Μπούσης: "Να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα, στόχος η κατασκευή νέου γηπέδου"
Συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ και τον Βαγγέλη Ιωάννου παραχώρησε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΟΦΗ, Μιχάλης Μπούσης. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες των Κρητικών φέτος, στην επόμενη μέρα, τόνισε πως στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει νοοτροπίες, ενώ επανέλαβε πως στόχος είναι η κατασκευή νέου γηπέδου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπούση:Για τις δυσκολίες:
Για τις μεταγραφές και τον κόσμο: "Σίγουρα θα κάνουμε μεταγραφές, είναι δεδομένο. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε, θέλουμε να βοηθήσουμε τον προπονητή και τους παίκτες να τους κάνουμε καλύτερους.
Ο ΟΦΗ είναι μία γροθιά, όλοι είναι ενωμένοι. Ο κόσμος στενοχωριέται όταν η ομάδα δεν πάει καλά και αυτό είναι το πιο δύσκολο. Στα δύσκολα οι ομάδες χρειάζονται τους οπαδούς τους στα δύσκολα. Και αυτοί που είναι μαζί είναι αυτοί που είναι γεροί και προχωράνε μπροστά".
Για τις οικονομικές θυσίες: "Τα χρήματα που βάζουμε όλοι οι ιδιοκτήτες είναι πάρα πολλά για να βλέπει ο κόσμος ποδόσφαιρο. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα. Πρέπει να γίνουν πιο επαγγελματικά τα πράγματα, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό ώστε όλες οι ομάδες να επιβιώνουν σωστά, να βγάζουν τα έξοδά τους και να έχουν πραγματικούς ιδιοκτήτες. Όσο περνάει ο καιρός και υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν χρήματα θα γίνονται αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο.
Για μένα τα χρήματα δεν ήταν το πιο σημαντικό αλλά να προσπαθήσω να αλλάξω τη νοοτροπία στην Ελλάδα. Να γίνει κάτι καλύτερο για να έχουν κάτι καλύτερο τα παιδιά μας στο μέλλον. Χθες παίζαμε με τον Λεβαδειακό και έδωσα στον κ. Κομπότη τη σουίτα μου.
Αν και χάναμε στο ημίχρονο, πήγα και τον χαιρέτησα. Ήμουν πικραμένος γιατί χάναμε, αλλά εγώ σαν άνθρωπος αυτό έπρεπε να το κάνω γιατί αυτό είναι το σωστό για το ποδόσφαιρο. Το έχω ξαναπεί πως οι Έλληνες του εξωτερικού την αγαπάμε πολύ την Ελλάδα. Εμένα με καίει που η Εθνική δεν παίζει στο Μουντιάλ και θέλω να την δω να παίζει. Είμαι υπερήφανος όταν παίζει η Εθνική μας ομάδα".
Για νέο γήπεδο: "Αυτό που έκανε η ΑΕΚ με το νέο της γήπεδο ξύπνησε πολλούς για να δουν τι κάνει ένα νέο γήπεδο σε μία ομάδα. Δεν γίνεται να έρχεται ο κόσμος σε γήπεδα 70 ετών, αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Καλύτερα να τα κάνετε μουσεία παρά εγκαταστάσεις στον κόσμο που δεν του προσφέρουν τίποτα πλέον.
Χρειάζεται η Ελλάδα να κάνει μια επένδυση σαν χώρα, δεν είναι χαζοί στην Αμερική που κάνουν επενδύσεις σε εγκαταστάσεις. Προσφέρουν τόσα πράγματα, προσφέρουν στην οικονομία όχι μόνο στον αθλητισμό. Ένα γήπεδο στο Ηράκλειο θα αποφέρει πολλά περισσότερα στην πόλη από αυτά που προσφέρει σήμερα το Γεντί Κουλέ".
