Αλμέιδα: "Να μην μπούμε απεγνωσμένα για γκολ και να μη γίνει θρίλερ το ματς γιατί θα πεθάνουμε από καρδιά"

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Αντβέρπ στην OPAP Arena και θέλει να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να παίξουν με υπομονή και να μην ψάξουν απεγνωσμένα το γκολ.

Τέλος είχε διάθεση για χιούμορ, καθώς το ιδανικότερο θα ήταν να αποφευχθεί η εξέλιξη θρίλερ για να μην... έχουμε θέμαα με την καρδιά, ενώ μίλησε με πολύ καλά λόγια για τους νταμπλούχους Βελγίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου: Για το πως βλέπει το αυριανό ματς: "Πρώτα από όλα καλησπέρα. Το αυριανό παιχνίδι είναι ένα ματς πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια στο Κύπελλο και στην Ευρώπη. Η νοοτροπία που έχουμε είναι η ίδια είτε πρόκειται για τελικό είτε για προκριματικό και με αυτή θα πορευτούμε".

Για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ στη ρεβάνς: "Είναι δύσκολο να το περιγράψω σε δύο λέξεις. Είμαστε σε μειονέκτημα σήμερα, κόντρα σε μια ομάδα που έχει ως όπλο τις αντεπιθέσεις με την ταχύτητα που έχει. Δεν μπορούμε να μπούμε απεγνωσμένα και να χάσουμε τις θέσεις μας στο γήπεδο, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί.

Εμείς παίζουμε καλά, πρέπει κάποια στιγμή να μετατρέπουμε τις ευκαιρίες μας σε γκολ. Να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που βρισκόμαστε. Πριν από μερικές ημέρες γιορτάζαμε ένα βήμα, ενώ βρεθήκαμε κοντά στο Europa League. Το όνειρό μας παραμένει ζωντανό και θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό. Με τη στήριξη του κόσμου μας θα πάμε για να πετύχουμε τον στόχο μας".

Αν τον προβληματίζει που η ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ σε όλα τα επίσημα ματς και τι θεωρεί ότι φταίει: "Κάποιες φορές υπάρχουν καταστάσεις που μπορούμε να τις αποφύγουμε και κάποιες άλλες που τις δημιουργεί ο αντίπαλος. Εγώ εκτιμώ ότι στα ματς που έχουμε παίξει, η ομάδα χρησιμοποίησε το ίδιο σύστημα με το οποίο κατέκτησε το νταμπλ. Εκτιμώ πάρα πολύ όταν σε κάθε παιχνίδι δεν βλέπω κανέναν να χαλαρώνει. Η ερώτηση έχει μια απάντηση.

Γιατί πρέπει να κάνουμε μια έξτρα προσπάθεια, λόγω της συμπεριφοράς που δείχνουμε στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να κάνεις μια φάση και να την κάνεις γκολ ή να δημιουργήσεις 30 ευκαιρίες και να μη σκοράρεις, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι. Πιστεύω ότι όταν αρχίσεις να σκέφτεται ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε διογκώνονται. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος στη δική μου δουλειά.

Είμαι ένα χρόνο εδώ, σας γνωρίζω όλους, και δεν θέλω να το γενικεύσω, αλλά έχω δει σε κάποιους από εσάς όταν νικάμε και με ρωτάνε στα μάτια και όταν χάνουμε δεν με κοιτάνε. Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με την ίδια ένταση, με την ίδια αγάπη. Είμαστε στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε και οι παίκτες ξέρουν καλά ότι τη μέρα που θα κρίνω τα πάντα με βάση το αποτέλεσμα θα φύγω.

Εγώ πιστεύω στη δουλειά, πιστεύω ότι μπορούμε να το γυρίσουμε, πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θέλω να βλέπω περισσότερο το θετικό. Όταν βλέπεις τα αρνητικά ελκύεις τα αρνητικά. Πολλές φορές βλέπουμε ποιος είναι θετικός και ποιος αρνητικός".

Για την τακτική που περιμένει από την Αντβέρπ: "Δεν το ξέρω, μακάρι να το ήξερα. Θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα.Μια ομάδα που μπόρεσε και σκόραρε και μετά εμείς προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Και μια ομάδα που όταν έμεινε με δέκα παίκτες τα πήγε πολύ καλά. Εμείς φτάσαμε ψηλά με αρκετούς παίκτες στην περιοχή τους.

Από ότι έχω δει στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν αντιστοιχεί στον τρόπο παιχνιδιού τους αυτό. Θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με εξυπνάδα με ευφυΐα και πάθος. Αυτό θα κάνουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Εμείς κάποια στιγμή στον τελικό μείναμε με δέκα παίκτες και πετύχαμε δύο γκολ. Η Αντβέρπ έχει ταχύτητα, παίζει αρκετά με κάθετες πάσες. Μπορούμε να το καταφέρουμε, σίγουρα θα το προσπαθήσουμε".

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει προς τον κόσμο: "Το μήνυμά μου είναι το ίδιο που λέω πάντα. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη είναι ο έξτρα παίκτης. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο όλοι μαζί και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Όταν είδα το γήπεδο, μίλησα για την ενέργεια που έχει αυτός ο χώρος. Κάποιοι μπορεί να σκεφτούν ότι η ενέργεια φεύγει.

Η ενέργεια πρέπει να είναι η ίδια με την πρώτη μέρα, για να κάνουμε τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Δείξαμε ότι είμαστε διαφορετικοί μαχόμενοι σε πολλά μέτωπα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, κανείς να μην μπερδέυει τον άλλο. Υπάρχει μια ομάδα ανταγωνιστική που φοράει και τιμά αυτή τη φανέλα.

Θα υπάρχουν φορές που θα παίξει καλά, άλλες πολύ καλά, άλλες μέτρια και άλλες άσχημα. Εδώ και ένα χρόνο η ομάδα έδειξε αγάπη και σεβασμό στη φανέλα που φοράει. Όταν είμαστε ενωμένοι ο κόσμος μας δίνει έξτρα δύναμη".

Για το αν φαντάζεται την εξέλιξη του ματς ένα θρίλερ όπως και με τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ: "Μακάρι να μη γίνει, γιατί στο τέλος θα πεθάνουμε όλοι από καρδιά. Αν περάσουμε φυσικά θα μας βοηθήσει να το αντέξουμε. Ελπίζουμε ότι με ηρεμία πρέπει πρώτα να ισοφαρίσουμε και να έχουμε ένα νορμάλ παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Η απόγνωση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ".

Για το ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει ντεσαβαντάζ σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τις μειωμένες προπονήσεις και λόγω του προγράμματος: "Δεν χρησιμοποιήσαμε δικαιολογίες, ούτε προσπαθούμε να βγάλουμε κάτι υπέρ μας. Θα πρέπει να δουλέψουμε για να πετύχουμε το καλό αποτέλεσμα και θα το παλέψουμε με κάθε τρόπο".

Keywords
Τυχαία Θέματα