Super League: Η κούρσα των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος φουντώνει

Έπειτα από ένα μήνα διακοπής στις υποχρεώσεις εξαιτίας του Μουντιάλ στο Κατάρ, ο δεύτερος γύρος της Super League έχει ήδη ξεκινήσει με τη διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής.

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς απομένουν 12 αγωνιστικές πριν από την έναρξη των playoffs και των playouts. Παράλληλα, φουντώνει και η "κούρσα" για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους δέκα πρώτους σκόρερ της Super League

και τον χάρτη των τελικών και τα xGoals τους με τη βοήθεια της Opta/Stats Perform.

Νίκος Καρέλης: 9 γκολ

Στην κορυφή της λίστας των πρώτων σκόρερ της Super League είναι ο Νίκος Καρέλης. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού έχει πετύχει εννέα γκολ στα 12 παιχνίδια, στα οποία έχει αγωνιστεί. Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες του τις τελικές και τα xGoals.

Ο Κρητικός φορ έχει σκοράρει δύο φορές από την άσπρη βούλα, ενώ συνολικά έχει 20 τελικές με αξία 5.01xG. Χωρίς τα πέναλτι τα expected goals του κατεβαίνουν στα 3.43. Με λίγα λόγια ο Καρέλης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, καθώς έχει πετύχει περισσότερα γκολ του "αναμενόμενου" βάσει της ποιότητας των τελικών.

Όλα τα τέρματα του Καρέλη είναι μέσα από την περιοχή, ενώ έχει δοκιμάσει το πόδι του εκτός "κουτιού" μόλις μία φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Λιβάι Γκαρσία: 8 γκολ

Ένας από τους πιο "καυτούς" παίκτες της Super League είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έχει βολευτεί στη θέση του φορ που τον τοποθετεί ο Ματίας Αλμέιδα και έχει πετύχει οκτώ γκολ.

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει 52 τελικές, τις περισσότερες από τον καθένα στο πρωτάθλημα, οι οποίες έχουν συνολική αξία 6.74xG. Ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο έχει έξι γκολ, χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι με 5.17xG.

Ο Γκαρσία είναι από τα πιο σημαντικά "γρανάζια" της φετινής ΑΕΚ, είναι αποτελεσματικός και αναμένεται να παλέψει για την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος.

Αϊτόρ: 8 γκολ

Τα ίδια γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία έχει πετύχει ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έχει σκοράρει οκτώ φορές στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο Αϊτόρ έχει σταθεί εξαιρετικά άτυχος. Ο 26χρονος Ισπανός υπέστη ρήξη χιαστού τέλη Οκτωβρίου και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Είχε συνολικά 23 τελικές με αξία 5.02xG. Σούταρε αρκετά εκτός περιοχής, απ' όπου είχε πετύχει δύο πανέμορφα γκολ, ενώ τα τέσσερά του ήταν από την άσπρη βούλα. Χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι τα xGoals του έπεφταν στο 1.87.

Λουίς Πάλμα: 7 γκολ

Ένα από τα μεγαλύτερα projects του Άρη είναι ο Λουίς Πάλμα. Ο 22χρονος παίκτης από την Ονδούρα είναι ο πρώτος σκόρερ των κιτρίνων και από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος με επτά γκολ.

Ο Πάλμα είναι από τους ποδοσφαιριστές που δοκιμάζουν το πόδι τους εκτός περιοχής και έχει πετύχει δύο τέρματα εκτός "κουτιού". Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει 22 τελικές με "αξία" 2.22xG.

Ο Αργεντινός είναι από τους πιο αποτελεσματικούς, με τον αριθμό των γκολ του να παρουσιάζει διαφορά σε σχέση με τα xG του.

Άντρε Γκρέι: 5 γκολ

Πίσω από τον Λουίς Πάλμα βρίσκεται ο Άντρε Γκρέι. Ο 31χρονος Τζαμαϊκανός αποκτήθηκε από τους κιτρίνους του πρωταθλήματος, ώστε να λυθεί το πρόβλημα του καθαρόαιμου 9αριού, που έλειπε από την ομάδα. Έως τώρα έχει πετύχει πέντε γκολ.

Ο Γκρέι είναι ένας παίκτης που δραστηριοποιείται μέσα στην αντίπαλη περιοχή και γι' αυτό τον λόγο οι 24 από τις 26 τελικές του είναι μέσα σ' αυτήν. Όπως και όλα τα του γκολ.

