ΑΕΚ: Η φαρέτρα που γεμίζει και τα ζόρια που αρχίζουν νωρίς το νέο έτος

Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν επιστρέψει στα Σπάτα μετά την άδεια που έλαβαν λόγω Χριστουγέννων και έχουν ξεκινήσει ήδη τη δουλειά για το νέο έτος με πρώτη αγωνιστική "υποχρέωση" το παιχνίδι με τον Βόλο στην OPAP Arena στις 3 Ιανουαρίου.

Ήδη η φαρέτρα του Ματίας Αλμέιδα άρχισε να γεμίζει, καθώς στην πρώτη προπόνηση μετά τα Χριστούγεννα

συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα ο Νορντίν Άμραμπατ, μια μέρα μετά "μπήκε" και ο Πινέδα, ενώ μέχρι και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεις τουλάχιστον τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Προφανώς πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη. Η ΑΕΚ έκλεισε άσχημα το 2023 (με έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό και δύο γκέλες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα), όμως ο Αργεντινός κόουτς της ΑΕΚ έφτασε να μην έχει στη διάθεσή του μέχρι και οκτώ ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό (Στάνκοβιτς, Κάλενς, Σιντιμπέ, Πινέδα, Πισάρο, Άμραμπατ, Πόνσε, Αραούχο).

Μπορεί παρά τον μεγάλο αριθμό απουσιών να μπορούσε να παρατάξει μια πολύ καλή ενδεκάδα που να μπορούσε να υπηρετήσει το σχέδιό του, δεν είχε όμως τη δυνατότητα να διαχειριστεί το παιχνίδι όπως θα ήθελε από τον πάγκο.

Μέσα σε αυτούς υπάρχει και ο Πάολο Φερνάντες που υπέστη ρήξη αχιλλείου τον περασμένο Ιούνιο και η επιστροφή του στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα δεν θα αργήσει να έρθει. Για να μπει όμως σε αγωνιστική εξίσωση θα χρειαστεί υπομονή.

Φυσικά υπάρχει πάντα και το κομμάτι "ενίσχυση". Η ΑΕΚ έχει τις κεραίες της ανοικτές και είναι πιο θερμή σε αυτό τον Ιανουάριο σε σχέση με πέρυσι. Οι κιτρινόμαυροι ψάχνονται για ενίσχυση και αναβάθμιση στα άκρα της άμυνας, αλλά και τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Δεδομένα στο ξεκίνημα του 2024 η μοίρα της Ένωσης θα είναι καλύτερη (και ευχή όλων να είναι μέχρι και το τέλος της χρονιάς) κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Παρότι στην ατζέντα της δεν θα υπάρχει η Ευρώπη, θα μπει όμως στην καθημερινότητά της το Κύπελλο και πολλά και απαιτητικά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο βαρύς Ιανουάριος της ΑΕΚ

Τα ζόρια για τους κιτρινόμαυρους στο νέο έτος ξεκινούν από πολύ νωρίς. Μετά το παιχνίδι με τον Βόλο ακολουθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Τρεις μέρες μετά φιλοξενεί τον Άρη στην OPAP Arena για την πρώτη τους μάχη για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Στις 14 Ιανουαρίου φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και στις 17 παίζει στο Βικελίδης τη ρεβάνς με τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson. Δηλαδή μέσα σε διάστημα δέκα ημερών θα δώσει δύο κρίσιμα ντέρμπι για το πρωτάθλημα, αλλά και δύο δύσκολα παιχνίδια για το Κύπελλο απέναντι σε μια ομάδα που θέλει διακαώς να το κατακτήσει.

Ο Ιανουάριος θα κλείσει (λογικά μιας και δεν έχει βγει το αναλυτικό πρόγραμμα) με τα παιχνίδια κόντρα στον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ για να μπει σταδιακά σε ένα λιγότερο απαιτητικό πρόγραμμα τον Φεβρουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ,aek