ΑΕΚ: Στη Λεωφόρο για το διπλό και το καθοριστικό βήμα για τον τίτλο

Το ματς της χρονιάς έφτασε. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (30/04, 20:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) με τον οποίο συγκατοικεί στην κορυφή με 75 βαθμούς και ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Θα πάει σε ένα ακόμα ματς για να κερδίσει και να πάρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου.

Η αποστολή της δεν

θα είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να κερδίσει έναν πολύ σπουδαίο αντίπαλο μπροστά στον κόσμο του. Ωστόσο αυτό το παιχνίδι ήρθε σε ένα καλό timing για την Ένωση, καθώς προέρχεται με δύο μεγάλες (σε σκορ και εμφάνιση) νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο και τον ΠΑΟΚ τη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό το μομέντουμ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί απόψε το βράδυ στο Απόστολος Νικολαΐδης.

Η ΑΕΚ θα πάει στη Λεωφόρο για να κάνει το δικό της παιχνίδι, όπως τόνισε ο Ματίας Αλμέιδα στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV. Η Ένωση θα... ζήσει ή θα πεθάνει με το ίδιο στυλ παιχνιδιού που έφτασε μέχρι εδώ. Αρκεί φυσικά να έχει διαβάσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού για να μπορέσει να τον χτυπήσει στα τρωτά του σημεία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ πήρε μαζί του όλους τους ετοιμοπόλεμους παίκτες του. Μέσα σε αυτούς και ο Μίλαντ Μοχαμάντι που προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς από την Παρασκευή και θα είναι μια λύση στον πάγκο. Μέσα είναι και ο Ραντόνια, αντίθετα εκτός σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΟΚ έμεινε ο Κοσίδης.

Έκτος έμεινε ο Σιντιμπέ που είναι στα πιτς με βαριά θλάση και ο Αραούχο που είναι σε φάση αποκατάστασης. Ως προς την ενδεκάδα οι περισσότερες θέσεις είναι κλειδωμένες ωστόσο υπάρχουν δύο - τρεις "ανοικτές" θέσεις.

Το πλάνο για την ενδεκάδα

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα της ΑΕΚ αναμένεται να είναι η εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιώργος Αθανασιάδης. Την τετράδα της άμυνας θα συντελέσουν οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί, μιας και οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Από εκεί και πέρα οι θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής εξαρτώνται από το που θα αγωνιστεί ο Πινέδα. Αν ο Μεξικανός παίξει στον άξονα, θα έχει από πίσω του έναν εκ των Σιμάνσκι / Γιόνσον (ο Πολωνός έχει ένα προβάδισμα ως πιο "φρέσκος"). Αν επιλέξει να αγωνιστεί με δύο αμυντικούς μέσους, δηλαδή τον Σιμάνσκι και τον Γιόνσον στον άξονα, ο Πινέδα θα μετακινηθεί στα αριστερά αντί του Γκατσίνοβιτς.

Στα δεξιά οι Άμραμπατ και Ελίασον μονομαχούν για μια θέση (ο Μαροκινός έχει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί βασικός). Στην κορυφή θα αγωνιστούν οι Τσούμπερ και Γκαρσία, χωρίς να αποκλειστεί το σενάριο να παίξει ο Πινέδα ακόμα και στη θέση του Τσούμπερ.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Ελίασον, Φερνάντες, Ζίνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα