Η Ferrari δεν παρασύρεται από τους κορυφαίους της χρόνους στη Βαρκελώνη

Η Scuderia βρισκόταν με το νέο της μονοθέσιο στην κορυφή του πίνακα των χρόνων με τον Σαρλ Λεκλέρ και τον Κάρλος Σάινθ σχεδόν όλη την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην πίστα του Μονμελό, έχοντας σημειώσει τους ταχύτερους γύρους με τη μέση γόμα (C3) της Pirelli.

Όμως, στο τέλος η McLaren αποφάσισε να της κλέψει τη δόξα τοποθετώντας την τελευταία ώρα τη μαλακή γόμα (C4) στην MCL36 του Λάντο Νόρις, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να κάνει δύο διαδοχικά ταχύτερους γύρους και να ανέβει

στην κορυφή.

Παρότι ήταν προσεκτικοί σε όσα είπαν για τη νέα Ferrari F1-75 στο τέλος της ημέρας, οι οδηγοί της Scuderia φάνηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι όχι μόνο από την ταχύτητά της αλλά και από την αξιοπιστία της - μιας κι ήταν το μονοθέσιο που συμπλήρωσε τους περισσότερους (153) γύρους της ημέρας.

"Ήταν η πρώτη φορά που ήμασταν σε θέση να πιέσουμε το νέο μας αυτοκίνητο και αισθάνθηκα καλά που γύρισα στο κόκπιτ", είπε ο Λεκλέρ. "Ολοκληρώσαμε ό,τι στοχεύαμε να δοκιμάσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα όλη την ημέρα, που είναι καλό για το νέο μας αυτοκίνητο. Κάναμε πολλούς γύρους σήμερα, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, και αυτό είναι μια πολύ καλή βάση για να συνεχίσουμε".

Ο Μονεγάσκος κατέληξε: "Είναι αδύνατο να έχουμε ακόμα κι καθαρή εικόνα. Η πρώτη αίσθηση που αποκόμισα δεν είναι καλή, αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τα γυρολόγια σήμερα καθώς είναι ακόμα οι πρώτες μέρες και όλοι κρύβουν την αληθινή τους ταχύτητα".

Ο Κάρλος Σάινθ είπε, από την πλευρά του: "Ήμασταν επιτέλους σε θέση να πιέσουμε σήμερα και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε αυτά τα αυτοκίνητα. Οι χρόνοι δεν έχουν σημασία σε αυτό το αρχικό στάδιο, αλλά ήταν πολύ θετικό που συμπληρώσαμε έναν ικανοποιητικό αριθμό γύρων και αποκομίσαμε καλή αίσθηση του αυτοκινήτου.

Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά έχουμε ήδη να αισθανόμαστε κάποιες αλλαγές σε σχέση με πέρσι. Δεν πιστεύω ότι θα αργήσουμε να συνηθίσουμε (το νέο αυτοκίνητο). Αναμφίβολα, θα είναι δύσκολο να βρούμε τα τελευταία δέκατα της ταχύτητάς του, αλλά αυτό είναι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αυτός ο στόχος μας εδώ στη Βαρκελώνη, διότι έχουμε πολλές δοκιμές ακόμα μπροστά μας πριν τον πρώτο αγώνα", κατέληξε ο Ισπανός.

Όσο για τη McLaren, ο Λάντο Νόρις επίσης επεσήμανε ότι δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο ο πρώτος του χρόνος με την MCL36 κατά την έναρξη των χειμερινών δοκιμών. "Είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε" είπε ο Βρετανός, "είμαστε στην πρώτη θέση και όλοι θα νομίζουν ότι θα κερδίσουμε τον (πρώτο) αγώνα, αλλά καμία σχέση. Το αυτοκίνητο μου δίνει καλή αίσθηση, κάναμε κάποιες βελτιώσεις ήδη από το ξεκίνημα, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή και παρότι ήμασταν εξαιρετικοί σήμερα, όλα μπορούν να αλλάξουν ως τον πρώτο αγώνα, και πάλι στον δεύτερο.

Ο ρυθμός εξέλιξης που θα φέρει κάθε ομάδα για το αυτοκίνητό της στο πρώτο μισό της σεζόν θα είναι πολύ υψηλός. Ελπίζω απλά το αυτοκίνητο να είναι γρήγορο. Σίγουρα είναι καλό σε αίσθηση, και σίγουρα υπάρχουν πολλά στα οποία πρέπει να δουλέψουμε - ορισμένα πράγματα δεν δίνουν τόσο καλή αίσθηση. Αλλά για κάτι που δεν είχαμε οδηγήσει ποτέ στο παρελθόν, με τόσο πολλά νέα στοιχεία, πιστεύω ότι κάναμε ένα αξιόλογο ξεκίνημα", κατέληξε ο Βρετανός - που θα δώσει τη θέση του στον Ντάνιελ Ρικιάρντο την Πέμπτη (24/2).

Keywords
Τυχαία Θέματα