Αλμέιδα: "Αξιοθαύμαστο αυτό που έκαναν οι παίκτες μου, εγώ με το επιτελείο μου κάναμε μόνοι μας το γύρο του θριάμβου"

Ο Ματίας Αλμέιδα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου του τελικού ΑΕΚ - ΠΑΟΚ με μπλουζάκια για την κατάκτηση του νταμπλ και χαρούμενος για το γεγονός πως οι παίκτες του έγραψαν ιστορία.

Ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης στις δηλώσεις του υποστήριξε:

"Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις δύο τίτλους. Είμαι ευγνώμων στην οικογένεια της ΑΕΚ και πολύ περήφανος γι αυτό το

γκρουπ που προπόνησα. Σήμερα πραγματικά έδειξαν το πάθος, την αγάπη, την περηφάνια γι αυτό που κάνουμε. Η οικογένειά μου στην Αργεντινή το παρακολούθησε.

Ένας άνθρωπος που βρίσκεται εκεί ψηλά και συνεχώς το παρακολουθεί, το είδε κι απόψε. Ο πατέρας μου. Πραγματικά είμαι συγκινημένος και ευγνώμων σε αυτούς τους ανθρώπους, που μου έδωσαν αυτή τη χαρά.

Είμαι κουρασμένος τώρα. Όταν αποβλήθηκε ο Λάζαρος (Ρότα) σκέφτηκα πολύ. Μέσα μου θυμήθηκα πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι τα παιδιά στάθηκαν πολύ καλά στο γήπεδο. Ήταν αξιοθαύμαστο αυτό που έκαναν, έπαιξαν για τον συμπαίκτη τους. Στην πραγματικότητα έδειξαν ότι μπορούσαν και με δέκα παίκτες. Ήταν ένα από τους χειρότερους αντιπάλους για να μείνουμε με δέκα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει το καλύτερο παιχνίδι και το έκανε.

Εμείς κάναμε το παιχνίδι που απαιτούσε η στιγμή. Είμαι ευτυχισμένος και είναι από τις πιο ξεχωριστές στιγμές που έχω ζήσει. Για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί πίστευα ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στις δύο εγχώριες διοργανώσεις. Κάθε μέρα αυτό που κάνω είναι να προπονώ ένα γκρουπ παικτών, που ξέρω πόσα μπορούν να δώσουν. Γενικά είμαι ήρεμος. Ίσως θα μπορέσω τώρα να κοιμηθώ κάποιες νύχτες συνεχόμενα και ήσυχα.

Αυτό που είπα πριν από τη διεξαγωγή του τελικού, ισχύει. Οι τελικοί είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου. Θα ήταν πολύ όμορφο να παίξουμε με φιλάθλους κι από τις δύο ομάδες, αλλά είναι ένα θέμα που ξεπερνά τα όρια του προπονητή και των ποδοσφαιριστών. Ο κόσμος μάς στήριξε, όπου κι αν ήταν. Πριν από το παιχνίδι μίλησα στους παίκτες μου, γιατί όσοι ήμασταν ποδοσφαιριστές, είχαμε το ίδιο συναίσθημα. Τους είπα κάτι που λέω συνέχεια, να παίζουν με τη χαρά των ερασιτεχνών.

Όλοι αυτό που ονειρευόμαστε κάθε φορά είναι να ζήσουμε μια τέτοια στιγμή ως επαγγελματίες. Οπότε ο στόχος ήταν να νιώσουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στο γήπεδο και με αυτόν τον τρόπο να είναι συγκεντρωμένοι για να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Εγώ με το επιτελείο μου, κάναμε τον γύρο του θριάμβου, χωρίς κόσμο. Είναι το πιο όμορφο συναίσθημα.

Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις δύο τίτλους. Θέλει ηρεμία. Έπειτα, την κατάλληλη στιγμή θα συζητήσουμε γι αυτό που έρχεται. Όσον αφορά στο δικό μου κομμάτι, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή.

Το να κερδίζεις τίτλους είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να συμβεί. Η επόμενη χρονιά θα αρχίσει, όπως όλες. Με τη δυνατότητα να παίξουμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μόλις ξεκινήσουν όλα αυτά, αρχίζουν όλα από την αρχή. Σήμερα αξίζουμε να το απολαύσουμε.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου κάναμε κάποιες διορθώσεις. Είπα στου παίκτες μου ότι τους βλέπω καλά, αλλά πίσω από τα αμυντικά χαφ ο αντίπαλος έβρισκε παίκτη. Έπρεπε να μην δώσουμε χώρο στον ΠΑΟΚ. Τους είπα επίσης ότι ο ΠΑΟΚ θα φτάσει στην περιοχή μας, γιατί παίζει καλό ποδόσφαιρο. Γι αυτό είπα προηγουμένως ότι είναι η χειρότερη ομάδα για να την παίξουμε με παίκτη λιγότερο. Μέσω του στυλ και της φιλοσοφίας που έχει.

Οπότε κάναμε δύο κινήσεις για να μειώσουμε τον κίνδυνο από τον αντίπαλο. Οι πρωταγωνιστές ήταν οι ποδοσφαιριστές, που ό,τι τους ζήτησα, το έκαναν με μεγάλη προσπάθεια. Αυτό που τους είπα είναι ότι αισθάνομαι πολύ περήφανος. Δεν είναι κάθε μέρα και κάθε στιγμή όμορφη. Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι.

Δεν έχω δει ποτέ κάποιον μόνο του να κερδίζει έναν τίτλο. Όταν μια ομάδα δουλεύει πραγματικά σαν ομάδα, χωρίς να υπάρχει ζήλεια, μη υγιής ανταγωνισμός, χωρίς εγωισμό, τότε μπορεί να καταφέρει πράγματα σαν το σημερινό. Επίσης, ευχαρίστησα όχι μόνο κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, αλλά κάθε μέλος της ομάδας, που δεν φαίνεται.

Το σίγουρο είναι ότι θα κοιμηθώ ήσυχος απόψε. Άλλες φορές τα αποτελέσματα έρχονται νωρίτερα, άλλες αργότερα. Με τη δουλειά μπορείς να καταφέρεις πράγματα. Είμαι στην ομάδα που πρέπει, είμαι χαρούμενος εδώ, δεν δέχομαι άλλες προτάσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα