ΑΕΚ: Το προφίλ της Άντβερπ, αντιπάλου στα playoffs του Champions League

Η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία σπουδαία αντίπαλο για να μπει στους "χρυσοφόρους" ομίλους του Champions League, αφού η κληρωτίδα την έφερε αντιμέτωπη με την νταμπλούχο Βελγίου, Άντβερπ.

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες σε φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας, με την Ένωση να επικρατεί με 3-0.

Στις 23 Ιουλίου κατέκτησε το Belgische Supercup κόντρα στη Μέχελεν

στα πέναλτι, ενώ στο πρωτάθλημα σε τέσσερις αγωνιστικές μέχρι στιγμής έχει επτά βαθμούς (νίκη με τη Σερκλ Μπριζ και Κόρτραϊκ, ήττα από την Άντερλεχτ και ισοπαλία την Παρασκευή στην έδρα της Λεβέν).

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στο φινάλε, τερματίζοντας έναν βαθμό πάνω από την Γκενκ και την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Στην Ευρώπη έφτασε μέχρι τα playoffs του Conference League, όπου αποκλείστηκε από την Μπασακσεχίρ.

Ο Μαρκ φαν Μπόμελ είναι προπονητής της ομάδας από την περσινή σεζόν και παραμένει, μετά την κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων.

Στο ρόστερ ξεχωρίζουν ο Βίνσεντ Γιάνσεν, αλλά και ο 18χρονος αμυντικός μέσος Άρθουρ Βέρμερεν, με χρηματιστηριακή αξία 17.000.000 ευρώ στο Transfermarkt. Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής είναι ο αρχηγός της, Τόμπι Αλντερβάιρελντ, ο οποίος έχει φορέσει και τη φανέλα Άγιαξ και Τότεναμ.

Στις τάξεις της έχει και δύο πρώην "Έλληνες", τον Μπιόρν Ένγκελς που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και τον Νταβίνο Βέρχουλστ του Απόλλωνα Σμύρνης.

Στο μεταγραφικό παζάρι ξεχωρίζει η μεταγραφή του 16χρονου Τζορτζ Ιλενικένα από την Αμιάν για 6.000.000. Στο μεταγραφικό παζάρι ενισχύθηκε με νεαρούς ποδοσφαιριστές, με τον Τσιντέρα Ετζούκε (25 ετών) να είναι ο γηραιότερος.

Από την ομάδα αποχώρησαν ο 21χρονος στόπερ Γουίλιαμ Πάτσο για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για 9.000.000, ενώ παραχώρησε και τον Αλέξις ντε Σαρτ στη Μόλενμπεκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Άντβερπ, Champions League,aek, antverp, Champions League