Η Κηφισιά έγινε η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται από τη Stoiximan Super League με 28 βαθμούς

Το ταξίδι της Κηφισιάς στη Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου, με την εκτός έδρας ήττα από τον Πανσερραϊκό. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων έκλεισε τη σεζόν με 28 βαθμούς (6 νίκες, 10 ισοπαλίες, 17 ήττες), οι οποίοι όμως δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να την κρατήσουν στη μεγάλη κατηγορία. Παρά το γεγονός πως αυτή η συγκομιδή έμοιαζε να φτάνει, στην εκκίνηση της σεζόν.

Τι εννοούμε; Από την στιγμή που η Super League

αποφάσισε να θεσπίσει τη διαδικασία των playouts (2019/20 κι έπειτα), οι 28 βαθμοί αρκούσαν για τη σωτηρία. Έστω κι αν σε μία περίπτωση (βλ. ο Παναιτωλικός το 2020/21) αυτό έγινε μέσα από τη διαδικασία του μπαράζ με ομάδα από τη Super League 2. Τότε, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που με 28 βαθμούς τερμάτισε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά εξασφάλισε την παραμονή μετά από τα δύο παιχνίδια με την Ξάνθη.

Ακόμη και πέρσι, που η σωτηρία κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική των playouts ανάμεσα σε Ιωνικό και Λαμία, ο πρώτος υποβιβάστηκε, έχοντας 27 βαθμούς.

Αναλυτικά οι ομάδες που σώθηκαν την τελευταία πενταετία με μικρότερη ή ίδια συγκομιδή με την Κηφισιά:

Το 2019/20 ο Παναιτωλικός έμεινε στην κατηγορία χάρη στους 28 βαθμούς που είχε (Πανιώνιος με 23 και Ξάνθη με 24 οι δύο που υποβιβάστηκαν) Το 2020/21 ο Παναιτωλικός εξασφάλισε την παραμονή χάρη στα μπαράζ, έχοντας τερματίσει με 28 βαθμούς Το 2021/22 η Λαμία των 26 βαθμών σώθηκε χάρη στα μπαράζ Το 2022/23 ο Ιωνικός υποβιβάστηκε με 27 βαθμούς Το 2023/24 η Κηφισιά επέστρεψε στη Super League 2 παρά τους 28 βαθμούς που είχε

Επί της ουσίας, η Κηφισιά πλήρωσε το γεγονός πως οι δύο νίκες που έκανε στα playouts δεν ήταν απέναντι στους άμεσους ανταγωνιστές (Βόλος, Παναιτωλικός), αλλά σε ομάδες που δεν είχαν... μπλεξίματα με τη σωτηρία (Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος). Κάπως έτσι συγκέντρωσε μονοψήφιο αριθμό βαθμών στα playouts, ούσα αρκετά πίσω σε αυτό το κομμάτι από τον Παναιτωλικό (16 βαθμοί) και τον Βόλο (14 βαθμοί), τους οποίους είχε "από κάτω" στο φινάλε της regular season.

Αναλυτικά οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες στα playouts:

Παναιτωλικός 16 Βόλος 14 Πανσερραϊκός 11 ΟΦΗ 11 Κηφισιά 7 Αστέρας Τρίπολης 7 Ατρόμητος 6 ΠΑΣ Γιάννινα 5
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κηφισιά, Stoiximan Super League,kifisia, Stoiximan Super League