ΑΕΚ: Στην Τούμπα για να συνεχίσει το σερί και να στείλει "μηνύματα"

Η ΑΕΚ έχει χτίσει ένα πολύ καλό σερί νικών στη Stoiximan Super League και θέλει να το πετύχει και στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ (19/02, 20:30, Novasports Prime, LIVE από το SPORT24) για την 23η αγωνιστική. Ένα διπλό που σε περίπτωση που έρθει θα δώσει

φτερά στα πόδια των παικτών του Ματίας Αλμέιδα για να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική διάρκεια στο πρωτάθλημα και φυσικά να εξασφαλίσει και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Η νίκη φυσικά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα έχει και άλλα "μηνύματα", καθώς σε περίπτωση που θριαμβεύσει απόψε το βράδυ στην Τούμπα θα δείξει σε όλους ότι είναι για τα καλά στο κόλπο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ίδια στιγμή θα κρατήσει ακόμα πιο χαμηλά τους Θεσσαλονικείς που επίσης διεκδικούν τον τίτλο και είναι αήττητοι από την ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ματίας Αλμέιδα προετοίμασε κατάλληλα τους παίκτες γι' αυτό το παιχνίδι και ξέρει τι πρόκειται να συναντήσει, τόσο από τον ΠΑΟΚ αλλά και την ατμόσφαιρα της Τούμπας, όπως δήλωσε στη NOVA. Η Ένωση θα πάει σε αυτό το παιχνίδι με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Θα επιδιώξει να πιέσει τον αντίπαλο ψηλά, να μην του επιτρέψει να επιτίθεται με σετ επιθέσεις από χαμηλά και να επιβάλει έτσι τον ρυθμό της στο παιχνίδι.

Στα αγωνιστικά, ο Σέρχιο Αραούχο ξεπέρασε τις ενοχλήσεις από το χτύπημα που δέχθηκε από τον Ντομαγκόι Βίντα στην προπόνηση και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί και βασικός. Αντίθετα ο Κώστας Γαλανόπουλος αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και έμεινε εκτός αποστολής, όπως και οι τραυματίες Φερνάντες και Μοχαμάντι.

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την ενδεκάδα

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο Ματίας Αλμέιδα προσανατολίζεται να παρατάξει την ενδεκάδα ως εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιώργος Αθανασιάδης. Η τετράδα της άμυνας θα παραμείνει η ίδια με τον Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χατσιζαφί στα αριστερά και τους Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας.

Στον άξονα θα αγωνιστούν ο Νταμιάν Σιμάνσκι με τον Γενς Γιόνσον, με τον Δανό λίγο πιο μπροστά. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Άμραμπατ και στα αριστερά ο Πινέδα. Ο Μεξικανός μέσος είναι ανοικτό να αγωνιστεί στον άξονα (με έναν εκ των Γιόνσον - Σιμάνσκι να μένει εκτός) και τη θέση του στα δεξιά να παίρνει ο Γκατσίνοβιτς, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Ελίασον.

Το δίδυμο της επίθεσης στους καθιερωμένους ρόλους του θα συντελέσουν ο Σέρχιο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

Keywords
Τυχαία Θέματα