ΑΕΚ: Η απόλυτη σιγουριά του Βίντα για τον Ολυμπιακό και η τελευταία γεύση από Τζαβέλλα - Μήτογλου

Ο Ντομαγκόι Βίντα είναι στα 'πιτς' λόγω προβλήματος στον προσαγωγό και ο Αρόλντ Μουκουντί ήταν κλινήρης τις προηγούμενες τρεις ημέρες και η περίπτωσή του επαναξιολογείται καθημερινά. Ακόμα και αν ο Καμερουνέζος καταφέρει να προπονηθεί σήμερα, ακόμα κι αν συμπεριληφθεί στην αποστολή της ΑΕΚ, με τόσες χαμένες προπονήσεις δεν θα είναι εύκολο να παίξει την Κυριακή στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

Η λογική πρεσβεύει ότι ο Ματίας Αλμέιδα θα εμπιστευτεί στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Γιώργου Τζαβέλλα

- Σίμου Μήτογλου, το οποίο άλλωστε μετρά κάμποσα αγωνιστικά λεπτά μέσα στα γήπεδα από την περυσινή περίοδο. Η τελευταία κοινή παρουσία τους, ωστόσο, δημιουργεί άσχημες θύμισες όχι μόνο για τη δική τους απόδοση, αλλά συνολικά για την ομάδα.

Κατεγράφη στις 14/5/2022, την ημέρα δηλαδή που σφραγίστηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο η πλήρως αποτυχημένη σεζόν για την ομάδα, στο παιχνίδι του Κλ. Βικελίδης κόντρα στον Άρη για τα playoffs (πριν ξαναβρεθούν στο εφετινό ματς κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα). Η ΑΕΚ με νίκη θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της τρέχουσας σεζόν (θα είχε ελπίδες επίσης με την ισοπαλία) και μέχρι το 78' ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρις σε δύο τέρματα του Λιβάι Γκαρσία.

Στο σημείο εκείνο, ξεκίνησε η κατάρρευση. Με γκολ των Πάλμα, Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών, ο Άρης έφερε τούμπα την αναμέτρηση, επικράτησε με 3-2 και άφησε την ΑΕΚ εκτός Ευρώπης. Το χειρότερο δυνατό φινάλε σε μια από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία της ομάδας.

Ο Βίντα θα είναι έτοιμος για το Γεώργιος Καραϊσκάκης

Στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνέντευξης του Ντομαγκόι Βίντα στο SPORT24, την οποία θα διαβάσετε σε κάποια τις προσεχείς ημέρες, ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός απάντησε στο ερώτημα αν θα είναι έτοιμος για το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό (Κυριακή, στην έδρα των 'ερυθρόλευκων'). Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική:

''Δεν ξέρω για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΟΦΗ, ίσως προλάβω και αυτό. Αλλά με τον Ολυμπιακό θα είμαι μέσα 100%'' είπε ο Κροάτης στο SPORT24 με έντονη την επιθυμία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του για να ζήσει και το τρίτο μεγάλο παιχνίδι που θα δώσει η ΑΕΚ στις ημέρες που ο ίδιος ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της, μετά το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟ και την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, μεταβαίνει αύριο στην Τρίπολη με καινούργια άμυνα -όμως όχι και πειραματική- για τα φετινά δεδομένα της, αλλά με πιο γεμάτο πάγκο καθώς θα βρίσκεται σε αυτόν και ο Στίβεν Τσούμπερ, μαζί με τους Γιόνσον, Μάνταλο, Άμραμπατ που συνήθως αποτελούν τις συνήθεις αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα