ΑΕΚ: Ο τρίτος Αραούχο των +5 εκατ. ευρώ που κάνει κλικ στον Αλμέιδα και οι άλλες προτεραιότητες

Ένας τρίτος Αραούχο στην ΑΕΚ; Δεν ακούγεται καθόλου κακό αν αναλογιστούμε πόσο επιτυχημένος ήταν (και παραμένει) ο δεύτερος, ο Σέρχιο, δις πρωταθλητής με την Ένωση (2018 και 2023).

Για όσους δεν θυμούνται υπήρχε κι ένας πρώτος, ο Κάρλος Λουτσιάνος Αραούχο, ένας Αργεντινός δεξιός μπακ ο οποίος αγωνίστηκε στην Ένωση σε δύσκολες περιόδους για εκείνη, από το 2009 έως το 2010.

Ας επιστρέψουμε όμως στο σήμερα. Ο Νέστορ Αραούχο, ποδοσφαιριστής που γνωρίζει καλά ο Ματίας Αλμέιδα

για το κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας.

Είναι ένας στόπερ που έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, προκειμένου να δώσει επιπλέον πράγματα από αυτά που η ομάδα πήρε από τους δύο βασικούς πέρυσι.

Είναι εξαιρετικός με την μπάλα, δουλεύει εξίσου καλά το αριστερό πόδι του -γι' αυτό και χρησιμοποιείται κυρίως ως αριστερός στόπερ- κι έχει πολύ υψηλές παραστάσεις από τα πρωταθλήματα στα οποία έχει αγωνιστεί αλλά και τις διοργανώσεις που έχει παίξει με την εθνική του Μεξικού.

Είναι γενικά ένας κεντρικός αμυντικός ο οποίος μπορεί να ταιριάξει με όλους τους στόπερ που η ΑΕΚ διαθέτει αυτή τη στιγμή, γεγονός το οποίο έχει χαρακτηριστεί κι ως το πλέον απαραίτητο από τον προπονητή.

Όσον αφορά στο πόσο δύσκολη μπορεί να είναι αυτή η υπόθεση, φαίνεται ότι με τα κατάλληλα χρήματα μπορεί να γίνει εφικτή.

Αν ο παίκτης το θέλει, όλα θα κριθούν στο οικονομικό. Αν κι από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι υπάρχουν κι άλλοι στόπερ που ενδιαφέρουν, ίσως περισσότερο κι από εκείνον.

Η επιστροφή στο Μεξικό κι η νέα επιστροφή στην Ευρώπη

Η Αμέρικα, η οποία αναγνωρίζεται ως η πιο πλούσια ομάδα στη χώρα, τον αγόρασε αντί 2,7 εκατ. ευρώ πέρυσι το καλοκαίρι και σίγουρα δεν θα τον παραχωρήσει για πολλά λιγότερα από αυτά, παρά το γεγονός ότι φαίνεται ότι στον αγωνιστικό σχεδιασμό της θα περάσει σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να προωθηθεί ο 23χρονος Μεξικανός στόπερ, Ισραέλ Ρέγιες, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Γενάρη.

Ο Αραούχο είχε επιστρέψει στο Μεξικό επειδή είχε κουραστεί από την ευρωπαϊκή περιπέτεια. Ήθελε τον επαναπατρισμό του, τον επιδίωξε και τον πέτυχε.

Ωστόσο σε αυτή τη φάση που βρίσκεται, θέλει να είναι βασικός, προκειμένου να διατηρηθεί στις κλήσεις της εθνικής ομάδας, εξασφαλίζοντας προφανώς και τις υψηλές αποδοχές που έχει στην Αμέρικα: 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δίχως να συνυπολογίζονται σε αυτά τα πολύ υψηλά μπόνους που είναι μία πολύ συνήθης συνοδευτική υπόθεση στα συμβόλαια των καλών ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος.

Κοινώς, για να φέρει η ΑΕΚ τον Νέστορ Αραούχο στην Ελλάδα θα πρέπει να του εξασφαλίσει τουλάχιστον διετές συμβόλαιο με τις ίδιες ή και μεγαλύτερες αποδοχές και παράλληλα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ομάδας στην οποία ανήκει.

Με μία πρόχειρη σούμα μπορεί κάποιος να πει ότι μία τέτοια κίνηση προϋποθέτει δαπάνη περισσότερων από 5 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα διετίας, με όλα μέσα: αποδοχές ποδοσφαιριστή, ικανοποίηση μεσαζόντων και πληρωμή της ομάδας στην οποία ανήκει.

Keywords
Τυχαία Θέματα