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εγώ αποφασίζω στον ΟΦΗ, είμαι ο μόνος άνθρωπος που έχει βάλει λεφτά στον ΟΦΗ. Ο κύριος Αρναουτάκης είναι ένας άνθρωπος στο Ηράκλειο που ό,τι έχει πει για τον ΟΦΗ, το έχει κάνει. Του έχω μεγάλο σεβασμό. Μας βοήθησε με το προπονητικό. Εμείς έχουμε βάλει στις εγκαταστάσεις περισσότερα από 2 εκ. ευρώ για να φτιάξουμε πράγματα στο γήπεδο και στο προπονητικό και με την στήριξη του κ. Αρναουτάκη μπορούμε να κάνουμε στόχο και πράξη το όνειρο για την κατασκευή νέου γηπέδου.
Στο χώρο του Γεντί Κουλέ είχαμε κάνει μια μελέτη όμως υπάρχει το Αρμένικο νεκροταφείο και θα είναι έλλειψη σεβασμού απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και την μνήμη τους να παρέμβουμε ή να βάλουμε μερικές κολώνες. Εγώ δεν μπορώ να πετάξω χρήματα στο Γεντί Κουλέ και σε 2-3 χρόνια να μην είναι αυτό που πρέπει να είναι αν η ομάδα βγει στην Ευρώπη.
Πρέπει να κάτσουμε κάτω με τον κ. Αρναουτάκη για να δούμε που υπάρχουν οικόπεδα, οι χώροι για να κατασκευαστεί ένα γήπεδο όχι μόνο για να γίνονται 15-20 αγώνες τον χρόνο, αλλά να γίνονται κι άλλα πράγματα, να υπάρχουν εστιατόρια, καφετέριες, να είναι μία επέκταση της πόλης, να πηγαίνει ο κόσμος".
Για την προετοιμασία της Άντερλεχτ στο ΒΑΚ: "Θα βοηθήσει ο ερχομός της Άντερλεχτ στο ΒΑΚ για προετοιμασία. Είναι ένα μήνυμα και προς τις άλλες ομάδες πως η Κρήτη είναι ένα πολύ ωραίο νησί, με φιλόξενο κόσμο, με πολύ ωραίο καιρό και μπορεί να εξυπηρετήσει τον τουρισμό για 365 ημέρες τον χρόνο".
Για το φετινό πρωτάθλημα: "Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλός, έχει ένα σοβαρό προπονητή που έχει δώσει την ομάδα. Ο κ. Αλαφούζος του έχει δώσει τα κλειδιά. Η ΑΕΚ είναι επίσης καλή ομάδα και με το νέο γήπεδο έχει δυναμώσει. Είναι πολύ ωραίο το γήπεδο της ΑΕΚ.
Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι καλές ομάδες. Απλώς ακόμα κάποιες ομάδες δεν έχουν βρει το δρόμο τους. Και ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Σαββίδης έχουν ρίξει πολλά λεφτά, αλλά κάποιες φορές σου βγαίνει και κάποιες φορές δεν σου βγαίνει. Οι οπαδοί τους πρέπει να του σέβονται, αυτοί οι άνθρωποι έχουν επενδύσει, έχουν βάλει λεφτά στο ποδόσφαιρο".
