ΑΕΚ: Ψάχνει παίκτες σαν κι εκείνους που της άλλαξαν τη ζωή τον Γενάρη μήνα

Ψαχουλεύοντας στο πρόσφατο παρελθόν, κατά τη διάρκεια χειμερινών μεταγραφικών περιόδων, βρίσκουμε τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο για την ΑΕΚ σε στιγμές δικής τους επαγγελματικής αβεβαιότητας.

Η μεγαλύτερη επιτυχία όλων, κατεγράφη τον Ιανουάριο του 2017, με το διπλό χτύπημα που έφερε στην Ελλάδα τους Όγκνιεν Βράνιες και Σέρχιο Αραούχο. Ο πρώτος, είχε χάσει εντελώς τον προσανατολισμό του.

Σε μια τριετία,

είχε περιπλανηθεί σε Τουρκία (Γκαζιάντεσπορ, Ελάζιγκσπορ), Ισπανία (Σπόρτιγκ Χιχόν) και Ρωσία (Τομ Τοσκ), δίχως να στεριώσει. Ξεκινούσε την κάθε πορεία του ως βασικός, σύντομα όμως γινόταν ανεπιθύμητος λόγω του εκκεντρικού χαρακτήρα του.

Δεν ήταν λίγα τα προβλήματα που δημιούργησε και στην ΑΕΚ. Είχε φτάσει στο σημείο να πιαστεί στα χέρια με τον Μανόλο Χιμένεθ, κατά τη διάρκεια ενός φιλικού με τη σερβική Τσουκαρίτσκι, στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.

Όμως για ενάμιση έτος, ήταν καταλύτης για την αμυντική γραμμή της Ένωσης, τη βοήθησε πάρα πολύ να στεφθεί πρωταθλήτρια το 2018 και το καλοκαίρι εκείνο, «ξεγέλασε» την Άντερλεχτ η οποία δαπάνησε 3,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και στη συνέχεια, να τον στέλνει κάθε τρεις και λίγο πίσω στην ΑΕΚ.

Ο Αραούχο ήρθε επίσης εν μέσω ξεκάθαρου εξωγηπεδικού αποπροσανατολισμού. Τον Γενάρη του 2017, η Λας Πάλμας τον έστειλε στην Αθήνα καθώς είχε ήδη δύο φορές πιαστεί να οδηγεί με περισσότερο αλκοόλ στο αίμα από το επιτρεπόμενο, οπότε δεν είχε πλέον δικαίωμα οδήγησης για 8 μήνες. Ο ισπανικός σύλλογος ήθελε να απομακρύνει τον ντόρο γύρω από το όνομά του, να ξεχαστεί το θέμα του.

Ο "Τσίνο" ήρθε στην ΑΕΚ και αμέσως έκανε διαφορά. Δεν γνωρίζουμε τι έκανε έξω από τα γήπεδα, όμως μέσα σε αυτά, μεγαλουργούσε. Κι έτσι, για ενάμιση έτος, ήταν το σημείο αναφοράς της ομάδας, σκόρερ σε μεγάλα ντέρμπι και καθοριστικός για την κατάκτηση του τίτλου, μετά από 24 χρόνια για την Ένωση. Σήμερα, είναι το ξεκάθαρο σημείο αναφοράς στο αγωνιστικό σχέδιο του Ματίας Αλμέιδα.

Γενάρη απέκτησε η ΑΕΚ και τον Νταμιάν Σιμάνσκι, ως δανεικό επίσης από την Αχμάτ Γκρόζνι, όπου δεν τα πήγαινε καλά με τον τότε προπονητή.

Το καλοκαίρι του 2020, η Ένωση ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Πολωνού μέσου από το ρωσικό σύλλογο κι έκτοτε εκείνος προσπαθούσε να βρει το ρόλο του στην ομάδα, έχοντας καλές και κακές στιγμές. Οι τελευταίες, περισσότερο επειδή η ίδια η ομάδα δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει μαζί του. Μέχρι που βρήκε τον κατάλληλο προπονητή.

Υπό την καθοδήγηση του Αλμέιδα, ο Σιμάνσκι βρήκε τον προσανατολισμό του και το ρόλο του στην ΑΕΚ. Εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικό αμυντικό χαφ, με διπλό ρόλο αναχαίτισης και δημιουργίας από την πρώτη γραμμή. Έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις και έφτασε στο σημείο να παίξει στο Μουντιάλ του Κατάρ με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Λαβράκια υπάρχουν λοιπόν και το Γενάρη, μια ομολογουμένως δύσκολη μεταγραφική περίοδο καθώς δεν είναι απλό να πείσεις άλλες ομάδες να παραχωρήσουν σημαντικούς ποδοσφαιριστές τους. Εκτός εάν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, δε βρίσκουν την εμπιστοσύνη που θα τους βοηθήσουν σ' αυτές. Υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις...

Keywords
Τυχαία Θέματα