Ο Τζαμαϊκανός επιθετικός έχει 4.88xG με λίγα λόγια έχει πάρει ό,τι "αξίζει" από την άποψη του σκοραρίσματος.

Βασίλης Μάντζης: 5 γκολ

Ο Ιωνικός δίνει μάχη για τη σωτηρία του, με τον Βασίλη Μάντζη να κρατάει την... σημαία. Ο 30χρονος επιβεβαιώνει γι' ακόμη μια φορά πως είναι από τους καλύτερους επιθετικούς της Super League έχοντας σκοράρει πέντε φορές.

Ο Μάντζης σουτάρει κυρίως μέσα από την περιοχή και συνολικά έχει 37 τελικές με "αξία" 3.62 xGoals. Ο Δημήτρης Σπανός υπολογίζει πολλά πάνω τους, ώστε η ομάδα της Νίκαιας να καταφέρει να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Άντραζ Σπόραρ: 5 γκολ

Ένα από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της φετινής πολύ καλής πορείας του Παναθηναϊκού είναι ο Άντραζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός έχει πετύχει πέντε γκολ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και είναι ο δεύτερος σκόρερ των πρασίνων.

Ο Σπόραρ αρέσκεται στο να τελειώνει τις φάσεις μέσα από την περιοχή, απ' όπου έχει πετύχει όλα τα του γκολ. Ο Σλοβένος έχει 37 τελικές και 4.87xG, ενώ έχει σκοράρει δύο φορές από την άσπρη βούλα.

Εάν δεν υπολογίσουμε τα πέναλτι ο Σπόραρ έχει 3.3xG, πράγμα που δείχνει πως υπάρχει ισορροπία στο σκοράρισμα σε συνάρτηση με την ποιότητα των τελικών του.

Νέλσον Ολιβέιρα: 5 γκολ

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ και από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος είναι ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει πετύχει έως τώρα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, το ένα από την άσπρη βούλα.

Ο Ολιβέιρα έχει 24 τελικές τις περισσότερες εξ αυτών μέσα από την περιοχή, ενώ έχει σκοράρει μία φορά από μακριά. Έχει 3.27xG και 2.48 αν δεν υπολογίζουμε το πέναλτι, πράγμα που δείχνει την αποτελεσματικότητά του σε σχέση με τις τελικές του.

Μίλος Ντέλετιτς: 5 γκολ

Μία εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα του Βόλου διανύει ο Μίλος Ντέλετιτς. Ο 29χρονος Σέρβος είναι από τους κύριους υπευθύνους της καλής πορείας των Θεσσαλών φέτος, καθώς έχει βάλει πέντε γκολ.

Ο Ντέλετιτς είναι ένας παίκτης που του αρέσει να σουτάρει έξω από την περιοχή, απ' όπου έχει πάνω από τις μισές τελικές του και ένα εξαιρετικό γκολ κόντρα στην ΑΕΚ.

Συνολικά έχει 1.47xG, δηλαδή έχει πετύχει περισσότερα γκολ του αναμενόμενου και έτσι πάει να σπάσει το ρεκόρ του σε τέρματα στο πρωτάθλημα σε μία σεζόν. Πέντε γκολ είχε πετύχει και το 2018/2019 με την ΑΕΛ.

Ροντρίγκο Εραμούσπε: 5 γκολ

Στη λίστα των δέκα πρώτων σκόρερ βρίσκεται και ένας αμυντικός. Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε έχει πετύχει επίσης πέντε γκολ στη Super League.

Τα δύο γκολ του είναι από την άσπρη βούλα και συνολικά έχει μόλις δέκα τελικές σε 13 παιχνίδια, όλες στην αντίπαλη περιοχή. Τα xGoals του είναι 1.97, ενώ μειώνονται σε 0.39 αν αφαιρέσουμε τα πέναλτι.

Ο Εραμούσπε είναι από τους "ηγέτες" του ΠΑΣ Γιάννινα, από τους πιο πολύτιμους αμυντικούς και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Παρακολουθούν την κούρσα από κοντά: Παλάσιος (4 γκολ - 1.44xG), Μπακαμπού (4 γκολ - 2.72xG), Κιάρτανσον (4 γκολ - 2.43xG), Οζέγκοβιτς (4 γκολ - 2.19xG), Νάρεϊ (4 γκολ - 1.54xG), Γκατσίνοβιτς (4 γκολ - 1.67xG).

Keywords
Τυχαία Θέματα