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Ολυμπιακός: Η δωδεκάδα που έμεινε μεταξεταστέα, η δεύτερη ευκαιρία που ζητούν ορισμένοι και εκείνοι που βλέπουν προς την έξοδο
- Τα έσπασαν οι Ισραηλινοί με τους Τούρκους και αν κάνουν μαγκιές θα τους διαλύσουν;
- Φοβερές ατάκες Χίου για Σαββίδη και ΠΑΟΚ - "Μπορεί να ξεφουσκώσει ο ΠΑΟ - Έτρωγε 5άρες στην Τούμπα"
- Θα το πάρει το κορίτσι! Πρόταση γάμου πασίγνωστου επιχειρηματία σε παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων
- Φήμες (15/11): «Πολύ δύσκολα θα ανανεώσει ο Χάμες - Τι... παίζει με Παναθηναϊκό και Μαντσίνι»
- Έλληνας αμυντικός ο Νο.1 στόχος του Ολυμπιακού - «Όχι» σε ΑΕΚ
- Super League: Σε κίνδυνο το Καραϊσκάκη μετά τη διπλή απολογία του Ολυμπιακού
- Super League 2: Επιστράφηκαν οι 21 βαθμοί στον Απόλλωνα Λάρισας
- Αρμάνι Μιλάνο: Το όνομα - έκπληξη στη λίστα του Μεσίνα έρχεται από τους ελεύθερους του NBA
- Οι διαιτητές της 6ης αγωνιστικής στην Basket League
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sport 24
- Ολυμπιακός: Η δωδεκάδα που έμεινε μεταξεταστέα, η δεύτερη ευκαιρία που ζητούν ορισμένοι και εκείνοι που βλέπουν προς την έξοδο
- Αρμάνι Μιλάνο: Το όνομα - έκπληξη στη λίστα του Μεσίνα έρχεται από τους ελεύθερους του NBA
- Ο OΠΑΠ Χρυσός Χορηγός των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου
- Super League: Σε απολογία οκτώ ΠΑΕ για τη 12η και τη 13η αγωνιστική
- Μπούσης: "Να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα, στόχος η κατασκευή νέου γηπέδου"
- Καλλιτέχνης ζωγραφίζει μουντιαλικές εικόνες σε μπάλες και παπούτσια
- Ανακοινώθηκαν όλες οι υποψηφιότητες για τα The Game Awards 2022
- Άρης: Φιλικό με Μακάμπι Χάιφα στις 4 Δεκεμβρίου
- Αυτό το Παγκόσμιο θα το ζήσεις με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
- Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία: Ο Φερνάντες διέψευσε την αρνητική διάσταση της χειραψίας με τον Ρονάλντο

- Τελευταία Νέα Sport 24
- Μπούσης: "Να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα, στόχος η κατασκευή νέου γηπέδου"
- Αρμάνι Μιλάνο: Το όνομα - έκπληξη στη λίστα του Μεσίνα έρχεται από τους ελεύθερους του NBA
- Ολυμπιακός: Η δωδεκάδα που έμεινε μεταξεταστέα, η δεύτερη ευκαιρία που ζητούν ορισμένοι και εκείνοι που βλέπουν προς την έξοδο
- Super League: Σε απολογία οκτώ ΠΑΕ για τη 12η και τη 13η αγωνιστική
- Καλλιτέχνης ζωγραφίζει μουντιαλικές εικόνες σε μπάλες και παπούτσια
- Άρης: Φιλικό με Μακάμπι Χάιφα στις 4 Δεκεμβρίου
- Ο OΠΑΠ Χρυσός Χορηγός των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου
- Αυτό το Παγκόσμιο θα το ζήσεις με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
- Ανακοινώθηκαν όλες οι υποψηφιότητες για τα The Game Awards 2022
- Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία: Ο Φερνάντες διέψευσε την αρνητική διάσταση της χειραψίας με τον Ρονάλντο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Υποκλοπές: Στη δημοσιότητα ο νέος νόμος για τις παρακολουθήσεις – 25 ερωτήσεις-απαντήσεις
- Θα το πάρει το κορίτσι! Πρόταση γάμου πασίγνωστου επιχειρηματία σε παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων
- Στα χέρια του Λουτσέσκου όλα - Παίρνει σημαντικές αποφάσεις για την συνέχεια του ΠΑΟΚ
- Επική γκάφα από Γκάνα: Ξέχασε τις φανέλες και κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά
- Ντε Λα Φουέντε “Θα δοθεί δανεικός αλλού”, λέει ο Πρόεδρος της Μαρσέιγ
- Παναθηναϊκός: Επέστρεψαν Μπέικον και Γκουντάιτις ενόψει Φενέρ
- Super League 2: Επιστράφηκαν οι 21 βαθμοί στον Απόλλωνα Λάρισας
- «Ο κόσμος άλλαξε την ενέργειά μας»: Οι Χιτ χτίζουν σερί αντλώντας δύναμη από την έδρα
- Υπόθεση Σοάρες: Ο Ράφα που κάνει ευτυχισμένο τον Λουτσέσκου
- Moυντιάλ: Ο πλανήτης ετοιμάζεται… (pics)