Αυτή είναι η deadline του NBA για τα τελευταία κοψίματα πριν από τη regular season

Η έναρξη της κανονικής περιόδου πλησιάζει στο NBA και μαζί πλησιάζει και η διορία των 30 οργανισμών για να οριστικοποιήσουν τα ρόστερ τους. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να "κουβαλήσει" έως και 20 μπασκετμπολίστες στη διάρκεια της προετοιμασίας της (training camp και preseason), όμως αυτός ο αριθμός πρέπει να πέσει στον μαγικό αριθμό 17.

Οι ομάδες του NBA μπορούν να μπουν στο πρωτάθλημα έχοντας minimum 12 - maximum 15 regular συμβόλαια (μερικώς ή πλήρως εγγυημένα)

και μαζί δύο Two-Way Contracts.

Μπορούν, με απλά λόγια να ξεκινήσουν την κανονική περίοδο έχοντας έως και 17 μπασκετμπολίστες στο δυναμικό τους. Οι Ντάλας Μάβερικς, για παράδειγμα, έκλεισαν με τον Φακούντο Καμπάσο και τις 15 θέσεις των "κανονικών" συμβολαίων, με αποτέλεσμα να τους έχει μείνει μόνο ένα Two-Way Contract για να διαθέσουν, μιας και το πρώτο συμβόλαιο αυτού του τύπου το κρατάει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η διορία για τα τελευταία κοψίματα εκπνέει τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας της 17ης Οκτωβρίου (17:00 ώρα Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ την ερχόμενη Δευτέρα), καθώς η πρεμιέρα της σεζόν 2022/23 θα δοθεί το επόμενο βράδυ με τους αγώνες Μπόστον Σέλτικς - Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς - Λος Άντζελες Λέικερς. Αυτό σημαίνει ότι από τις 00:01 της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, η δεξαμενή των free agents θα έχει πολύ ταλέντο για να αντλήσουν οι ομάδες της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα