Χάρης Δούκας: "Ντροπή τους" - Η απάντηση στα σχόλια για την κόρη του Γαλακτερού

11:59 5/1/2024 - Πηγή: Sport 24

Η αλλαγή της χρονιάς βρήκε τον Χάρη Δούκα με την ιδιότητα του Δημάρχου Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος και ένα από τα πρόσωπα που μαγνήτισαν τα βλέμματα και τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας ήταν η Σοφία Γαλακτερού, κόρη του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Νάσου Γαλακτερού και της Νανσυς Ζαμπέτογλου (συμπαρουσιάστρια της εκδήλωσης).

Η 9χρονη ανέβηκε στη σκηνή και μέτρησε αντίστροφα για να υποδεχτεί το νέο έτος, με πολλούς να μη γνωρίζουν όμως ποια ήταν και να κάνουν λόγο για "κάποιο παιδί από την Παλαιστίνη" θέλοντας να πουν ότι με αυτή την κίνηση ο Χάρης Δούκας

ήθελε να στείλει κάποιο πολιτικό μήνυμα.

Κάτι που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκειά του, με τον δήμαρχο Αθηναίων να αναφέρεται με καυστικά τρόπο σε αυτά τα σχόλια μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο MEGA:

"Δέχθηκα σχόλια επειδή σηκώθηκα με την κόρη της Νάνσυς και του Νάσου. Ντροπή τους όσοι τα είπανε. Το δεύτερο είναι διότι είχα φέρει την εκπρόσωπο της Eurovision η οποία είπε πολυπολιτισμικά τραγούδια. Ντροπή τους δεύτερη φορά. Θέλω να πάει πάρα πολύ καλά και στην Eurovision.

Το τρίτο διότι σηκώθηκαν σημαίες της Παλαιστίνης. Υπήρχε ένα συλλαλητήριο, όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις -δεν το ήξερα βεβαίως εγώ- στο Σύνταγμα και μετά μπήκαν μέσα και άρχισαν να σηκώνουν σημαίες. Παράλληλα και μετά μπήκα μέσα.

Είναι δημόσιος χώρος ελεύθερης πρόσβασης. Τι να έκανα; Να έλεγα να κατέβουν οι σημαίες με πολλές χιλιάδες κόσμου, με οικογένειες και παιδιά και να γίνει το Σύνταγμα πεδίο μάχης; Υπήρχε σώφρων άνθρωπος, ο οποίος εκείνη την ώρα θα μετέτρεπε αυτή τη γιορτή σε πεδίο μάχης;

Νομίζω ότι αυτές οι φωνές, οι οποίες έκανα πολύ θόρυβο, είναι όμως λίγες και η Αθήνα της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης έδωσε απάντηση. Ντροπή τους είναι απαράδεκτο", τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:

"Αυτό δείχνει μίσος και εμπάθεια. Είναι κήρυκες μίσους και εμπάθειας. Ενώ προσπάθησαν να δημιουργήσουν θόρυβο, οι φωνές της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης τους κέρδισαν, επικράτησαν.

Είναι μία προσέγγιση που θα δείξει ότι το σωστό θα δείξει τον δρόμο και ότι όσο και να φωνάζουν, οι δημοκρατία ξέρει να προστατεύει τον εαυτό της".

Keywords
Τυχαία Θέματα