Αυτοκινητάκια από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα πλαστικά

14:50 4/6/2021 - Πηγή: Sport 24

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση, διαμορφώνει μια νέα κατάσταση προστασίας του περιβάλλοντος και δίνει τη δυνατότητα για προβληματισμό σε πολλούς.

Από την πλευρά της, Mattel, που κατασκευάζει τα αυτοκινητάκια της Matchbox, θέλοντας να περάσει το δικό της μήνυμα στα παιδιά, ξεκινά να χρησιμοποιεί στα αυτοκινητάκια, τα σετ παιχνιδιού και τις συσκευασίες, 100% ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικής προσέλευσης πλαστικό, με ορίζοντας

παραγωγής στο 100% έως το 2030.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, το πρώτο εγχείρημα είναι το Matchbox Tesla Roadster, το πρώτο αυτοκινητάκι κατασκευασμένο από 99% ανακυκλωμένα υλικά και πιστοποιημένο ως Carbon Neutral (ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα). Κατασκευασμένο από 62,1% ανακυκλωμένο ψευδάργυρο, 1% ανοξείδωτο χάλυβα και 36,9% ανακυκλωμένο πλαστικό, το Matchbox Tesla Roadster θα είναι διαθέσιμο από το 2022.

Η ανανεωμένη μάρκα Matchbox θα περιλαμβάνει μια ολιστικά φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση με θέμα το παιχνίδι, με περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα και φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στα σετ παιχνιδιού πρατήρια καυσίμων

Τα προϊόντα θα συνοδεύονται από συσκευασίες χωρίς πλαστικό, χρησιμοποιώντας πιστοποιημένο από το Forest Stewardship Council (FSC) χαρτί και υλικά από ξύλο, τα οποία. Το πρώτο όχημα που δεν θα πωλείται με πλαστική συσκευασία, θα είναι η σειρά Matchbox Power Grabs σε κλίμακα 1:64, ενώ διατίθεται και συσκευασία 5 ηλεκτρικών αυτοκινήτων με εσωτερικό μέρος από χαρτόνι.

Σχεδιασμένα για δυνατότητα ανακύκλωσης με ανακυκλώσιμα μέρη, τα ηλεκτρονικά μέρη στα σετ παιχνιδιών ενσωματώνονται σε μια ενιαία, εύκολα αφαιρούμενη μονάδα για να διευκολύνει την τοπική διαδικασία ανακύκλωσης ηλεκτρονικών αποβλήτων. Μάλιστα, η ειδική σήμανση «προς ανακύκλωση», καθοδηγεί τους καταναλωτές για τη σωστή απόρριψη υλικών συσκευασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα