ΑΕΚ: Για το διπλό τίτλου στο Βικελίδης η Ένωση με το βλέμμα στο ντέρμπι αιωνίων, το πλάνο ενδεκάδας του Αλμέιδα

16:56 8/5/2023 - Πηγή: Sport 24

Ένα χρόνο μετά η ΑΕΚ επιστρέφει στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Άρη (08/05, 21:00, NOVA Sports Prime και Live SPORT24) για να δώσει έναν πολύ σημαντικό αγώνα στην ένατη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Τότε έπαιζε έναν τελικό Ευρώπης, τον

οποίο έχασε με μια δραματική εξέλιξη. Αυτή τη φορά δίνει έναν τελικό για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας το βλέμμα της στο ντέρμπι του Φαλήρου.

Η Ένωση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της περσινής σεζόν και πηγαίνει με άλλον αέρα στη Θεσσαλονίκη και έχοντας ως στόχο το διπλό, κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, παρά μόνο το γόητρό του και να πάρει τη νίκη στο τελευταίο εντός έδρας ματς για τη χρονιά.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τις προηγούμενες ημέρες λόγω του φορτωμένου προγράμματος, αλλά και την ίωση που "λαβώθηκαν" κάποιοι ποδοσφαιριστές. Ο Αργεντινός τεχνικός προετοίμασε τους παίκτες του για έναν ακόμα "τελικό", καθώς υπολογίζει αρκετά τον Άρη, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του στη NOVA.

Οι κιτρινόμαυροι θα κατεβούν με την ίδια συνταγή, όπως σε κάθε παιχνίδι με στόχο να εκμεταλλευτούν τις φάσεις που θα έχουν για να πετύχουν τα γκολ που δεν βρήκαν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και να μείνουν τουλάχιστον ζωντανοί στη μάχη του τίτλου.

Από εκεί και πέρα ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης πήρε μαζί του 22 ποδοσφαιριστές. Ο Λάζαρος Ρότα μπήκε κανονικά στην αποστολή και αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού. Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έμεινε εκτός αποστολής, παρότι προπονήθηκε μέσα στην εβδομάδα, γιατί κρίθηκε ανέτοιμος.

Το πλάνο για την ενδεκάδα κόντρα στον Άρη

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ένας πιθανός σχηματισμός της Ένωσης αναμένεται να είναι ο εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιώργος Αθανασιάδης. Την τετράδα της άμυνας θα συνθέσουν οι Ρότα δεξιά, Χατζισαφί αριστερά και οι Βίντα - Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας.

Από εκεί και πέρα, ο Πινέδα αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα και η θέση του θα καθορίσει την ενδεκάδα. Αν αγωνιστεί στον άξονα πίσω του θα έχει έναν εκ των Σιμάνσκι ή Γιόνσον. Αν οι δύο τελευταίοι παίξουν μαζί στον άξονα, ο Μεξικανός θα μετακινηθεί αριστερά και θα μείνει εκτός ο Γκατσίνοβιτς.

Ο Άμραμπατ θα παίξει στα δεξιά της επίθεσης, με τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία να παίζουν δίδυμο στην κορυφή.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Άρη: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Ελίασον, Φερνάντες, Ζίνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα