Γιατί οι αγωνοδίκες άφησαν το συμβάν μεταξύ Χάμιλτον - Φερστάπεν στον 48ο γύρο χωρίς διερεύνηση

Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον να πήρε μια εμφατική νίκη στη Βραζιλία, αλλά δεν ήταν εύκολο να προσπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο. Ο Μαξ Φερστάπεν αμύνθηκε σθεναρά για αρκετούς γύρους.

Ωστόσο, στον 48ο γύρο ο πιλότος της Μερσέντες είχε φτάσει πολύ κοντά στον Φερστάπεν και επιτέθηκε στη στροφή 4, από την εξωτερική. Ο Ολλανδός δεν έδειξε καθόλου διατεθειμένος να υποχωρήσει στα φρένα, με αποτέλεσμα να ανοίξει την τροχιά του και να παρασύρει το

μονοθέσιο του Χάμιλτον έξω από τα όρια της πίστας.

Εκεί οι λάτρεις και των δύο πιλότων έμειναν με κομμένη την ανάσα, περιμένοντας στη συνέχεια να δουν αν θα υπάρξει κάποια ποινή. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες άφησαν το συμβάν χωρίς περαιτέρω διερεύνηση. Με ποιο σκεπτικό;

Όπως αποκάλυψε ο Διευθυντής Αγώνων της FIA, Μάικλ Μάσι, οι αγωνοδίκες δεν είχαν διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή το υλικό από όλες τις κάμερες, που θα τους βοηθούσε να κρίνουν καλύτερα τι ακριβώς συνέβη στη στροφή 4. Σύμφωνα πάντα με τον Μάσι, ωστόσο, ο λόγος που οι αγωνοδίκες δεν επέβαλαν κάποια ποινή είναι επειδή απλά ακολούθησαν τη φιλοσοφία "ας τους αφήσουμε να αγωνιστούν", με την οποία έχουν συμφωνήσει πρώτα απ' όλους οι ίδιες οι ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Μάσι δήλωσε σχετικά: "Κρίνεις το συμβάν εκείνη ακριβώς τη στιγμή και μόνον. Μην ξεχνάμε άλλωστε τη συνολικότερη φιλοσοφία 'άστους να αγωνιστούν' την οποία έχουμε, οπότε βλέποντας όλα τα διαθέσιμα πλάνα εκείνη τη στιγμή, ακολουθήθηκε αυτή ακριβώς η φιλοσοφία".

Keywords
Τυχαία Θέματα