒΑ

- Τελευταία Νέα Sport 24
- Η νέα Ducati Monster στις πύλες του Borgo Panigale
- Παναθηναϊκός: Τα δύο "SOS" του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Όλγα Κάλεντσουκ, η ρεπόρτερ που μάγεψε το "Ολίμπικο"
- Με Εμπίντ στην κορυφή το Top-10 του ΝΒΑ
- Dana White: "Στοιχηματίζω ένα εκατομμύριο δολάρια στην ήττα του Jake Paul"
- Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γουόκερ πλήρωσε 46.000 ευρώ για να πάρει σκύλο φύλακα
- Αστέρας Τρίπολης: Ανακοίνωσε δύο κρούσματα κορονοϊού
- Μεντβέντεφ: "Έτσι όπως παίζει ο Νόλε θα φτάσει τις 400 εβδομάδες στο Νο1"
- Οι Θάντερ έστειλαν τον Ντιαλό στους Πίστονς για χάρη του Μίχαλιουκ
- Ο Σπανούλης είναι ένας και δεν θα υπάρξει άλλος
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- «Οδοστρωτήρας» Εμπίντ στην κορυφή του TOP 10! (vid)
- Εκτός για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες ο Ντέιβις
- House Of Fame : Έκοψε την ανάσα η Ελένη Φουρέιρα με το φόρεμά της (vid)
- Ολυμπιακός: Προβληματισμός για Σα - Αποφασίζει ο Μαρτίνς (photos)
- «Αν η Γιουβέντους πουλήσει τον Ρονάλντο θα το κάνει για τουλάχιστον 29 εκατομμύρια ευρώ»
- Voucher 200 ευρώ: Παίρνουν tablet και laptop οι μαθητές
- Καθαρά Δευτέρα: Οι μετακινήσεις για τον χαρταετό – Τι επιτρέπεται και τι όχι
- Sokratis, o Ironman του Ολυμπιακού (vid &pics)
- Τηλεθέαση 13/3: Απίθανη πρεμιέρα έκανε η Φάρμα – Κατατρόπωσε το MasterChef!
- Πάτρα: Σχεδίαζαν αποκριάτικη εκδρομή με... χαρτί γιατρού