ΑΕΚ: Τα στοιχεία που θέλει να δει ο Αλμέιδα από τους παίκτες του στην Τούμπα

Η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας και έχει να δώσει μεταξύ άλλων δύο ντέρμπι (με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) μέχρι και την έναρξη των playoffs της Stoiximan Super League.

Η πρώτη μονομαχία είναι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (19/02, 20:30, NOVA

Sports Prime και Live SPORT24) ίσως το πιο δύσκολο εμπόδιο για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα για τις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν (ενώ εκκρεμεί και η εκδίκαση της έφεσης της ΑΕΚ στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για το ματς με τον Ατρόμητο).

Οι κιτρινόμαυροι θα πάνε στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη νίκη για να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα και να παραμείνουν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ την ίδια στιγμή θα κρατήσει ακόμα πιο χαμηλά έναν διεκδικητή του τίτλου. Η αποστολή της βέβαια μόνο εύκολη δεν είναι.

Τα στοιχεία που θέλει να δει ο Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει φιλτράρει καλά τον ΠΑΟΚ και φαίνεται υποψιασμένος για όσα θα συναντήσει η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Τούμπας, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, μιας και δεν στάθηκε μόνο στον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του, αλλά στην ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η Ένωση.

Οι Θεσσαλονικείς είναι μια ομάδα που επιχειρεί να επιτίθεται με build-up από χαμηλά σε μεγαλύτερο βαθμό από την ΑΕΚ, που στοχεύει στην ασφυχτική πίεση ψηλά στο γήπεδο. Στο πρώτο ντέρμπι οι δύο ομάδες κατέβηκαν με τις ίδιες ιδέες και η Ένωση θριάμβευσε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από τότε όμως ο ΠΑΟΚ τρέχει ένα αήττητο σερί και είναι πιο ομοιογενής και πιο βελτιωμένος σε σχέση με την ομάδα που εμφανίστηκε στην OPAP Arena, ενώ αυτή τη φορά θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του.

Η ΑΕΚ θα πάει και σε αυτό το παιχνίδι με την ίδια συνταγή. Ο Αλμέιδα θέλει από τους παίκτες του να βγάλουν όσα δουλεύουν στα Σπάτα. Την πίεση ψηλά στο γήπεδο και σε υψηλή ένταση, προκειμένου να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και να κόψουν αυτό του ΠΑΟΚ, που επιχειρεί να παίζει από χαμηλά. Ιδανικά θα ήθελε να δει αντίστοιχη εικόνα με αυτή με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, στο οποίο η Ένωση κυριάρχησε ειδικά στο πρώτο μέρος.

Στα ντέρμπι βέβαια πλην της αγωνιστικής προετοιμασίας, υπάρχει και η προετοιμασία σε πνευματικό επίπεδο. Οι παίκτες της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν δεν έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι (σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια) και καλούνται να παρουσιαστούν το ίδιο ψύχραιμοι και σοβαροί και στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αραούχο και οι σκέψεις για την ενδεκάδα

Ο Αραούχο δέχθηκε χτύπημα από τον Βίντα στην προπόνηση της Τετάρτης και ακολούθησε μεγάλο μέρος της προπόνησης της Παρασκευής (17/02), ενώ το Σάββατο προπονήθηκε κανονικά και μπήκε στην αποστολή.

Το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθεί κανονικά στο βασικό σχήμα, ακόμα και με μια προπόνηση στα πόδια του καθώς δεν θέλει να χάνει με τίποτα αυτά τα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε στην Τούμπα την "ενδεκάδα πρωταθλήματος". Οι μόνες αλλαγές που είναι πιθανές είναι αυτές των Γκατσίνοβιτς και Ελίασον στα άκρα, ώστε να θυμίζει η ΑΕΚ σε μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα που είχε προ - Μουντιάλ.

Ο "Πελάδο" έχει στο μπλοκάκι του την επιστροφή των δύο βασικών ακραίων μεσοεπιθετικών στην ενδεκάδα, ωστόσο έχει δύο λόγους για να τους κρατήσει στον πάγκο και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αφενός γιατί με τη "νέα ενδεκάδα" με τους Πινέδα και Άμραμπατ στα άκρα έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια του δεύτερου γύρου πλην αυτού με τον ΠΑΣ (στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet χρησιμοποίησε άλλους παίκτες σε αυτές τις θέσεις). Αφετέρου γιατί η παρουσία των Σιμάνσκι - Γιόνσον στον άξονα σε αυτό το παιχνίδι της προσφέρει πνευμόνια με αρκετά τρεξίματα που μπορούν να προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια στα μετόπισθεν, ένα σημαντικό στοιχείο για ένα εκτός έδρας ντέρμπι για την Ένωση.

Άλλωστε στο επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα στην OPAP Arena θα υπάρξουν "αναγκαστικές" ανακατατάξεις στην ενδεκάδα, καθώς οι Σιμάνσκι και Μουκουντί έχουν δηλωθεί να εκτίσουν την ποινή τους σε αυτό το ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα