"Η Κάλιαρι έδιωξε τον Ματσάρι επειδή έβρισε παίκτες και πρόεδρο", σύμφωνα με ιταλικό ΜΜΕ

19:34 4/5/2022 - Πηγή: Sport 24

Αν και η Κάλιαρι ήταν δύο πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της φετινής Serie A ο Βάλτερ Ματσάρι δεν κατάφερε να κρατήσει τη δουλειά του, με τους Σαρδηνούς να παίρνουν απόφαση για λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών την Δευτέρα και να ανακοινώνουν την Τρίτη τον Αλεσάντρο Αγκοστίνι ως διάδοχό του.

Όσο για το λόγο που έφερε το διαζύγιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της "L’Unione Sarda",

η αιτία δεν ήταν οι επτά ήττες στα οκτώ τελευταία ματς πρωταθλήματος των Σαρδηνών αλλά η συμπεριφορά του, με το συγκεκριμένο μέσο να υποστηρίζει πως ο Βάλτερ Ματσάρι έκανε λόγο για "αποδυτήρια με σκουλήκια" μετά την ήττα από την Βερόνα με 2-1 και έβρισε τον πρόεδρο, Τομάσο Τζουλίνι.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε πως μετά από την εκτόξευση ύβρεων κατά του προέδρου, ο τελευταίος αποφάσισε να λάβει άμεσα δράση, με τη διοίκηση των Σαρδηνών να ευχαριστεί όλα τα μέλη του προπονητικού επιτελείου του Ματσάρι στην ανακοίνωση της αποδέσμευσής του, όχι όμως και τον ίδιο.

Υπήρχε λόγος για τη συγκεκριμένη διατύπωση, αφού ο Ματσάρι είχε υπογράψει συμβόλαιο όπου τον "προστάτευε" σε περίπτωση απόλυσης. Αφενός έχει να πάρει 1,2 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του συμβολαίου του (30 Ιουνίου 2024) και αφετέρου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε απόλυση που δεν δικαιολογείται, τότε οφείλουν να του καταβληθούν και 2 εκατομμύρια ευρώ βάσει σχετικής ρήτρας.

Όλα δείχνουν λοιπόν, πως η διοίκηση της Κάλιαρι και ο Βάλτερ Ματσάρι θα οδηγηθούν στα δικαστήρια, με τον προπονητή να κάνει λόγο για απόλυση (άρα και σχετική αποζημίωση) και τους Σαρδηνούς για αποδέσμευση λόγω της συμπεριφοράς του...

Keywords
Τυχαία Θέματα