Ανανεώθηκε το Opel Grandland

Στα χνάρια του Crossland και το Grandland, απέκτησε τη νέα όψη της μάρκας, αλλά και τον ψηφιακό εξοπλισμό που συναντούμε στο νέο Mokka.

Σχεδιαστικά, το SUV της Opel φέρει το νέο πρόσωπο της μάρκας, Opel Vizor, το νέο σήμα του κεραυνού (Opel Blitz) και το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED Pixel, σε ένα ενιαίο οπτικό στοιχείο.

Το σύστημα αυτό διαθέτει 168 στοιχεία LED – 84 ανά προβολέα, που προσαρμόζουν τη δέσμη, ανάλογα με την οδηγική κατάσταση και το περιβάλλον, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς.

Επίσης, τα φώτα ημέρας LED είναι ενσωματωμένα σε κάθε προβολέα, ενώ με το Night Vision, η κάμερα υπερύθρων του συστήματος ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα σε απόσταση έως 100 μ. μπροστά από το Grandland, με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας τους από το περιβάλλον κι έτσι προειδοποιεί τον οδηγό και δείχνει τη θέση των πεζών, στην ψηφιακή οθόνη 12” του Driver Info Centre.

Στο εσωτερικό, πλέον δύο μεγάλες οθόνες σε μία μονάδα αποτελούν το Opel Pure Panel. Ο πλήρως ψηφιακός, οδηγοκεντρικός πίνακας οργάνων λειτουργεί διαισθητικά, δεν χρησιμοποιεί διακόπτες, περιλαμβάνει τις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες και προσφέρει τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Η κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών είναι προσανατολισμένη στον οδηγό, για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Κι ακόμα, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο, το σύστημα Highway Integration Assist, χρησιμοποιώντας μία κάμερα και αισθητήρες ραντάρ, συνδυάζει διάφορες λειτουργίες υποστήριξης που κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο ξεκούραστη. Το adaptive cruise control διατηρεί την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα σύμφωνα με την ταχύτητα που έχει οριστεί και σε συνδυασμό με τη λειτουργία active lane positioning, διατηρεί το Grandland και στη μέση της λωρίδας κυκλοφορίας. Η ταχύτητα του Opel αυξάνεται ή μειώνεται αυτόματα ώστε να ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα – χωρίς να υπερβαίνει την προκαθορισμένη ταχύτητα – ενώ μπορεί να φρενάρει μέχρι να σταματήσει τελείως το αυτοκίνητο, εάν χρειαστεί. Χάρη στο “Stop & Go”, το Grandland με Highway Integration Assist ξεκινά αυτόματα μετά από στάση.

Παράλληλα, το νέο Opel Grandland εφοδιάζεται με πανοραμική κάμερα 360-μοιρών, που διευκολύνει τους ελιγμούς, με automatic parking assistant που αναγνωρίζει διαμήκεις και κάθετους χώρους στάθμευσης και κατευθύνει αυτόματα το Grandland με τους κατάλληλους ελιγμούς, με σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (blind spot warning system), που αποτρέπει πιθανές συγκρούσεις όταν το όχημα στρίβει ή αλλάζει λωρίδες, με σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (front collision warning), με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning), αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition), αναγνώριση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection) και cruise control.

Φέρει και εργονομικά καθίσματα καθώς και σύστημα ψυχαγωγίας υψηλών προδιαγραφών, συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του OpelConnect, το κορυφαίο Multimedia Navi Pro κάνει την οδήγηση ιδιαίτερα ξεκούραστη με δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, online ενημερώσεις χαρτών και προνοητική πλοήγηση (predictive navigation). Η ασύρματη φόρτιση στην κεντρική κονσόλα απλουστεύει τη διαδικασία φόρτισης συμβατών κινητών τηλεφώνων χωρίς τη χρήση καλωδίων.

Συνεχίζοντας τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της, η Opel προσφέρει από αποδοτικούς κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης μέχρι εξηλεκτρισμένα plug-in hybrid σύνολα.

Το ανανεωμένο Grandland θα διατίθεται από τον Οκτώβριο και με χαρακτηριστική δίχρωμη οροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα